Οι κατακτήσεις της Ευρωλίγκας : Πρώτη και με διαφορά η Ρεάλ!

Οι κατακτήσεις της Ευρωλίγκας : Πρώτη και με διαφορά η Ρεάλ!

Δείτε τους πίνακες με τις περισσότερες Ευρωλίγκας τόσο σε επίπεδο ομάδων όσο και χωρών.

Το προσωνύμιό της ως βασίλισσα επιβεβαίωσε η Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας στον τελικό της Ευρωλίγκας της Φενέρμπαχτσε με 85-80 για να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Αυτή ήταν η 10η κούπα πρωταθλήτριας Ευρώπης που κατακτούν οι Μαδριλένοι, οι οποίοι εδραίωσαν την παρουσία τους στην λίστα με τις περισσότερες κατακτήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ρεάλ κατάφερνε να διατηρείται στην κορυφή, παρά το γεγονός ότι πριν τις δύο τελευταίες κατακτήσεις (φέτος και τη σεζόν 2014-15) είχε πάρει την Ευρωλίγκα στο μακρινό 1995. Συγκεκριμένα με το 73-61 επί του Ολυμπιακού στον τελικό της Σαραγόσα από την ομάδα του Αρβιντας Σαμπόνις και του Τζο Αρλάουκας, με τον Λιθουανό σέντερ μάλιστα να αναδεικνύεται και MVP του Final-4.

Στη 2η θέση της σχετικής λίστας με επτά κατακτήσεις, ενώ ακολουθούν οι Παναθηναϊκός και Μακάμπι Τελ Αβίβ με έξι. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 6η θέση με τρεις.

Αναφορικά με τις κατακτήσεις των χωρών, στην κορυφή φιγουράρει η Ισπανία με 16, ακολουθεί η Ιταλία με 13 η οποία όμως εδώ και αρκετά χρόνια έχει σχεδόν… εξαφανιστεί από τον ευρωπαϊκό χάρτη, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η χώρα μας με 9 (έξι από τον Παναθηναϊκό και τρεις από τον Ολυμπιακό).

Αναλυτικά ο πίνακας με τις περισσότερες επιτυχίες


Οι τίτλοι ανά χώρα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ