Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 88-83: Ραψωδία Πίτερς και Φαλ

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 88-83: Ραψωδία Πίτερς και Φαλ

Απίθανο ματς από τον Πίτερς (28 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και τον Φαλ (14 πόντοι, 14 ριμπάουντ) σε ματς που ο Ολυμπιακός έφτασε στο +15 και στο τέλος τα χρειάστηκε αλλά πήρε αυτό που ήθελε - Μεγάλη εμφάνιση και απο Κάνααν, Παπανικολάου.

Με μπροστάρηδες τους Άλεκ Πίτερς και Μουστάφα Φαλ, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα (88-83) για την 9η αγωνιστική της Euroleague. Ο Αμερικανός φόργουορντ έκανε ρεκόρ καριέρας με τους 28 πόντους που σημείωσε με τον Γάλλο σέντερ να ακολουθεί με «γεμάτο» double double (14 π., 14 ρ.) σε μία νίκη που ανέβασε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σε ρεκόρ 5-4.

Αντιθέτως οι Σέρβοι «έπεσαν» κι άλλο στη βαθμολογία και με ρεκόρ 3-6 φιγουράρουν στις τελευταίες θέσεις. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου  δεν άντεξε στην πίεση της τρίτης περιόδου όπου, κυρίως χάρη του Κώστα Παπανικολάου είδε τους γηπεδούχους να περνάνε μπροστά μέχρι και με +14.

Διαβάστε επίσης: Ιστορική βραδιά για Πίτερς και Φαλ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα

Στο τέλος το ματς πήγε να «στραβώσει» αλλά τελικά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πανηγύρισε με κρίσιμες βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Είχε επίθεση, δεν είχε άμυνα

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ξέφυγε από την πρώτη κιόλας περίοδο με τις δύο ομάδες να κοντράρονται στα ίσα με τον Νέντοβιτς να ξεκινάει «καυτός» στην επίθεση του Ερυθρού. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα της τάξεως των τριών πόντων (20-23).

Η είσοδος του Λαρεντζάκη στη δεύτερη περίοδο έδωσε άλλη πνοή στον Ολυμπιακό. Ο 30χρονος φόργουορντ έδωσε ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ παρόλο που οι Μίτροβιτς και Τεόντοσιτς «χτύπαγαν» διαρκώς στη ρακέτα όπου δεν βρισκόταν ο Φαλ. Ο Σίκμα στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε έδωσε σημαντικές ανάσες στον θηριώδες Γάλλο ο οποίος πραγματοποιούσε ήδη μία σπουδαία εμφάνιση.

Το ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό να έχει προβάδισμα βραχείας κεφαλής (45-44) με την άμυνά του όμως να μην είναι συνεπής.

«Ξέσπασμα» και διψήφια διαφορά με… ήσυχο Παπανικολάου

Το τρίτο δεκάλεπτο επέφερε το «ξέσπασμα» της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να δηλώνει «παρών» στην άμυνα. Τα συνεχόμενα deflections αλλά και τα συνεχόμενα στοπ μπλόκαραν επιθετικά τους Σέρβους οι οποίοι περιορίστηκαν στους 9 πόντους.

Μπορεί να μην σκόραρε ο Παπανικολάου αλλά έκανε δουλειά που δεν φαίνεται στα νούμερα αλλά η παρουσία του στο αμυντικό κομμάτι ήταν ο απόλυτος καταλύτης για τη διαφορά που «χτίστηκε» και διατηρήθηκε στη συνέχεια.

Η συντήρηση στην τέταρτη περίοδο έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νίκη καθώς παρόλο που ο Ολυμπιακός «χαλάρωσε» ανέβασε ξανά στροφές. Στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Σφαιρόπουλου επέστρεψε αλλά εν τέλει δεν κατάφερε να πάρει κάτι άλλο πέρα από την προσπάθεια που έκανε.

Μία πολύ σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό που κάνει το δύο στα δύο στη «διαβολοεβδομάδα» και ουσιαστικά «διαγράφει» την ήττα από τη Μπασκόνια.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 45-44, 64-53, 88-83

Ολυμπιακός: Γουόκαπ 6 (1/8 σουτ, 3/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Κάναν 15 (4/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Λούντζης 3 (1), Λαρεντζάκης 1), Φαλ 14 (7/10 δίποντα, 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 μπλοκ), Παπανικολάου 11 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μπραζντέικις 2, Πίτερς 28 (5/7 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 6/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σίκμα 2

Ερυθρός Αστέρας: Λαζάρεβιτς, Τεοντόσιτς 15 (4/7 τρίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Νταβιντόβατς 5 (1), Μίτροβιτς 8 (5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Τόμπι 7 (1), Μπόλομποϊ 7 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Ίλιτς, Νέντοβιτς 26 (4/8 δίποντα, 5/12 τρίποντα, 3/3 βολές), Γκιεντράιτις 6 (0/5 τρίποντα), Ντος Σάντος 9 (3/4 τρίποντα, 3 ασίστ, 3 λάθη)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ