Ένα «κομπιούτερ» από τα παλιά – Η δεύτερη «νιότη» του Ντάνιελ Χάκετ (pics, vids)

Ένα «κομπιούτερ» από τα παλιά – Η δεύτερη «νιότη» του Ντάνιελ Χάκετ (pics, vids)

Ο Ντάνιελ Χάκετ μπορεί να είναι 36 χρονών, όμως διανύει μια από τις πιο μεστές σεζόν της καριέρας του, είναι το... μυαλό της φετινής Μπολόνια και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Η Βίρτους Μπολόνια αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία τη μεγαλύτερη έκπληξη της φετινής Euroleague, με τον Λούκα Μπάνκι να έχει δημιουργήσει ένα απίθανο σύνολο, που παίζει εντυπωσιακό μπάσκετ και προελαύνει στις πρώτες 19 αγωνιστικές.

Η ιταλική ομάδα έχει ρεκόρ 14-5 μετά και από το άνετο διπλό στην έδρα της Άλμπα Βερολίνου και βλέπει για τα καλά πλέον το πλεονέκτημα έδρας, αφού είναι μόλις 2 νίκες πίσω από τη διαστημική Ρεάλ Μαδρίτης. Οι παράγοντες που την έχουν φέρει τόσο ψηλά είναι πολλοί, οι περισσότεροι παίκτες της έχουν κάνει step up, ενώ είναι απίθανο το «limit up» του Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος αποτελεί το «μυαλό» της ομάδας μέσα στο παρκέ.

Διαβάστε επίσης: Εκτός αποστολής Γιόβετιτς, Ιμπόρα – Βασικός ο Ναβάρο, αλλαγή ο Αλγκασίμ Μπα – Μέσα ο Πορόζο

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού διανύει τη δεύτερη «νιότη» του στην Μπολόνια και παρότι είναι στο 36ο έτος του είναι ένα «κομπιούτερ» που κάνει θραύση για τον Μπάνκι. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που η Βίρτους πηγαίνει τόσο καλά φέτος είναι εκείνος, που θυμίζει τον Χάκετ στα καλά του σε Σιένα, Μιλάνο και φυσικά στον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικανός με ιταλικό διαβατήριο κάνει τα πάντα στο παρκέ, σκοράρει, δημιουργεί, παίζει καταπληκτική άμυνα (ως συνήθως) και είναι καταλυτικός στο παιχνίδι της Βίρτους. Κόντρα στην Άλμπα στο Βερολίνου είχε 10 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 20 λεπτά συμμετοχής, όμως αυτά που προσφέρει και δεν αναγράφονται στη στατιστική είναι πολλά περισσότερα.

Παρόλα αυτά, τη φετινή σεζόν και οι αριθμοί του είναι καλύτεροι από ποτέ, έχει σε όλες τις κατηγορίες καλύτερα νούμερα από ότι σε όλη την καριέρα του, κάτι που δείχνει πόσο σπουδαία χρονιά διανύει.

Συγκεκριμένα, φέτος σκοράρει 8,8 πόντους μέσο όρο, ενώ έχει 4,2 ασίστ, 3,2 ριμπάουντ και ένα κλέψιμο, με το σύστημα αξιολόγησης να δείχνει 12,3 βαθμούς που είναι και το περισσότερο που είχε. Συνολικά σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, όπως βλέπετε και παρακάτω έχει χαμηλότερους μέσους όρους. Για αυτό τον λόγο και ο Μπάνκι του δίνει κατά μέσο όρο πάνω από 24 λεπτά ανά ματς.

Οι αριθμοί του φέτος

Οι αριθμοί της καριέρας του στη Euroleague

Τα παιχνίδια που έχει παίξει φέτος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ