Οι… βιονικοί Γουόκαπ και Παπανικολάου «ζούνε» μέσα στο παρκέ

Οι… βιονικοί Γουόκαπ και Παπανικολάου «ζούνε» μέσα στο παρκέ

Τόμας Γουόκαπ και Κώστας Παπανικολάου αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά ότι είναι... βιονικοί, όντας στην πρώτη τριάδα των παικτών με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει με μεγάλη ατυχία τη σεζόν, αφού ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει να διαχειριστεί αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Προβλήματα τα οποία δεν επιτρέπουν στην ομάδα του Πειραιά να βρει ρυθμό και να μπορέσει να παίξει ο μπάσκετ που ο προπονητής της περιμένει.

Παρόλα αυτά οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν κάνει άσχημη δουλειά στο ξεκίνημα της Euroleague, αφού μετρούν πλέον δύο νίκες και δύο ήττες σε ένα αρκετά ζόρικο πρόγραμμα, απέναντι σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, η Μπαρτσελόνα, η Αρμάνι Μιλάνο και η Παρτίζαν.

Αγώνες που οι τρεμπλούχοι Ελλάδος έχουν δώσει τα… πάντα, με τον Μπαρτζώκα να αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει περιορισμένο ροτέισον λόγω των τραυματισμών. Παίζοντας παράλληλα σε δύο αναμετρήσεις και παράταση. Παίρνοντας μεγάλες νίκες. Μάλιστα δύο είναι οι παίκτες που έχουν τραβήξει περισσότερο… κουπί σε αυτές τις αγωνιστικές. Ο λόγος για τους Τόμας Γουόκαπ και Κώστα Παπανικολάου.

Ο πρωτοπόρος Γουόκαπ

Ο άνθρωπος που έχει χαρακτηριστεί ως «ρομπότ» στα πρώτα του δύο χρόνια στον Πειραιά δεν θα μπορούσε να μην είναι στην πρώτη θέση στα λεπτά συμμετοχής. Σύμφωνα με τη Euroleague, ο Τόμας Γουόκαπ αγωνίζεται κατά μέσο όρο 35:37 ανά παιχνίδι. Όντας πρώτος σε όλη τη διοργάνωση. Ο «Θωμάς» μετρά 13,2 πόντους, 3,8 ασίστ, 3,5 ριμπάουντ και 1,8 κλεψίματα. Αναλαμβάνοντας παράλληλα το 20% των επιθέσεων του Ολυμπιακού.

Όποιος ξέρει τον Γουόκαπ από την εποχή που αγωνίζονταν στη Ζάλγκιρις ξέρει ότι δεν είναι τόσο περίεργο να παίζει 35′, όσο κι αν πλέον στο σύγχρονο μπάσκετ είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όμως αν αναλογιστεί κανείς ότι προέρχεται από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ελλάδα, όπου και πάλι ήταν πρώτος σε συμμετοχή (30′), τότε καταλαβαίνουμε πολλά για το πόσο… βιονικός μπορεί να χαρακτηριστεί.

Αρχηγού παρόντος…

Από την εν λόγω λίστα δύσκολο θα μπορούσε να λείπει ο Κώστας Παπανικολάου. Ο Έλληνας φόργουορντ πάντα έπαιζε αρκετά και αποτελεί κομβικό παίκτη στα πλάνα του Μπαρτζώκα, συνεπώς δεν είναι έκπληξη ότι βρίσκεται στην τρίτη θέση στα λεπτά συμμετοχής. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μετρά 32:08 ανά ματς στα παρκέ της Euroleague. Έχοντας 6 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1,5 κλέψιμο κατά μέσο όρο.

Και ο Παπανικολάου είναι στην ίδια… μοίρα με τον Γουόκαπ. Ήταν παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ελλάδα, παίζοντας για περίπου 25 λεπτά. Όμως τα στοιχεία που έχει στο παιχνίδι του δεν τα βρίσκει κάποιος εύκολα, με αποτέλεσμα να αποτελεί μια απαραίτητη λύση για κάθε προπονητή, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, κρατώντας τον αρκετά μέσα στους αγώνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ