Ευρωλίγκα : Καλύτερος νέος παίκτης ο Ντόντσιτς

Ευρωλίγκα : Καλύτερος νέος παίκτης ο Ντόντσιτς

Μετά τα όσα φοβερά και τρομερά έκανε φέτος, ο Λούκα Ντόντσιτς κέρδισε το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη της Ευρωλίγκας για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Λίγο πριν παίξει στο φάιναλ φορ και αποχωρήσει για τις ΗΠΑ, όπου, όπως όλα δείχνουν, θα αγωνίζεται του χρόνου ως lottery pick του προσεχούς ντραφτ του ΝΒΑ (πιθανώς και νούμερο 1), ο Λούκα Ντόντσιτς κέρδισε μία ακόμα σημαντική ατομική διάκριση επί ευρωπαϊκού εδάφους. Το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη της Ευρωλίγκας.

Το βραβείο αυτό απονέμεται σε παίκτες ηλικίας κάτω των 22 ετών, που αγωνίζονται στη διοργάνωση, και η επιλογή του Ντόντσιτς και φέτος, όπως και πέρυσι, ήταν αυτονόητη. Με 16,1 πόντους ήταν ο 4ος σκόρερ της διοργάνωσης, με 4,4 ασίστ ήταν 12ος σε αυτή τη λίστα και με 1,2 κλεψίματα ήταν 11ος, ενώ είχε 21,8 μέσο δείκτη αξιολόγησης στα 31 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής. Αναδείχθηκε επίσης πολυτιμότερος παίκτης του Οκτωβρίου.

Όλα αυτά τα επιτεύγματα ήταν δύσκολο να τα πλησιάσουν καν οι υπόλοιποι υποψήφιοι, που έμειναν πολύ μακριά του στη σχετική ψηφοφορία. Δεύτερος ήταν ο Αλμπέρτο Αμπάλδε της Βαλένθια, τρίτος ο Ματίας Λεσόρ του Ερυθρού Αστέρα, τέταρτος ο Γιόνα Μπόλντεν της Μακάμπι μαζί με τον Λούκας Βιλντόζα της Μπασκόνια.

Ο Λούκα Ντόντσιτς γίνεται ο δεύτερος παίκτης στη σύντομη ιστορία της Ευρωλίγκας, που κερδίζει δεύτερη συνεχόμενη φορά το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη. Ο άλλος που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο είναι ο Νίκολα Μίροτιτς όταν έπαιζε επίσης στη Ρεάλ τη διετία 2011-12. Ο μόνος Έλληνας που έχει πάρει αυτό το βραβείο είναι ο Κώστας Παπανικολάου του Ολυμπιακού το 2013.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ