Η Euroleague απέκλεισε από όλα τα ματς της διοργάνωσης τον οπαδό που έκανε τη ρατσιστική επίθεση στο ΣΕΦ

Η Euroleague απέκλεισε από όλα τα ματς της διοργάνωσης τον οπαδό που έκανε τη ρατσιστική επίθεση στο ΣΕΦ

Η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαγορεύει την είσοδο στον οπαδό που προέβη σε ρατσιστική επίθεση κατά του διαιτητή στο ΣΕΦ.

Πρώτος χρονικά, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού κόντρα στη Βαλένθια, ο Ολυμπιακός καταδίκασε την ρατσιστική επίθεση του φιλάθλου του σε βάρος διαιτητή της αναμέτρησης και τον απέβαλε διά βίου από το ΣΕΦ. Παρόμοια ανακοίνωση εξέδωσε και η Euroleague, αποκλείοντας τον φίλαθλο από όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης.

Παράλληλα η διοργανώτρια αρχή δεσμεύεται στην ανακοίνωσή της πως θα εφαρμόσει πολιτική μηδενικής ανοχής σε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: «Αυτοκτονία» για τη Σίτι (2-2)- Νίκες για Νιουκάστλ (3-0) και Τσέλσι (2-0)

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague: 

«Η Euroleague Basketball επέβαλε ισόβια απαγόρευση πρόσβασης σε οπαδό λόγω των ρατσιστικών σχολίων που έκανε εις βάρος ενός από τους διαιτητές στον αγώνα του Ολυμπιακού εναντίον της Βαλένθια, στις 15 Δεκεμβρίου 2023.

Η γηπεδούχος ομάδα, ο Ολυμπιακός, είχε ήδη ακυρώσει το εισιτήριο διαρκείας του ατόμου λίγο μετά το περιστατικό και ανακοίνωσε ότι θα του απαγορευόταν να παρευρεθεί σε οποιονδήποτε αγώνα του Ολυμπιακού.

Η Euroleague Basketball, ο Ολυμπιακός Πειραιώς και όλοι οι υπόλοιποι έχουν δεσμευτεί να γιορτάζουν τη διαφορετικότητα και να προάγουν το σεβασμό, να χρησιμοποιούν το μπάσκετ για να ενώνουν τους φιλάθλους και να εφαρμόζουν πολιτική μηδενικής ανοχής στις εκδηλώσεις τους για οποιεσδήποτε ενέργειες αντίκεινται σε αυτές τις αξίες».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ