Ολυμπιακός: Το «crash test» του Άλεκ Πίτερς (vids)

Ολυμπιακός: Το «crash test» του Άλεκ Πίτερς (vids)

Ο Άλεκ Πίτερς και οι εξαιρετικές εμφανίσεις, η Μπαρτσελόνα και μια τριάδα αγώνων που θα δείξει πολλά για τη σεζόν του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει με το απόλυτο τη σεζόν, έχει κατακτήσει ήδη το Σούπερ Καπ, έχει νικήσει τον Παναθηναϊκό δύο φορές και συνολικά έχει 4/4, με τελευταίο χρονικά το διπλό στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη στην πρεμιέρα της Basket League.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά το διπλό στην έδρα του τριφυλλιού στην πρεμιέρα της Euroleague, υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ, σε ένα ματς με πολλές ιδιαιτερότητες για τους ερυθρόλευκους, καθώς θα έχουν δεδομένα δύο απουσίες, αυτές των Σακίλ ΜακΚίσικ και Λουκ Σίκμα, που είναι τραυματίες, ενώ είναι αμφίβολο ότι θα αγωνιστούν και οι Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και Μουσταφά Φαλ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν καλείται να βρει λύσεις στις θέσεις των φόργουορντ και του σέντερ, με τον Άλεκ Πίτερς να είναι το «κλειδί» στο ματς με τους μπλαουγκράνα, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, με τον Αμερικανό να είναι κομβικός και να έχει αναλάβει ρόλο… Βεζένκοφ τη φετινή σεζόν.

Ο Μπαρτζώκας θα κληθεί να λύσει το πρόβλημα των απουσιών εκ των έσω με τον Ίγκνας Μπραζντέικις να είναι στην 12αδα και τον Κώστα Παπανικολάου ενδεχομένως να πάρει χρόνο συμμετοχής στο «4». Ωστόσο, η έξτρα «επιβάρυνση» θα πέσει στον Πίτερς, που δεν αποκλείεται ανάλογα και το πως είναι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και αν θα παίξει ο Φαλ, να πάρει λεπτά και στο «5» σε χαμηλό σχήμα.

Το ματς με την Μπαρτσελόνα, αλλά και αυτά που ακολουθούν στη Euroleague θα είναι «crash test» για τον Πίτερς, που θα έχει πολλές ευθύνες, σημαντικό ρόλο και δεν θα έχει τη στήριξη του Σίκμα που θα είναι εκτός. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο Πίτερς έχει ψυχολογία μετά το «καυτό» ξεκίνημα που έχει κάνει στη σεζόν σε ατομικό επίπεδο, νιώθει κομβικός και ο βασικός πάουερ φόργουρντ της ομάδας και έχει κερδίσει και την εμπιστοσύνη του Μπαρτζώκα και των συμπαικτών του, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

Η εμφάνιση στο ΟΑΚΑ (17 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα) και γενικότερα στα πρώτα 4 ματς του Ολυμπιακού έχει αφήσει μεγάλες υποσχέσεις για το πως θα καταφέρει να μπει στα… παπούτσια του περσινού MVP της Euroleague, Σάσα Βεζένκοφ και τα τρία ματς-φωτιά που έρχονται σε συνάρτηση με τις απουσίες των Πειραιωτών του δίνουν μια μοναδική ευκαιρία να συνεχίσει με το «γκάζι» πατημένο, να πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις και να αποδείξει ότι ο Μπαρτζώκας σωστά τον κράτησε.

Η σειρά αγώνων αυτή για τον Ολυμπιακό έχει σημασία, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους και για το πως θα εξελιχθεί η σεζόν και δευτερευόντως βαθμολογικό, με τον Μπαρτζώκα να θέλει η ομάδα του να ξεκινήσει καλά και να βελτιώνεται όσο προχωράει η σεζόν και θα εγκλιματίζονται ακόμη περισσότερο οι νέες μεταγραφές. Ο καλός Πίτερς είναι «κλειδί» για την πορεία του Ολυμπιακού φέτος και ειδικά τις επόμενες 10 μέρες, αφού οι ερυθρόλευκοι έχουν «χτυπηθεί» από προβλήματα και απουσίες.

Ο τελικός του Σούπερ Καπ με τον Παναθηναϊκό: 

Το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ: 

Το ματς με τον Άρη: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ