Ευρωλίγκα : All Euroleague… Σπανούλης!

Ευρωλίγκα : All Euroleague… Σπανούλης!

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο παίκτης με τις περισσότερες παρουσίες στις καλύτερες πεντάδες της Ευρωλίγκας από κάθε άλλον στην ιστορία της διοργάνωσης

Με την επιλογή του στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της φετινής διοργάνωσης, ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε ένα μοναδικό ρεκόρ. Έφτασε τις 8 συμμετοχές στις All Euroleague Teams (πρώτη και δεύτερη καλύτερη πεντάδα), τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη που έχει αγωνιστεί ποτέ στην Ευρωλίγκα! Μάλιστα σημείωσε αυτό το επίτευγμα έχοντας παίξει 12 σεζόν στη διοργάνωση με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν επελέγη για κάποια από τις δύο πεντάδες μόνο σε 4 αγωνιστικές περιόδους. Ο Σπανούλης έχει τρεις συμμετοχές στην καλύτερη και 5 στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα.

Πίσω του έμεινε πλέον ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 7 συμμετοχές στις All Euroleague Teams (5 στην πρώτη, 2 στη δεύτερη) και ακολουθούν ο Μίλος Τεόντοσιτς με 6 (3 στην πρώτη, 3 στη δεύτερη), ο Νίκολα Βούιτσιτς με 5 (3 στην πρώτη, 2 στη δεύτερη) και οι Δημήτρης Διαμαντίδης (4 φορές στην πρώτη πεντάδα), Θοδωρής Παπαλουκάς (2 στην πρώτη, 2 στη δεύτερη), Νάντο Ντε Κολό (3 στην πρώτη, 1 στη δεύτερη) και Ραμούνας Σισκάουσκας (1 στην πρώτη, 3 στη δεύτερη) με 4 έκαστος.

Εκτός από τους Σπανούλη, Διαμαντίδη και Παπαλουκά, ο μόνος άλλος Έλληνας που έχει επιλεγεί στις All Euroleague Teams είναι ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος έχει αποτελέσει δύο φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ