Μονακό: Ανακοίνωσε και επίσημα τον Κορνελί

Μονακό: Ανακοίνωσε και επίσημα τον Κορνελί

Παίκτης της Μονακό είναι με κάθε επισημότητα ο Γάλλος φόρνγουορντ, Πετρ Κορνελί, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας τριών χρόνων με τους «Μονεγάσκους».

Επίσημα παίκτης της Μονακό είναι ο Πετρ Κορνελί, επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που υπήρχαν τις προηγούμενες μέρες που ήθελε οι δύο πλευρές να βρίσκονται σε φάση διαπραγματεύσεων μετά την αποδέσμευση του παίκτη από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο 27χρονος Γάλλος φόργουορντ επιστρέφει στην πατρίδα του, όπου θα παραμείνει για τα επόμενα τρία χρόνια, μετά το πέρασμα του από τη Μαδρίτη και τη Ρεάλ, με την οποία κατέκτησε τη Euroleague την περασμένη σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύψεις Γιαννακόπουλου για τα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού: «Είχα συμφωνήσει με Ντόρσεϊ, Βέσελι και Χεζόνια αλλά…»

Ο Κορνελί δεν κατάφερε να βρει τον χρόνο συμμετοχής που επιθυμούσε στη «βασίλισσα» με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεδιπλώσει στο παρκέ τις ικανότητες του. Την περασμένη σεζόν για τη Euroleague, είχε κατά μέσο όρο 5,8 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 6,7 PIR σε 14:33 λεπτά σε 33 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα. Είχε 71,4% στα δίποντα και 39,5% πίσω από το καλάθι, έχοντας 34 τρίποντα για τη σεζόν, τα οποία ήταν τα τρίτα περισσότερα στην ομάδα της Ρεάλ.

Στο παρελθόν, Γάλλος φόργουορντ είχε αγωνιστεί στη Λε Μαν (2013-2019), ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μετροπόλιτανς 92 (2017-18). Πέρασε δύο σεζόν στην Ελάν Μπεαρναί μεταξύ 2019 και 2021, πριν μεταβεί στο ΝΒΑ για λογαριασμό των Ντένβερ Νάγκετς, όπου παρέμεινε κατά τη σεζόν 2021-22. Εκείνη τη χρονιά, φόρεσε επίσης τη φανέλα της ομάδας G League του Ντένβερ, της Γκραντ Ράπιντς Γκολντ. Το περασμένο καλοκαίρι, επέστρεψε στην Ευρώπη για τη Ρεάλ και τώρα θα συνεχίσει την περιπέτειά του στην Ευρωλίγκα με τη Μονακό. Ο Κορνελί υπήρξε επίσης μέλος της εθνικής ομάδας της Γαλλίας και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ