Αρμάνι: Οι απουσίες, η μεταγραφή και οι «επικίνδυνοι» Βόιτμαν και Μέλι (vids+pics)

Αρμάνι: Οι απουσίες, η μεταγραφή και οι «επικίνδυνοι» Βόιτμαν και Μέλι (vids+pics)

Τα προβλήματα τραυματισμών που ταλαιπωρούν την ιταλική ομάδα για το αποψινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, η ενίσχυση με Νέπιερ και οι σημαντικοί Βόιτμαν και Μέλι στο πλάνο του Ετορε Μεσίνα.

Παραμονή πρωτοχρονιάς στο παρκέ, δεύτερη μέρα του νέου έτους και πάλι στο παρκέ για τον Ολυμπιακό.

Οι Ερυθρόλευκοι, που προέρχονται από τη νίκη επί του Αρη με 85-71 για την Basket League, υποδέχονται απόψε την Αρμάνι Μιλάνο του Έτορε Μεσίνα στο ΣΕΦ (21:15) για την 18η αγωνιστική της Euroleague.

Διαβάστε επίσης: Απίθανη αποκάλυψη από πρώην παίκτη του Αταμάν: «Όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά κάναμε προπόνηση έξι το πρωί»

«Ανεξάρτητα με το αν έχασε στο ιταλικό πρωτάθλημα κι αν έχει ελλείψεις στα τελευταία ματς αποδεικνύει κερδίζοντας με μεγάλες διαφορές στο γήπεδό της την Βιλερμπάν για παράδειγμα, ή εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα και την Μπασκόνια. Επίσης έχασε από την Παρτιζάν σε μια κατοχή. Δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση. Είναι μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία, παίζει με μεγάλο physicality και μεγάλη ένταση στην άμυνα. Φυσικά έχει ένα φοβερό προπονητή. Οποιοδήποτε είδους υποτίμησης από εμάς στο συγκεκριμένο ματς θα είναι καταστροφή», ανέφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για το παιχνίδι με την ιταλική ομάδα, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου.

Οι απουσίες και οι επιστροφές

Ο Έτορε Μεσίνα δν μπορεί να υπολογίζει για το αποψινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τους Νίκολα Μίροτιτς, Μάοντο Λο και Σαβόν Σιλντς. Ο πρώτος έχει πρόβλημα στον αχίλλειο, ο δεύτερος στον προσαγωγό και ο τρίτος θλάση στον μηρό. Αντίθετα, επέστρεψαν σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων και βρίσκονται στη διάθεση του έμπειρου τεχνικού για τον αγώνα με τους Πειραιώτες οι Μπίλι Μπάρον και Ντιέγκο Φλακαντόρι, παρά το γεγονός πως δεν αγωνίστηκαν στον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Μπρέσια.

Η μεταγραφή

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα έχει δικαίωμα συμμετοχής και ο Σαμπάζ Νέιπιερ, ο οποίος αποκτήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον Ερυθρό Αστέρα του Σφαιρόπουλου. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν μπορούσε να αγωνιστεί μέχρι τώρα λόγω του κανονισμού των εσωτερικών μεταγραφών της Euroleague. Με τον Ερυθρό Αστέρα είχε μέσο όρο 9.8 πόντους, με 44% στα δίποντα, 30.% στα τρίποντα και 82.6% στις βολές, όπως επίσης 1.7 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 7.8 στο σύστημα αξιολόγησης της Euroleague.

Αξίζει να σημειώσουμε όμως και ο Ολυμπιακός θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ τον οποίο απέκτησε από την Ζαλγκίρις Κάουνας.

Οι Βόιτμαν και Μέλι

Οι Νίκολα Μίροτιτς, Μάοντο Λο και Σαβόν Σιλντς είναι πολύ σημαντικές απουσίες για τον Έτορε Μεσίνα, καθώς πρόκειται για τους τρεις πρώτους σκόρερ της Αρμάνι στη φετινή Euroleague. Ο Μίροτιτς έχει μέσο όρο 17.6 πόντους, ο Σιλντς 16.9 και ο Λο 9.9.

Ο έμπειρος τεχνικός χάνει τη δύναμη «πυρός» της Αρμάνι και πλέον το μεγαλύτερο βάρος, όσον αφορά στο σκοράρισμα, στους Γιοχάνες Βόιτμαν και Νικολό Μέλι. Ο πρώτος έχει μέσο όρο 9.0 πόντους, με 66.7% στα δίποντα, 33.3% στα τρίποντα, 61.1% στις βολές, όπως επίσης 4.5 ριμπάουντ και 10.9 στο σύστημα αξιολόγησης. Ο δεύτερος έχει 8.4 πόντους, με 59.3% στα δίποντα, 54.3% στα δίποντα και 55.6% στις βολές, όπως επίσης 4.4 ριμπάουντ και 12.1 στο σύστημα αξιολόγησης.

Το ρεκόρ της Αρμάνι

Η ιταλική ομάδα έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τραυματισμών στη φετινή σεζόν και αυτό έχει αντίκτυπο στα αποτελέσματά της, με το συγκρότημα του Έτορε Μεσίνα να βρίσκεται στην 13η θέση της βαθμολογίας, με ρεκόρ 7/10.

Στα τελευταία πέντε παιχνίδια, όμως, έχει τρεις νίκες: Απέναντι σε Μπαρτσελόνα, Βιλερμπάν και Μπασκόνια. Εκτός έδρας η Αρμάνι έχει νικήσει τα 2 από τα 8 παιχνίδια που έδωσε: Απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα και Μπαρτσελόνα.

Πίτερς VS Βόιτμαν

Το ματσάρισμα που θα κρίνει πολλά στο αποψινό παιχνίδι είναι αυτό του Αλεκ Πίτερς με τον Γιοχάνες Βόιτμαν. Ο παίκτης της Αρμάνι όπως προαναφέραμε έχει μεταξύ άλλων 9.0 πόντους ανά ματς, με 33.3% στα τρίποντα, 4.5 ριμπάουντ και 10.9 στο ranking. Ο Αμερικανός φόργουορντ του Ολυμπιακού από την άλλη έχει 15.4 πόντους μέσο όρο στη φετινή Euroleague, με 50.0% στα τρίποντα, 5.4 ριμπάουντ και 17.9 στο ranking.

Head to head

Ο Ολυμπιακός φέτος σκοράρει 77.4 πόντους και δέχεται 73.9 πόντους, ενώ η Αρμάνι έχει 79.1 και 77.2 αντίστοιχα.

Αυτή είναι η 29η φορά που θα κοντραριστούν οι δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να έχει κερδίσει τα 17 από τα 28 παιχνίδια που έχουν δώσει. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, όμως, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Αρμάνι, επικράτησε η ιταλική ομάδα με 65-53.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ