Οι χαμηλές «πτήσεις» του ΜακΚίσικ και το 8% που έχει εξήγηση (pics, vids)

Οι χαμηλές «πτήσεις» του ΜακΚίσικ και το 8% που έχει εξήγηση (pics, vids)

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ διανύει μια πολύ ιδιαίτερη σεζόν στον Ολυμπιακό, έχει «πληγωθεί» από την απουσία του και προσπαθεί να βρει τα πατήματα του για να γίνει ξανά σημαντικός στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε κόντρα στη Βαλένθια για την 14η αγωνιστική της Euroleague, ηττήθηκε με 63-56 στο ΣΕΦ από τις «νυχτερίδες» και έπεσε στο 50% το ρεκόρ του (7-7), σε μια σεζόν που συνεχίζει να είναι πολύ ιδιαίτερη.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ άστοχοι στην επίθεση και παρότι κατάφεραν να κρατήσουν πάρα πολύ χαμηλά τη Βαλένθια με την άμυνα τους, σκόραραν μόλις 56 πόντους, με αποτέλεσμα να ηττηθούν για 4η φορά σε 4 παιχνίδια από ισπανική ομάδα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να μην είχε τον Άλεκ Πίτερς στη 12αδα (γέννησε η γυναίκα του), όμως είχε διαθέσιμους όλους τους υπόλοιπους παίκτες, παρότι αρκετοί εξ αυτών δεν είναι στο 100%.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μπαίνουν απευθείας στους ομίλους του Champions League με τρελό σενάριο!

Παίκτες όπως ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος, ο Φίλιπ Πετρούσεφ, αλλά ακόμα και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν είναι στο 100% και ο λόγος είναι ότι έλειπαν λόγω τραυματισμών, με τον Πετρούσεφ βέβαια ακόμη να «ψάχνεται» για τον ρόλο του στην ομάδα, αφού είναι ελάχιστο καιρό στο λιμάνι.

Όσον αφορά τους παίκτες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα για πάνω από ένα μήνα θέλουν τον χρόνο τους και ο ΜακΚίσικ καλώς ή κακώς είναι ένας από αυτούς. Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει επιστρέψει μεν στις προπονήσεις και στο ροτέισον του Ολυμπιακού, αλλά θέλει χρόνο και χώρο για να βρει ρυθμό. Δεν είναι σίγουρα στο 100% και φαίνεται και από τους αριθμούς του, αλλά και από τον χρόνο συμμετοχής του.

Τα νούμερα και πόσο έχει επηρεαστεί από τον τραυματισμό του

Το χειρότερο για τον ΜακΚίσικ είναι το πότε τραυματίστηκε, αφού αυτό συνέβη με το που ξεκίνησε η χρονιά και αναπόφευκτα πέρα από το ότι τον πήγε πίσω, τον έχει αναγκάσει να γυρίσει και να μπει κατευθείαν στα… βαθιά. Το είδαμε στο ματς με τη Ρεάλ πριν μερικές μέρες, αλλά και κόντρα στη Βαλένθια, όπου ο ΜακΚίσικ δεν ήταν ο γνωστός Αμερικανός που εφορμούσε προς το καλάθι και δεν φοβόταν τίποτα.

Είναι πιο συγκρατημένος και είναι λογικό, ενώ ταυτόχρονα το ότι δεν έχει ρυθμό τον έχει κρατήσει σε ένα πολύ χαμηλό ποσοστό και στα χειρότερα στατιστικά της καριέρας του στη Euroleague.

Ο ΜακΚίσικ έχει παίξει φέτος στη Euroleague σε μόλις 5 παιχνίδια και συνολικά μόλις 46 λεπτά. Αυτό σημαίνει 9 λεπτά μέσο όρο, ενώ σκοράρει μόλις 2,6 πόντους ανά ματς. Τα νούμερα λένε μια μεγάλη αλήθεια και αυτή έχει να κάνει με το πόσο έχει επηρεαστεί από τον τραυματισμό του. Ο Αμερικανός είχε και υποτροπή στο γόνατο με αποτέλεσμα να γίνει ακόμη πιο δύσκολη η αποθεραπεία του.

Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό για την πρεμιέρα της Euroleague ο ΜακΚίσικ έχασε 10 παιχνίδια στη διοργάνωση και αυτό απαντάει από μόνο του στο ερώτημα για τις χαμηλές του «πτήσεις». Η ακριβής διάγνωση του τραυματισμού του ήταν ένα οστικό οίδημα στην μηριαία τροχιλία και αλλοιώσεις στον τένοντα του τετρακεφάλου».

Η επιστροφή του έγινε στο ματς με τη Μονακό στην 11η αγωνιστική και είχε 3 πόντους σε 4 λεπτά. Το περισσότερο που έχει παίξει φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι τα 17 λεπτά με τη Ρεάλ, όπου είχε 5 πόντους, αλλά ήταν φανερά εκτός ρυθμού, στο μόλις δεύτερο παιχνίδι του μετά τον τραυματισμό. Είχε 1/7 τρίποντα και αυτό είναι και το ματς που έριξε πολύ το ποσοστό του.

Η Βαλένθια και οι συγκρίσεις

Στη συνέχεια έπαιξε με την Μπάγερν 6 λεπτά και ήταν άποντος, ενώ ακολούθησε το ματς με τη Βαλένθια, όπου έπαιξε 12 λεπτά, αλλά είχε 3 πόντους και ήταν όλοι από βολές. Αν βάλει κανείς κάτω τα νούμερα του βλέπει πως θέλει τον χρόνο του για να επανέλθει στα υψηλά στάνταρ των περασμένων χρόνων και να γίνει ξανά σημαντικός για τον Ολυμπιακό.

Χαρακτηριστικό είναι το μόλις 8% στο τρίποντο που έχει την εξήγηση ότι ήταν αρκετό καιρό εκτός και επέστρεψε εν μέσω παιχνιδιών και θέλει χρόνο και ρυθμό. Σε σχέση με τα νούμερα που έχει στην καριέρα του είναι η μέρα με τη νύχτα όπως θα δείτε παρακάτω, αφού είναι σχεδόν τέσσερις φορές πιο κάτω.

Ο Μπαρτζώκας δεν βιάζεται με κανέναν παίκτη του και το ίδιο θα γίνει και με τον ΜακΚίσικ, αφού γνωρίζει από πρώτο χέρι πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα του ο καλός Αμερικανός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ