Euroleague : Κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς ο Χάινς, δεύτερος ο Καλάθης

Euroleague : Κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς ο Χάινς, δεύτερος ο Καλάθης

Για δεύτερη φορά στις τελευταίες τρεις σεζόν ο Κάιλ Χάινς αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς στην Εuroleague. Στη δεύτερη θέση ο Νικ Καλάθης.

Η Euroleague ξεχώρισε τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά τη φετινή σεζόν και ανέδειξε κορυφαίο αμυντικό τον Κάιλ Χάινς. Ο Αμερικανός σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια.

Με τον Χάινς η ΤΣΣΚΑ είχε παθητικό 93.7 πόντους κατά μέσο όρο ανά 100 κατοχές. Ταυτόχρονα, είχε επίθεση 119,5, που σημαίνει διαφορά +25,8 πόντους. Επιπλέον, στα 26 παιχνίδια που ξεκίνησε στη βασική πεντάδα, οι αντίπαλοι σέντερ του Χάινς είχαν 6,4 πόντους ανά αγώνα.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού ήταν επίσης ο κορυφαίος ψηλός σε κλεψίματα με 1,1 κατά μέσο όρο και έφτασε στην τέταρτη θέση όλων των εποχών με 180 τάπες. Να αναφέρουμε πως στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ο Νικ Καλάθης, ενώ έπονται οο Λάζιτς του Ερυθρού Αστέρα και ο Ταβάρες της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Κάιλ Χάινς έγινε έτσι ο τρίτος παίκτης που παίρνει το βραβείο αυτό πάνω από μια φορά μετά τις έξι του Δημήτρη Διαμαντίδη (2005-2009 και 2011) και τις δύο του Μπράιαντ Ντάνστον (2014, 2015).

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε η διοργανώτρια αρχή για τον Χάινς:

https://www.youtube.com/watch?v=28mAAWwU_xw

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ