«Ο Αταμάν αντιγράφει την τακτική του Μπαρτζώκα με τον Σλούκα»

«Ο Αταμάν αντιγράφει την τακτική του Μπαρτζώκα με τον Σλούκα»

Ο αναλυτής της Euroleague, Αουγκούστας Σουλιάουσκας τόνισε πως ο Αταμάν ακολουθεί τακτικές Μπαρτζώκα όσον αφορά τη χρησιμοποίηση του Κώστα Σλούκα.

Ο Εργκίν Αταμάν επέλεξε κόντρα στην Βίρτους Μπολόνια, αλλά και στο χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ να ξεκινήσει στην βασική πεντάδα των «πρασίνων» των Κέντρικ Ναν και να φέρει τον Κώστα Σλούκα στη συνέχεια από τον πάγκο, για να είναι πιο ξεκούραστος, εκεί που μπορεί να κάνει τη διαφορά, στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού.

Αυτό παρατήρησε και σχολίασε ο αναλυτής της Euroleague, Αουγκούστας Σουλιάουσκας, με την τακτική που εφαρμόζει, στην περίπτωση του Έλληνα γκαρντ, ο Εργκίν Αταμάν, να θυμίζει πολύ αυτή του Γιώργου Μπαρτζώκα την περσινή σεζόν στον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης: Σίκμα: «Πάντα ήθελα να παίξω στον Ολυμπιακό, ταιριάζω πολύ εδώ»

Ο Μπαρτζώκας επέλεγε την περσινή σεζόν να ξεκινά τον Κάνααν στην βασική πεντάδα, με τον Σλούκα να κλείνει την αναμέτρηση τις περισσότερες φορές, με τον Τούρκο τεχνικό να κάνει κάτι αντίστοιχο πλέον με τον Ναν και τον 34χρονο γκαρντ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σουλιάουσκας στο «Urbonus Q&A» του Ντονάτας Ουρμπόνας: 

«Ο Κέντρικ Ναν ξεκίνησε στην πεντάδα την Παρασκευή αντί για τον Σλούκα και ο Κώστας ήρθε από τον πάγκο. Ίσως πρόκειται για την αναπαράσταση αυτού που έκανε με εκείνον ο Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό, παίζοντας απέναντι στο second unit».

«Σκέφτομαι αν ο Εργκίν Αταμάν αντιγράφει αυτή την τακτική, επειδή ο Σλούκας είχε κατά μέσο όρο 3,8 λάθη πριν τον αγώνα με την Ζαλγκίρις, και ίσως κατάλαβε ότι να τον χρησιμοποιεί για 30 λεπτά δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Και προφανώς πλέον έχει και τον Κέντρικ Ναν, οπότε πρέπει να του δώσει και ώθηση αυτοπεποίθησης», συμπλήρωσε ο Λιθουανός αναλυτής.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ