Παναθηναϊκός: Απαιτητικό ματς στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στην αυλαία του πρώτου γύρου

Παναθηναϊκός: Απαιτητικό ματς στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στην αυλαία του πρώτου γύρου

Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ στο φινάλε του πρώτου γύρου και θέλει νίκη για να εδραιωθεί στην τετράδα και να κλείσει ιδανικά το 2023 στη Euroleague

Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ για την 17η αγωνιστική της Euroleague, στο φινάλε του πρώτου γύρου και στο τελευταίο του παιχνίδι στη διοργάνωση για το 2023.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είναι σε πολύ κατάσταση και μετράει 3 σερί νίκες, ψάχνει την 4η και τη θέλει για να εδραιωθεί στην τετράδα, αφού πλέον έχει ρεκόρ 9-7.

Όσον αφορά το τελευταίο χρονικά παιχνίδι των πράσινων, προέρχονται από νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα στην Πάτρα επί του Προμηθέα με 69-54, για την 11η αγωνιστική της Basket League.

Ωστόσο, ο Εργκίν Αταμάν έχει έναν σημαντικό «πονοκέφαλο» ενόψει της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα. Εκείνος αφορά στον Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ αποχώρησε με τραυματισμό στη μέση από το ματς του Μιλάνου και η συμμετοχή του απέναντι στους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου είναι αμφίβολη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προπονητή του. Εκτός θα είναι και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος ωστόσο αναμένεται να επιστρέψει στη δράση στις αρχές του νέου έτους.

Ο Παναθηναϊκός πήρε και τα δύο ματς με την ομάδα του Βελιγραδίου την περασμένη σεζόν. Η τελευταία φορά που χαμογέλασαν οι Σέρβοι απέναντι στους «πράσινους» ήταν τον Νοέμβριο του 2021 όταν έκαναν… πάρτυ, επικρατώντας με 81-48, τους λιγότερους πόντους που έχει πετύχει ποτέ ο Παναθηναϊκός σε αγώνα της κανονικής περιόδου στη Euroleague.

Oι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν για αρκετούς παίκτες, αφού ο Λούκα Βιλντόσα αγωνίστηκε στον Ερυθρό Αστέρα την προηγούμενη σεζόν, ενώ ο Νεμάνια Νέντοβιτς αγωνιζόταν στους «πράσινους» τη διετία 2020-22. Παίκτης του Ερυθρού Αστέρα υπήρξε και ο Ματίας Λεσόρ (2017-18).

Ο Κώστας Σλούκας είχε συνεργαστεί με τον τεχνικό του Ερυθρού Αστέρα, Γιάννη Σφαιρόπουλο, τη σεζόν 2014-15 στον Ολυμπιακό, όταν η ομάδα του Πειραιά έφτασε μέχρι τον τελικό της Euroleague, αλλά απώλεσε τον τίτλο, γνωρίζοντας την ήττα από τη Ρεάλ, μέσα στη Μαδρίτη. Ο Σλούκας εξάλλου υπήρξε συμπαίκτης με τον MVP της 6ης αγωνιστικής Μίλος Τεόντοσιτς στον Ολυμπιακό τις σεζόν 2008-09 και 2009-10. Με τον Τζόελ Μπόλομποϊ του Ερυθρού Αστέρα, ο Σλούκας ήταν συμπαίκτης πέρυσι στον Ολυμπιακό. Με τον Μπόλομποϊ συμπαίκτης ήταν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος θα συναντήσει ξανά και τον συμπαίκτη του στην εθνική Λιθουανίας Ρόκας Γκιεντράιτις.

Ο Ερυθρός Αστέρας προέρχεται από μία σημαντική νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ (92-98), με τυπικά γηπεδούχους τους Ισραηλινούς στο «Aleksandar Nikolic Hall». Μετρά ρεκόρ 6-10, την ώρα που οι «πράσινοι» με 9-7, ανήκουν πλέον στο club των επτά, που ακολουθούν πίσω από τις Βίρτους και Μπαρτσελόνα που ισοβαθμούν στη 2η θέση, με ρεκόρ 11-5. Παναθηναϊκός και Ερυθρός Αστέρας είναι πολύ κοντά… σε επίθεση και άμυνα, όπως δείχνουν τα νούμερα. Ο Παναθηναϊκός έχει 82,1 πόντους παραγωγικότητα μέσο όρο ενώ οι Σέρβοι 81,8. Οι παίκτες του Αταμάν δέχονται κατά μέσο όρο 80,4 πόντους, ενώ αυτοί του Σφαιρόπουλου 80,5.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς έχει βρει ρυθμό και διανύει εξαιρετική περίοδο. Με 27 πόντους και 14 ασίστ απέναντι στη Μακάμπι αναδείχτηκε ΜVP της 16ης αγωνιστικής, ενώ στα πέντε τελευταία ματς του Ερυθρού Αστέρα μετρά 15,4 πόντους και 7,8 ασίστ μέσο όρο. Η ομάδα του Βελιγραδίου αναζητά μια δεύτερη διαδοχική νίκη, αφού είχε ηττηθεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Σερβία, για την 15η αγωνιστική.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Ζοζέφ Μπισάνγκ (Γαλλία) και Μάριο Μάικιτς (Σλοβενία).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ