Το «πρέπει» του Ολυμπιακού και η επιστροφή που αλλάζει τα δεδομένα (vids)

Το «πρέπει» του Ολυμπιακού και η επιστροφή που αλλάζει τα δεδομένα (vids)

Ο Ολυμπιακός «καίγεται» και θέλει να ανακάμψει, αλλά και να κερδίσει την Παρτιζάν. Η επιστροφή που αλλάζει τα δεδομένα και οι «δίδυμοι πύργοι».

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το αριστερό την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν στη Euroleague, καθώς ηττήθηκε εύκολα από την Αρμάνι Μιλάνο με 65-53, σε ένα παιχνίδι που πήγαν όλα στραβά, κυρίως επιθετικά.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν πολύ δύσκολο πρόγραμμα, παίζουν σχεδόν κάθε 48 ώρες ένα σημαντικό παιχνίδι και είχαν ξεμείνει και από παίκτες λόγω των τραυματισμών των ΜακΚίσικ, Σίκμα και Γκος, με αποτέλεσμα να υπάρχει μίνι ροτέισον, ουσιαστικά να «τραβάνε» κουπί 9 παίκτες, κάτι που φυσικά στο επίπεδο της Euroleague είναι σχεδόν αδύνατον.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει τις αδυναμίες της ομάδας του, αλλά και τα θέματα που αντιμετωπίζει, όπως γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι για πολλούς λόγους ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει την Παρτιζάν στο ΣΕΦ το βράδυ (21:15).

Οι Σέρβοι είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες όμως έχουν κι εκείνοι τα δικά του «όπλα» και το «πρέπει» του ροζ φύλλου αγώνα. Το μεγάλο «όπλο» είναι σίγουρα η έδρα και η δυναμική του κόσμου, ενώ από εκεί και πέρα στα πολύ θετικά είναι η επιστροφή του Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος στη διάθεση του Μπαρτζώκα και στην 12αδα.

Ο Αμερικανός είναι το «κλειδί» του ματς, αφού αλλάζει τα δεδομένα επιθετικά τόσο στην εκτέλεση όσο και στη δημιουργία και έλειψε πολύ από τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Γκος μπορεί να αγωνιστεί μαζί με τον Γουόκαπ, αλλά κυρίως να τον ξεκουράσει και ο Μπαρτζώκας να έχει στο παρκέ έναν παίκτη που μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό και να κατευθύνει όλη την επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Είναι σταθερός και εύστοχος σουτέρ, καλός πασέρ και έχει καλή συνεργασία με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, που μαζί με τον Μουσταφά Φαλ είναι το έτερο μεγάλο όπλο για τους Πειραιώτες. Η κυριαρχία του Ολυμπιακού στη θέση «5» επίσης είναι δεδομένη, σχεδόν κόντρα στους περισσότερους αντιπάλους του, ενώ όσο μπαίνει στην εξίσωση και ο Γάλλος σέντερ μαζί με τον «Μίλου» η ρακέτα των νταμπλούχων Ελλάδος θα «τρομάζει».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ