Από τον Έξουμ και τον Παπαγιάννη στον… Ντόρσεϊ: 7+1 που κυκλοφορούν ελεύθεροι στη Euroleague

Από τον Έξουμ και τον Παπαγιάννη στον… Ντόρσεϊ: 7+1 που κυκλοφορούν ελεύθεροι στη Euroleague

Το 10.gr σας παρουσιάζει 7+1 περιπτώσεις παικτών για όλα τα... γούστα που κυκλοφορούν ελεύθεροι στην αγορά της Euroleague.

Η off season έχει ξεκινήσει για τα καλά και οι ομάδες της Euroleague έχουν αρχίσει τις μεταγραφικές κινήσεις τους προκειμένου να ενισχυθούν ενόψει της νέας απαιτητικής σεζόν. Δεν είναι λίγοι οι παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι στην αγορά και που αποτελούν πόλο έλξης για τις κορυφαίες ομάδες.

Από δημιουργικούς γκαρντ, παίκτες με «φονικό» ένστικτο, μέχρι σέντερ πρώτης γραμμής, το 10.gr σας παρουσιάζει τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών που είναι στην… αγορά εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Η μέρα της κρίσης για Μίροτιτς – Γιατί δίνουν φαβορί τον Ολυμπιακό…

Κάρσεν Έντουαρντς

Ο Αμερικανός ήρθε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη, έχοντας θητεία στο NBA, ενώ ταυτόχρονα ήταν ο πρώτος σκόρερ της G League. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν μπόρεσε να αποκτήσει σημαντικό ρόλο στην τουρκική ομάδα και δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Παρ’ όλα αυτά πρόκειται για έναν χαρισματικό σκόρερ, στον οποίο η Φενέρ πρέπει να αποφασίσει αν θα προτείνει νέο συμβόλαιο ή όχι.

Ντάντε Έξουμ

Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισε με την παρουσία του στη φετινή Παρτιζάν, είναι ο Ντάντε Έξουμ. Οι τραυματισμοί του στέρησαν μια σίγουρη παρουσία στο NBA, ωστόσο στο Βελιγράδι βρήκε τον δρόμο του. Τελείωσε τη σεζόν με 13.2 πόντους, 2.3 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ και 14.3 στο σύστημα αξιολόγησης. Οι συζητήσεις με την ομάδα του Ομπράντοβιτς δεν φαίνεται να έχουν προχωρήσει και ο Έξουμ σίγουρα θα είναι ένας παίκτης που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων.

Άνταμ Χάνγκα

Ιδιαίτερη περίπτωση. Ένας από τους πολλούς που αποχαιρέτησαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης το τελευταίο διάστημα, ο 34χρονος φόργουορντ συνδέθηκε και με τον Ολυμπιακό, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να καταλήξει στην Μπάγερν Μονάχου. Ο προπονητής του στη «βασίλισσα», Πάμπλο Λάσο έχει αναλάβει πλέον τα ηνία των Βαυαρών, τον ξέρει, τον θέλει και μπορεί ο Ούγγρος να μετακομίσει στη Γερμανία.

Νταρούν Χίλιαρντ

Η σεζόν που αφήνει πίσω του ο Νταρούν Χίλιαρντ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν ήταν και η καλύτερή του. Ο Αμερικανός μετακόμισε στο Τελ Αβίβ από την Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο ένας τραυματισμός στην αρχή της σεζόν τον κράτησε εκτός για περίπου έναν μήνα και έμεινε αρκετά πίσω. Δεν παύει όμως να είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης, ο οποίος όπως όλα δείχνουν δεν θα συνεχίσει στο Ισραήλ.

Μίλος Τεόντοσιτς

Ο 36χρονος πλέον Τεόντοσιτς, αφήνει πίσω του την τέταρτη σεζόν του στη Βίρτους Μπολόνια, που ήταν και από τις λιγότερο παραγωγικές. Ωστόσο η αξία του Σέρβου είναι αδιαμφισβήτητη και παραμένει ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς στην Ευρώπη. Το όνομά του συνδέθηκε πολύ με τον Ερυθρό Αστέρα αν και τα πιο πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Βίρτους θα προσπαθήσει να τον κρατήσει στο δυναμικό της.

Νίκολα Μίροτιτς

Ένας από τους κορυφαίους και πιο επιδραστικούς παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Ο Μαυροβούνιος δεν μπόρεσε να οδηγήσει στην Μπαρτσελόνα στον τίτλο στη Euroleague, κάτι που του χρεώθηκε από αρκετούς, ωστόσο οι λόγοι της αποχώρησής του από την Μπάρτσα είναι άλλοι. Το υπερβολικά υψηλό του συμβόλαιο και η οικονομική κατάσταση των «μπλαουγκράνα» τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου, με τον ίδιο να διεκδικεί όλο το ποσό του συμβολαίου του. Αν βρεθεί λύση με τους Καταλανούς και ο Μίροτιτς βγει στην αγορά, τότε ο Ολυμπιακός θα είναι από τα πρώτα φαβορί για να τον αποκτήσουν, σε περίπτωση που ο Σάσα Βεζένκοφ αποχωρήσει για το NBA.

Γιώργος Παπαγιάννης

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού βρίσκεται αυτό το διάστημα στην Αμερική, δουλεύει στο σώμα και την τεχνική του ενώ παράλληλα εξερευνά τις επιλογές που μπορεί να προκύψουν από το NBA. Ο Παναθηναϊκός του έχει κάνει πρόταση ανανέωσης για να τον κρατήσει, όμως βρίσκεται στο στόχαστρο και άλλων ομάδων της Euroleague, κυρίως σε αυτό της Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη.

Τάιλερ Ντόρσεϊ

Μιλώντας για την ομάδα του Ιτούδη, αρκετά ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο ομογενής γκαρντ δεν «κούμπωσε» όπως αρκετοί θα περίμεναν στη Φενέρ και αρκετά είναι τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως γίνονται προσπάθειες να βρεθεί η κατάλληλη λύση για να αποχωρήσει. Να τονιστεί πως ο Ντόρσεϊ έχει συμβόλαιο με τη Φενέρ. Φαίνεται όμως πως υπάρχει μια κοινή επιθυμία για να χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών, αν αυτό είναι εφικτό. Σε τέτοια περίπτωση ο Ντόρσεϊ είναι δεδομένο ότι θα απασχολήσει πολλές ομάδες, μεταξύ αυτών τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, μόνο αν ο Κώστας Σλούκας δεν συνεχίσει στους «ερυθρόλευκους».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ