Στα παπούτσια του Βεζένκοφ: Οι τέσσερις επιλογές και οι ατάκες του Πάντερ και του ΜακΚόλουμ (vids)

Στα παπούτσια του Βεζένκοφ: Οι τέσσερις επιλογές και οι ατάκες του Πάντερ και του ΜακΚόλουμ (vids)

Ο Ολυμπιακός «σκανάρει» την αγορά για τον αντικαταστάτη του Σάσα Βεζένκοφ και ο Κέβιν Πάντερ με τον Έρικ ΜακΚόλουμ, σε πρόσφατο podcast που φιλοξενήθηκαν, ανέλυσαν 4 περιπτώσεις παικτών που θα ταίριαζαν στους «Ερυθρόλευκους».

Η αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ για το NBA αφήνει ένα μεγάλο κενό στο ρόστερ του Ολυμπιακού, καθώς οι Πειραιώτες έχασαν όχι απλά έναν ποιοτικό παίκτη από την ομάδα τους, αλλά τον MVP της περσινής Euroleague κι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του συνόλου που δημιούργησε φέτος ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Με την υπόθεση του Νίκολα Μίροτιτς να φαίνεται πως οδηγείται σε αδιέξοδο, ο Ολυμπιακός δεδομένα θα κοιτάξει για άλλες λύσεις, που μπορεί να μην έχουν το βεληνεκές του Μαυροβούνιου, ωστόσο θα μπορέσουν να ταιριάξουν στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας και να προσφέρουν όσα θεωρεί ο προπονητής πως είναι απαραίτητα.

Διαβάστε επίσης: «Η πρόταση που περιμένει η Μπαρτσελόνα να αποδεχθεί ο Μίροτιτς»

Σε πρόσφατο podcast του λιθουανικού site «BasketNews», το οποίο παρουσίαζε ο δημοσιογράφος Ντονάτας Ουρμπόνας και συμμετείχαν ο σταρ της Παρτιζάν Κέβιν Πάντερ και ο βετεράνος πλέον παίκτης της Καρσίγιακα, Έρικ ΜακΚόλουμ, αναλύθηκε το πώς θα έπρεπε να κινηθεί ο Ολυμπιακός για να αντικαταστήσει τον Βεζένκοφ σε περίπτωση που δεν έπαιρνε τον Μίροτιτς, αναφέροντας ορισμένες περιπτώσεις παικτών από την ευρωπαϊκή αγορά.

Η συζήτηση αφορούσε κυρίως παίκτες το στυλ παιχνιδιού των οποίων ταιριάζει με αυτό που έπαιζε μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν αν οι παίκτες βρίσκονται στην αγορά ως free agents ή αν έχουν συμβόλαια με τις ομάδες τους. Από τις παρακάτω περιπτώσεις στην ουσία μία είναι εκείνη που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, ωστόσο οι προτάσεις των Πάντερ και ΜακΚόλουμ αποτελούν δείκτες για το προφίλ του παίκτη που θα αποκτήσει ο Ολυμπιακός.

Ρόναλντ Σμιτς

Ο Σμιτς ολοκλήρωσε τη σεζόν με τη Ζαλγκίρις, έχοντας 9.2 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ, σε 22.51″ λεπτά συμμετοχής. Όπως ανέλυσε ο ΜακΚόλουμ έχει το μέγεθος και την ευστροφία να ταιριάξει στον παιχνίδι του Ολυμπιακού, ωστόσο έχει συμβόλαιο με τους Λιθουανούς μέχρι το 2026.

Λουίς Ολίντε

Η πρόταση που ενθουσίασε τον Κέβιν Πάντερ ήταν ο Λουίς Ολίντε. «Αυτός θα ταίριαζε πολύ καλά στην ομάδα. Είναι ένας από αυτούς τους τύπους παικτών που αν δεν προσέχεις, θα σου βάλει 15 πόντους σε ένα ημίχρονο και προσπαθείς να καταλάβεις τι ακριβώς συνέβη. Είναι αυτός που εξαιτίας του σου φωνάζουν όταν βλέπεις μετά τα βίντεο των αγώνων. Γιατί εκεί που δεν τον κοιτάς – Ξαφνικά ήρθε από πίσω σου. Έχει καλό μέγεθος, είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις. Δεν χρειάζεται την μπάλα, αλλά μπορεί να σουτάρει τρίποντο ή να σε περάσει στην ντρίμπλα. Κάνει όλα τα μικρά πράγματα που αρέσουν στον Ολυμπιακό».

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε 8.1 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ σε 21.48″ συμμετοχής ανά αγώνα με την Άλμπα Βερολίνου, ενώ πλέον είναι ελεύθερος στην αγορά και ψάχνει την επόμενη ομάδα του.

Τζέιμς Γουέμπ

Το όνομα του Τζέιμς Γουέμπ αναφέρθηκε από τον ΜακΚόλουμ, εξαιτίας του τρόπου παιχνιδιού του, του ποσοστού του στο τρίποντο αλλά και της ικανότητάς του στα ριμπάουντ. Ωστόσο ο Γουέμπ δεν είναι πλέον διαθέσιμος στην αγορά, καθώς η Μακάμπι Τελ Αβίβ κινήθηκε αστραπιαία και πλήρωσε στη Βαλένθια το buy out για να τον κάνει δικό της.

Ματ Κοστέλο

Ο Έρικ ΜακΚόλουμ πρότεινε και τον Ματ Κοστέλο ως μια καλή λύση, που είχε μια πολύ καλή σεζόν με την Μπασκόνια, ωστόσο κι εκείνος δεσμεύεται με συμβόλαιο από τους Βάσκους, στο οποίο δεν περιλαμβάνεται κάποιο buy out, συνεπώς η αποχώρησή του από την Ισπανία μοιάζει δύκολη για τον οποιονδήποτε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ