Συναγερμός στον Ολυμπιακό εν όψει Μπαρτσελόνα: Βουνό τα προβλήματα για τον Μπαρτζώκα

Συναγερμός στον Ολυμπιακό εν όψει Μπαρτσελόνα: Βουνό τα προβλήματα για τον Μπαρτζώκα

Οι τραυματισμοί Σίκμα και Γκος στο Αλεξάνδρειο έκαναν ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Και ξαφνικά: Κάτι σε «νοσοκομείο» ο Ολυμπιακός με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να βλέπει σε ένα 24ωρο τρεις πολύ σημαντικούς παίκτες του να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ που δεν ταξίδεψε καν στη Θεσσαλονίκη για το απογευματινό ματς με τον Άρη. Δυστυχώς όμως και οι Λουκ Σίκμα και Γουίλιαμ Νάιτζελ Γκος που χτύπησαν μέσα στο παιχνίδι, σε αυτή τη πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ήταν έξαλλος ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο φινάλε.

«Δεν παίχτηκε μπάσκετ. Αυτό που παίχτηκε εδώ σήμερα δεν ήταν μπάσκετ. Πρέπει να κάνουμε ξανά μίτινγκ με την επιτροπή διαιτησίας, αυτό εδώ σήμερα δεν ήταν μπάσκετ. Στους ήδη υπάρχοντες τραυματίες προστέθηκαν δύο ακόμα» έλεγε ο κόουτς του Ολυμπιακού που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως μετρά ένα ακόμη όνομα στο απουσιολόγιο του. Αυτό του Μουσταφά Φαλ.

Στην πραγματικότητα δηλαδή από τη δεύτερη πεντάδα των Ερυθρόλευκων έχουν θέμα τραυματισμών αυτή τη στιγμή, ο πλέι-μέικερ (Γκος), το «τριάρι» (ΜακΚίσικ), το «τεσσάρι» (Σίκμα) και το «πεντάρι» (Φαλ). Μόνο ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης την έχει… γλιτώσει.

Και όταν υπάρχουν τόσοι τραυματισμοί προκύπτει αναπόφευκτα και κάτι ακόμη. Η μεγάλη επιβάρυνση σε όσους πρέπει να παίξουν για δύο. Μέσα σε λιγότερο από 48ώρες στην προκειμένη περίπτωση έπαιξαν μίνιμουμ από 60΄ ο Νικόλα Μιλουτίνοφ, ο Άλεκ Πίτερς, ο Τόμας Γουόκαπ και ο Αϊζάια Κάαναν που κάποια στιγμή στο «Αλεξάνδρειο» ένιωσε και εκείνος ενοχλήσεις δίνοντας την εντύπωση πως το πάει στη λίστα για τους… τραυματίες.

Απαραίτητη σημείωση; Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Παρασκευής υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα (21:15) σε ένα ακόμη ντέρμπι Euroleague. Έχει δηλαδή τέσσερις προπονήσεις καιρό για να δει αν μπορεί να υπολογίζει σε κάποιον από τους τέσσερις τραυματίες.

Από τον Φαλ που έχει υποστεί διάταση στον έσω πλάγιο εδώ και εβδομάδες και ακολουθεί πρόγραμμα με θεραπείες. Τον ΜακΚίσικ που το Σάββατο παραπονέθηκε και εκείνος για ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο. Τον Γκος που το απόγευμα σε ανύποπτη φάση κατά τη διάρκεια του δευτέρου δεκαλέπτου ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο και αποχώρησε για τα αποδυτήρια. Και τον Σίκμα που με τη σειρά του αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη γάμπα και πήγε στον πάγκο βγάζοντας τα παπούτσια του λόγω του πόνου.

Προφανώς με την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα και ο Γκος και ο Σίκμα θα περάσουν από τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος των τραυματισμών του. Όπως προφανώς υπάρχει ανησυχία και για τους δύο μήπως έπεσαν θύμα θλάσης

Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε κάτι ακόμη. Ότι και ο Ίγκνας Μπραζντέικις είναι ακόμη ανέτοιμος και δεν έχει παίξει καθόλου. Άρα οι απόντες σήμερα που μιλάμε είναι πέντε και οι διαθέσιμοι μόλις επτά (Λούντζης, Γουόκαπ, Λαρεντζάκης, Κάαναν, Παπανικολάου, Πίτερς, Μιλουτίνοφ) συν τους Πάππας, Τανούλη και Αμπόσι που συμπληρώνουν τις αποστολές

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ