Πώς ο Μπαρτζώκας ανάγκασε τον Σλούκα να τα κάνει όλα λάθος στο φινάλε… (vid)

Πώς ο Μπαρτζώκας ανάγκασε τον Σλούκα να τα κάνει όλα λάθος στο φινάλε… (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες του Κώστα Σλούκα σε τέταρτη περίοδο και παράταση, με αποτέλεσμα ο Έλληνας γκαρντ να τα κάνει όλα λάθος και να είναι υπεύθυνος για την ήττα από τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός νίκησε ξανά τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά στην πρεμιέρα της Euroleague και μετά από παράταση με 88-78 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του σε μια ματσάρα ανάμεσα στους «αιώνιους» αντιπάλους.

Στο πρώτο ματς του Κώστα Σλούκα κόντρα στην πρώην ομάδα του και μπροστά στο κοινό των πρασίνων ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα έφυγε νικητής, με το τριφύλλι να φτάνει κοντά στη νίκη, όμως τον Έλληνα γκαρντ να είναι αυτός που αστόχησε στην τελευταία επίθεση, πριν το ματς οδηγηθεί στην παράταση.

Ο Σλούκας για τρεις περιόδους πραγματοποίησε μια αρκετά καλή εμφάνιση, συνολικά πέτυχε 20 πόντους, μοίρασε 3 ασίστ, όμως έκανε και 7 λάθη σε 31 λεπτά, επίδοση που είναι αρνητικό ρεκόρ στη Euroleague για τον 33χρονο γκαρντ.

Ο Σλούκας μπορεί να βρήκε ρυθμό μέσα από το παιχνίδι, σκόραρε αρκετά, όμως δεν δημιούργησε, με τη στόχευση του Ολυμπιακού και του Γιώργου Μπαρτζώκα να είναι ξεκάθαρη. Το γεγονός ότι είχε βρει ρυθμό και σκόραρε, αλλά και ο κόσμος του έδινε ώθηση, ανάγκασε φυσιολογικά και τον Εργκίν Αταμάν να τον αφήσει πολύ ώρα στο παρκέ του ΟΑΚΑ, να ηγηθεί της προσπάθειας του Παναθηναϊκού για τη νίκη.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι η «δίψα» του ίδιου του Σλούκα για απαντήσεις, ο ρυθμός του παιχνιδιού και κυρίως η άμυνα που έπαιξε ο Τόμας Γουόκαπ πάνω του στην τέταρτη περίοδο και την παράταση, τον εξουθένωσαν και αντί για «όπλο» του Παναθηναϊκού, γύρισε «μπούμερανγκ» και ουσιαστικά βοήθησε τον Ολυμπιακό να φύγει με το διπλό.

Ο Σλούκας στα τελευταία λεπτά (μαζί με την παράταση) δεν πήρε σωστές αποφάσεις, έκανε 4 λάθη, αστόχησε σε 3 σουτ και δεν μοίρασε την μπάλα σωστά, δείγμα και της κόπωσης και του ότι δεν είχε καθαρό μυαλό, ενώ στην άμυνα «πληγώθηκε» από την περιφέρεια των Πειραιωτών, που στα κρίσιμα βρήκε ελεύθερα σουτ και πρώτα οι Κάνααν, Γουόκαπ και εν συνεχεία ο Γκος «καθάρισαν» το ματς.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σημάδεψε ανελέητα τον Σλούκα και φάνηκε πως τα 31 λεπτά στο παρκέ σε αυτό το ματς, αποδείχθηκαν υπερβολικά για έναν παίκτη με την ηλικία και τα χαρακτηριστικά του. Οι νταμπλούχοι χτύπησαν αλύπητα τις αμυντικές αδυναμίες του πρώην παίκτη τους, ενώ μετά τα 25 λεπτά στο παρκέ υπέπεσε σε πολλά λάθη, με κυριότερα αυτά του τελευταίου λεπτού της κανονικής διάρκειας και φυσικά των κακών επιλογών στην παράταση.

Το τέλος της βραδιάς βρήκε τον Σλούκα με αρνητικό ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα. Τα 7 λάθη που έκανε στα 31 λεπτά συμμετοχής δεν έχουν προηγούμενο και ίσως να πήγαιναν και πιο πάνω αν ο Αταμάν δεν τον απέσυρε οριστικά 2’19” πριν το τέλος της παράτασης. Ο Τούρκος τεχνικός τον έβγαλε από το παρκέ στο 74-81 αλλά το ματς είχε πια κριθεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ