Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Η ραγδαία βελτίωση του Πίτερς (pic, vid)

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Η ραγδαία βελτίωση του Πίτερς (pic, vid)

Ο Άλεκ Πίτερς, με τις φετινές τους εμφανίσεις στην Euroleague με την φανέλα του Ολυμπιακού, είναι από τους πιο βελτιωμένους της Λίγκας.

Ο Άλεκ Πίτερς, τη φετινή σεζόν είναι το βασικό «τεσσάρι» του Ολυμπιακού, μετά την αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ για το ΝΒΑ. Ο Αμερικανός φόργουορντ, βρίσκεται από πέρσι στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και φέτος δείχνει πιο βελτιωμένος, σε πολλά σημεία-κλειδιά της στατιστικής του.

Αυτό γίνεται ξεκάθαρο από τους αριθμούς του, που είναι σαφώς καλύτεροι σε σχέση με πέρσι και συγκεκριμένα στο σύστημα αξιολόγησης (PIR), όπου το φετινό του 16, τον κατατάσσει τρίτο, στο τοπ-5 τον πιο βελτιωμένων της φετινής Euroleague.

Διαβάστε επίσης: Τα δεδομένα για Παπαγιάννη: Το συμβόλαιο με τη Φενέρ και ένας ειδικός όρος για το καλοκαίρι

Όμως δεν είναι μόνο το PIR. Ο Πίτερς την φετινή σεζόν αγωνίζεται περισσότερο στις πρώτες έξι αγωνιστικές (27,08), όταν πέρσι ελέω Βεζένκοφ έπαιζε μόλις 13,2 λεπτά ανά αγώνα. Παράλληλα, σκοράρει περισσότερο (13, έναντι 4,6 πέρσι), είναι πιο εύστοχος από τα 6,75 (47,4%, έναντι 41,1%), βοηθά ακόμα περισσότερο στα ριμπάουντ (5, έναντι 2,4), μοιράζει ασίστ (2,2, έναντι 0,3) και με μοναδική μείωση στους αριθμούς του να είναι στην ευστοχία στις βολές (87,5%,έναντι 96%), πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η ομάδα.

Τα φετινά νούμερα του Πίτερς:

Ο Πίτερς, μετά από έξι αγωνιστικές στη Euroleague, αποδεικνύεται συνεπής απέναντι στον εαυτό του, την ομάδα αλλά και τον κόουτς Μπαρτζώκα. Δηλώνει παρών στο σκοράρισμα και σε συνδυασμό με την απουσία του Σίκμα, δείχνει να μπορεί να ανταποκριθεί στον «έξτρα» χρόνο που μένει στο παρκέ, βοηθώντας και στις δύο μεριές του γηπέδου.

Θυμηθείτε τους 19 πόντους του απέναντι στη Φενέρ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ