Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός 81-89: Επιτέλους νίκη με τους προτελευταίους Γάλλους

Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός 81-89: Επιτέλους νίκη με τους προτελευταίους Γάλλους

Ο Παναθηναϊκός τα... χρειάστηκε στο φινάλε κόντρα στη Βιλερμπάν, όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 89-81 και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό, που ύστερα από τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα, κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στη Βιλερμπάν, επικρατώντας με σκορ 89-81 εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι Πράσινοι μπόρεσαν να βρεθούν στο -16 μετά από μια καλή δεύτερη περίοδο, όμως οι Γάλλοι μπόρεσαν να επιστρέψουν και να κάνουν το ματς ντέρμπι. Όμως στο φινάλε οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν κατάφεραν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μάριους Γκριγκόνις που σταμάτησε στους 19 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν ο Κώστας Σλούκας με 18 πόντους και 12 ασίστ, που αποτελούν ρεκόρ καριέρας. Στους 16 έμεινε ο Ντίνος Μήτογλου. Από την άλλη πλευρά, 17 πόντους είχε ο Τιμοθί Λουβαβού-Καμπαρό, ενώ ο Γιουσούφα Φαλ μέτρησε 13.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγάλη μάχη και καμία να μην μπορεί να ξεφύγει. Το προβάδισμα άλλαξε χέρια ορισμένες φορές, με τα πρώτα πέντε λεπτά του ματς όμως να βρίσκουν Παναθηναϊκό και Βιλερμπάν ισόπαλες στο 12-12. Οι Πράσινοι προηγήθηκαν με 17-14, για να έρθει ένα σερί 5-0 των Γάλλων μέχρι το 19-17 υπέρ τους. Το «τριφύλλι» πήρε πάλι τα ηνία και έφτασε εκ νέου στο +3 με 22-19, ενώ η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 24-21 υπέρ της ομάδας του Εργκίν Αταμάν.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε… φουριόζος στο δεύτερο δεκάλεπτο, τρέχοντας ένα σερί 6-0 για να βρεθεί στη μεγαλύτερη διαφορά του στο ματς, το +9 (30-21). Οι παίκτες του Αταμάν δεν σταμάτησαν εκεί, άρχισαν να βάζουν τα μακρινά σουτ και βρέθηκε στο +16 (41-25), ελέγχοντας απόλυτα το ματς στο 15′. Κάπου εκεί, η Βιλερμπάν που έμοιαζε κάπως χαμένη, έβγαλε αντίδραση και μπόρεσε να κατεβάσει τη διαφορά στους 6 πόντους (42-36). Παρόλα αυτά το «τριφύλλι» βρήκε τον τρόπο να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +9 (45-36).

Οι δύο ομάδες μπήκαν στην τρίτη περίοδο ανταλλάζοντας καλάθια κυρίως χτυπώντας μέσα στη ρακέτα του αντιπάλου, με τη διαφορά να κυμαίνεται γύρω από τους δέκα πόντους για το «τριφύλλι», ενώ το σκορ στο 25′ έδειχνε το 56-47 για την ομάδα του Αταμάν. Η Βιλερμπάν με ένα μικρό σερί πλησίασε στους 4 με το (56-51), όμως οι Πράσινοι έβγαλαν αντίδραση ξεφεύγοντας εκ νέου με 64-53, αλλά οι Γάλλοι δεν πτοήθηκαν και βρέθηκαν στο -4 (64-60).

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι, με τη Βιλερμπάν να πλησιάζει ακόμα και στον πόντο (73-72). Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει το ματς και να μην του ξεφύγει, έβαλε τα μεγάλα σουτ με Γκριγκόνις, Σλούκα και Μήτογλου και έτσι βρήκε τον τρόπο να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στο φινάλε με το 89-81.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 36-45, 60-64, 81-89.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ