Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 95-81: Με Λεσόρ και Μήτογλου είδε… χαρά πριν το ντέρμπι

Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 95-81: Με Λεσόρ και Μήτογλου είδε… χαρά πριν το ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός κάνοντας ένα πολύ καλό τελευταίο δεκάλεπτο εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες της Μπασκόνια, επικρατώντας με σκορ 95-81, λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Τη δεύτερη φετινή του νίκη στη Euroleague πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, που επιβλήθηκε της Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ με σκορ 95-81 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ. Έτσι οι Πράσινοι ανέβηκαν στο 2-3, ενώ οι Ισπανοί  έπεσαν στο 1-4, με τη θέση του Ζοάν Πενιαρόγια να είναι πολύ δύσκολη.

Το «τριφύλλι» που σε λίγες μέρες θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για την Basket League, έκανε μια πολύ καλή τελευταία περίοδο, εκμεταλλευόμενο στο έπακρον τις πολλές απουσίες των Βάσκων που παρατάχθηκαν μόλις με οκτώ παίκτες στο ροτέισον, και προδόθηκαν από την κούραση.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Ματίας Λεσόρ που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με double-double έχοντας 23 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Ντίνος Μήτογλου με 23 πόντους. Από την άλλη πλευρά, ο Μάρκους Χάουαρντ μέτρησε 22 πόντους και από 17 έκαστος είχαν οι Νίκολο Μάνιον και Βάνια Μαρίνκοβιτς,

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μπασκόνια να προηγείται 8-3 έχοντας πρωταγωνιστή τον Χάουαρντ, όμως ο Παναθηναϊκός με τον Σλούκα να βάζει σημαντικά καλάθια μπόρεσε να μην επιτρέψει στους Βάσκους να ξεφύγουν με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 15-15. Η ομάδα του Πενιαρόγια πήρε ξανά τα ηνία με το 20-15, όμως το «τριφύλλι» ήταν εκείνο που έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με το πρώτο του προβάδισμα, χάρη στο 24-22 από ένα ωραίο τρίποντο του Γκάι.

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναιθηναϊκός ξεκίνησε αρκετά καλά και έχοντας τον Λεσόρ σε καλή μέρα, μαζί με τη βοήθεια του Μήτογλου, κατάφερε να προηγηθεί με επτά πόντους διαφορά (39-32), όμως ο Μαρίνκοβιτς με συνεχόμενα καλάθια μπόρεσε να μειώσει για την Μπασκόνια σε 39-37. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα 4-0 των Πρασίνων για το 43-37. Ο Χάουαρντ προσπάθησε με δικά του καλάθια να αλλάξει τα δεδομένα, όμως το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό μπροστά στο +5 με το 48-43.

Οι Πράσινοι έδειξαν το καλό τους πρόσωπο και στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου με τον Λεσόρ να συνεχίζει να σκοράρει, φτάνοντας στο +9 με το σκορ να είναι στο 57-48. Η Μπασκόνια όμως με τη σειρά της μπόρεσε να βρει λύσεις επιθετικά και να εκμεταλλευτεί την αστοχία του Παναθηναϊκού από μακριά, ισοφαρίζοντας σε 63-63. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Λεσόρ, με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 70-66 υπέρ του «τριφυλλιού».

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τις πολλές απουσίες της Μπασκόνια που έμεινε από… δυνάμεις. Λεσόρ και Μήτογλου κυριάρχησαν στις δύο ρακέτες και με μια τρομερή εμφάνιση, με τους Πράσινους να ανοίγουν και τη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 48-43, 70-66, 95-81

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ