Επέστρεψε στην Ιταλία για λογαριασμό της Βίρτους Μπολόνια ο Ντάνστον (pic)

Επέστρεψε στην Ιταλία για λογαριασμό της Βίρτους Μπολόνια ο Ντάνστον (pic)

Παίκτης της Βίρτους Μπολόνια είναι και επίσημα ο Μπράιαντ Ντάνστον, επιστρέφοντας στη γειτονική χώρα έπειτα από το 2013.

Επιστρέφει στην Ιταλία ο Μπράιαντ Ντάνστον, καθώς συμφώνησε να ενταχθεί στο δυναμικό της Βίρτους Μπολόνια για 1+1 χρόνια. Ο 37χρονος σέντερ, ο οποίος είναι γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους από τις θητείες του σε Άρη και Ολυμπιακό, αγωνίστηκε την τελευταία οκταετία (2015-23) στην Αναντολού Εφές, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2021 και το 2022.

Την παρελθούσα σεζόν ο Ντάνστον έπαιξε σε 29 αναμετρήσεις της EuroLeague έχοντας μέσο όρο 4.3 πόντους και 2.9 ριμπάουντ σε 13 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα συμμετοχής ανά αγώνα, προερχόμενος κατά κύριο λόγο από τον πάγκο. Είναι το έκτο μεταγραφικό απόκτημα της Βίρτους μέχρι στιγμής, καθώς η ιταλική ομάδα έχει ήδη προσθέσει στο ρόστερ της τους Μπρούνο Πάσκολο, Ακίλε Πολονάρα, Ντεβόντε Κάκοκ, Όγκνιεν Ντόμπριτς και Τζαλίν Σμιθ.

Ο Ντάνστον αγωνίστηκε στο NCAA με το πανεπιστήμιο του Φόρντχαμ, από το οποίο αποφοίτησε το 2008, χωρίς να επιλεγεί στο ντραφτ του NBA. Αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας με τη Μόμπις Φίμπους, το καλοκαίρι του 2010 υπέγραψε στον Άρη, αλλά αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα στις αρχές Φεβρουαρίου του 2011, ενώ τελείωσε τη σεζόν στο Ισραήλ με την Μπνέι Χερζλίγια.

Την αγωνιστική περίοδο 2011-12 φόρεσε τη φανέλα της Χάποελ Χολόν, ενώ την επόμενη σεζόν μετακόμισε στην Ιταλία για λογαριασμό της Βαρέζε. Η διετία 2013-15 τον βρήκε στον Ολυμπιακό, με τον οποίο αναδείχθηκε δύο φορές κορυφαίος αμυντικός στη EuroLeague (2014, 2015), πριν μετακομισει στην Τουρκία για την Αναντολού Εφές. Το 2017 συμπεριλήφθηκε στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα της σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ