Ευρωλίγκα : Το τρομερό ρεκόρ που κυνηγά ο Σλούκας!

Ευρωλίγκα : Το τρομερό ρεκόρ που κυνηγά ο Σλούκας!

Στο Βελιγράδι ο Κώστας Σλούκας θα προσπαθήσει να κάνει κάτι που μόνο δύο παίκτες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχουν πετύχει σε νεαρότερη ηλικία!

Στον ημιτελικό με την Ζαλγκίρις, που θα αρχίσει σε λίγη ώρα, ο Κώστας Σλούκας θα καταγράψει την έκτη συμμετοχή του σε φάιναλ φορ, θα ξεπεράσει τους Σπανούλη και Διαμαντίδη και θα ανέβει στην τρίτη θέση της λίστας των Ελλήνων παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές σε αυτό το κορυφαίο event της Ευρωλίγκας. Προηγείται ο Θοδωρής Παπαλουκάς με 8 και ακολουθεί ο Φραγκίσκος Αλβέρτης με 7.

Όμως αν όλα πάνε καλά γι’ αυτόν και τη Φενερμπαχτσέ στο Βελιγράδι, ο διεθνής μας γκαρντ θα σημειώσει ένα ακόμα μεγαλύτερο επίτευγμα, που θα του δώσει από τώρα μια θέση στο πάνθεον του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αν η Φενέρ σηκώσει την κούπα, ο Σλούκας θα προσθέσει στη συλλογή του το τέταρτο τρόπαιο Ευρωλίγκας και πλέον μόνον ο Αλβέρτης θα έχει περισσότερα από αυτόν (5).

Όμως το πιο σημαντικό είναι πως θα γίνει ο τρίτος πιο νεαρός παίκτης στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ που θα έχει κερδίσει 4 τρόπαια Ευρωλίγκας! Ο Σλούκας είναι 28 ετών και στα 60 χρόνια του θεσμού είναι μόνο δύο οι παίκτες, που κατάφεραν να κερδίσουν το τέταρτο τρόπαιό τους σε νεαρότερη ηλικία.

Ο Ντίνο Μενεγκίν, που κέρδισε τέταρτη κούπα με τη Βαρέζε σε ηλικία 25 ετών (σταμάτησε τελικά στις 7 κι αφού έπαιξε και στην Ολίμπια Μιλάνο). Και ο Κλίφορντ Λιουκ, που κέρδισε το το τέταρτο τρόπαιό του με τη Ρεάλ όταν ήταν 27 ετών (τελικά σταμάτησε στα 5). Μιλάμε για δύο θρύλους του ευρωπαϊκού μπάσκετ κι αυτό βοηθά να αντιληφθούμε τι προσπαθεί να κάνει στην καριέρα του ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος έτσι κι αλλιώς είναι ήδη ο μοναδικός Έλληνας παίκτης που έχει κερδίσει τρόπαια Ευρωλίγκας και με ελληνική (Ολυμπιακός) και με ξένη ομάδα (Φενερμπαχτσέ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ