Ναζ Μήτρου Λόνγκ:  Αυτά θα δώσει στον Ολυμπιακό ο Ελληνοκαναδός (pic, vids)

Ναζ Μήτρου Λόνγκ: Αυτά θα δώσει στον Ολυμπιακό ο Ελληνοκαναδός (pic, vids)

Ο Μήτρου Λόνγκ βρίσκεται «προ τον πυλών» του Ολυμπιακού, έχοντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα που θα «λύσει τα χέρια» του Μπαρτζώκα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο Μαρούσι με σκορ 111-83, προανήγγειλε την άφιξη παίκτη. Ο εκλεκτός του Μπαρτζώκα, είναι ο Ναζ Μήτρου Λόνγκ, ο οποίος ετοιμάζεται να γίνει κάτοικος Πειραιά.

Το όνομα Μήτρου Λόνγκ δεν είναι άγνωστο για το ελληνικό κοινό, καθώς ο αδερφός του Ελάιζα Μήτρου Λόνγκ αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Περιστερίου. Ο Ελάιζα, έγινε πρόσφατα κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου, κάτι που αναμένεται να γίνει και ο Ναζ μέχρι το τέλος του έτους. Ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα, το οποίο έρχεται να δώσει λύσεις στο πρόβλημα του Ολυμπιακού, το οποίο δεν είναι άλλο από την έλλειψη γηγενών παικτών.

Διαβάστε επίσης: O Βρούτσης που εμφανίστηκε για να κόψει την κορδέλα και μια Κυβέρνηση «σύμμαχος» του «συστήματος»

Ο Μήτρου Λόνγκ θα έχει πιο σημαντικό ρόλο στη Basket League και θα είναι μέρος του rotation στην Ευρωλίγκα. Στην Ευρώπη, όμως θα μπορεί να αγωνιστεί μετά τις 30 Δεκεμβρίου αφού μέχρι τότε δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Αντιθέτως, στην ελληνική Λίγκα θα μπορεί να παίξει, αρχικά όμως καταλαμβάνοντας θέση ξένου.

Ο 30χρονος Ναζ  γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1993 στη Μισισάγκα του Οντάριο του Καναδά από τους Τζέρσεϊ Λονγκ και Γεωργία Μήτρου. Ο πατέρας του έχει καταγωγή από το Τρίνινταντ και Tομπάγκο ενώ η μητέρα του είναι Ελληνοκαναδή.

Η κολεγιακή διαδρομή, η ισχνή παρουσία του στο NBA και η γενναία απόφαση για το υπερατλαντικό ταξίδι

Το 2012, ξεκίνησε κολεγιακά το μπάσκετ από το Iowa, κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις με 9,5 πόντους-2,7 ριμπάουντ-1,8 ασίστ σε 131 ματς. Ολοκλήρωσε τη κολεγιακή του καριέρα το 2017 και πήρε μέρος στο NBA Draft, αλλά δεν βρήκε θέση στη κορυφαία λίγκα του κόσμου. Προσπάθησε να το κάνει μέσω της G-League, τους Salt Lake City Stars, μέσω των οποίων υπέγραψε two-way συμβόλαιο με τους Τζαζ.

Ο Ναζ δεν κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και το  2021 αποφάσισε να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και να υπογράψει στη Μπρέσια. Έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του πρωταθλήματος, με τον ίδιο να έχει 17,5 πόντους-4,3 ριμπάουντ-5 ασίστ σε 29′.

Όλα αυτά «ανάγκασαν» την Αρμάνι Μιλάνο, που λίγο νωρίτερα τον είχε αποκλείσει με 3-0, να του χτυπήσει την πόρτα και εκείνος να μπει στην Ευρωλίγκα. Σε 14 ματς πρωταθλήματος έχει 7,9 πόντους-2,6 ριμπάουντ-2,7 ασίστ σε 20′ κατά μέσο όρο, όντας στο #2 της βαθμολογίας.

Φέτος, αγωνίζεται στη Ζαλγκίρις Κάουνας  και μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα αγωνίζεται, περίπου ένα δεκάλεπτο προσφέροντας 4.1 πόντους με 47.4% στα δίποντα, 28.6% στα τρίποντα, 1.2 ριμπάουντ και μία ασίστ. Πρόκειται για έναν παίκτη που παίζει κυρίως στη θέση «1», σκέφτεται πρώτα τη δημιουργία και μετά την εκτέλεση, ενώ διαθέτει και αμυντικές αρετές καθώς μπορεί να πιέσει καλά τη μπάλα και να δημιουργήσει προβλήματα στη δημιουργία του εκάστοτε αντιπάλου.

Επιμέλεια: Βασίλης Μανσόλας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ