Βγήκε μπροστά όταν η μπάλα «έκαιγε», αλλά… – Τι έκανε ο Σλούκας στα τελευταία λεπτά (vid)

Βγήκε μπροστά όταν η μπάλα «έκαιγε», αλλά… – Τι έκανε ο Σλούκας στα τελευταία λεπτά (vid)

Ο Κώστας Σλούκας μπορεί να είχε 20 πόντους στο ντέρμπι και να πήρε την μπάλα στα χέρια του στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, όμως δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό...

Ο Ολυμπιακός για ακόμη μια φορά πέρασε από το ΟΑΚΑ τα τελευταία χρόνια, επικρατώντας στην παράταση του Παναθηναϊκού με 88-78 και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στη Euroleague.

Οι ερυθρόλευκοι μια βδομάδα μετά το πάρτι στη Ρόδο για το Σούπερ Καπ νίκησαν τον «αιώνιο» αντίπαλο και στην έδρα του στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, σε ένα εντελώς διαφορετικό ματς, με τον Κώστα Σλούκα να είναι ξανά το κεντρικό πρόσωπο και να αγωνίζεται για πρώτη φορά με τα πράσινα στο ΟΑΚΑ σε επίσημη παιχνίδι.

Ο Έλληνας γκαρντ μάλιστα είχε 20 πόντους κόντρα στην πρώην ομάδα του, όμως δεν μπόρεσε να της χαρίσει στη νίκη σε ένα ματς, που για τρεις περιόδους ήταν πολύ καλός, όμως στην τέταρτη περίοδο και στην παράταση υπέπεσε σε αρκετά λάθη και δεν μπόρεσε να δώσει τη νίκη στο τριφύλλι στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας.

Συνολικά ο Σλούκας είχε κόντρα στον Ολυμπιακό 20 πόντους (5/9 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4/4 βολές), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 7 λάθη, με τα περισσότερα να είναι στα κρισιμότερα σημεία του ματς, σε 31 λεπτά. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως στην τελευταία περίοδο και την παράταση, παρότι βγήκε μπροστά για τους πράσινους, δεν μπόρεσε να ηγηθεί και να δώσει το ματς στην ομάδα του.

Συγκεκριμένα, στην τέταρτη περίοδο είχε 5 πόντους, 1 ασίστ, 2 άστοχα τρίποντα και 3 λάθη, ενώ στην παράταση ήταν άποντος, είχε ένα λάθος και δέχτηκε και μια μεγαλοπρεπέστατη τάπα από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ που ουσιαστικά ώθησε τον Παναθηναϊκό στην «κατάρρευση»…

Πιο αναλυτικά, ο Σλούκας στην τελευταία περίοδο υπέπεσε σε λάθος 7:15 πριν τη λήξη του ματς, ενώ περίπου στο 35:00 ευστόχησε σε τρίποντο για το προβάδισμα του Παναθηναϊκού και το 64-63. Από εκεί και πέρα, στο 3:31 πριν τη λήξη της τελευταίας περιόδου, αστόχησε σε τρίποντο, ενώ έδωσε τη μοναδική ασίστ του στα τελευταία λεπτά για το 69-69 στο τρίποντο που σκόραρε ο Γκριγκόνις.

Στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης, πέτυχε ένα λέι απ, φτάνοντας τους 20 πόντους για να προσπεράσει ο Παναθηναϊκός για το 74-72, όμως από εκεί και μετά πήγαν όλα λάθος για τον Έλληνα γκαρντ, ο οποίος πήρε μπάλες στα χέρια του, αλλά δεν κατάφερε να της μετουσιώσει σε καλάθι για το τριφύλλι.

Ειδικότερα, ένα λεπτό πριν τη λήξη έκανε σημαντικό λάθος, με τον Γουοκαπ να κλέβει την μπάλα και τον Πίτερς να ισοφαρίζει στον αιφνιδιασμό για το 74-74, ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση του Παναθηναϊκού και σε μόλις 20 δευτερόλεπτα έκανε κι άλλο λάθος (το 6ο του στο ματς), δίνοντας κατοχή στον Ολυμπιακό με επιθετικό φάουλ στον Γουόκαπ ξανά.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πήρε την τελευταία επίθεση για να πάρει το ματς, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει για να δώσει μια τεράστια νίκη στον Παναθηναϊκό, σε ένα σουτ ωστόσο που πήρε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αξίζει να σημειωθεί πως στην παράταση εξαφανίστηκε, όπως και όλος ο Παναθηναϊκός με αποτέλεσμα να μείνει στους 20 πόντους, να υποπέσει στο 7ο λάθος του και στη μοναδική επίθεση που πήρε στα χέρια του να τρώει μια μεγαλοπρεπέστατη τάπα από τον Μιλουτίνοφ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ