Μάρκους Χάουαρντ: Ο «μπομπέρ» της Μπασκόνια είναι ο πιο «καυτός» παίκτης της Euroleague (pics, vids)

Μάρκους Χάουαρντ: Ο «μπομπέρ» της Μπασκόνια είναι ο πιο «καυτός» παίκτης της Euroleague (pics, vids)

Ο Μάρκους Χάουαρντ είναι ένας απίστευτος killer που κάνει θραύση στη Euroleague και αποτελεί τον πιο «καυτό» παίκτης της διοργάνωσης τη φετινή σεζόν

Η Μπασκόνια πανηγύρισε μια τεράστια νίκη στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα με 91-90 και «πάτησε» ακόμη πιο γερά στη βαθμολογία της Euroleague, με τον Μάρκους Χάουαρντ να κάνει σε ακόμη ένα παιχνίδι φέτος πράγματα και θαύματα!

Ο Αμερικανός «μπομπέρ» των Βάσκων «πυροβολούσε» από παντού το καλάθι της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου και «καθάρισε» για το σύνολο του Ιβάνοβιτς, με τα νούμερα του «εκρηκτικού» γκαρντ να είναι απίστευτα. Συγκεκριμένα, ο Χάουαρντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση στη Σερβία με 32 πόντους και 7/10 τρίποντα, συνεχίζοντας να «τρελαίνει» κόσμο και να αποδεικνύει ξανά ότι είναι ο πιο «καυτός» σκόρερ στη διοργάνωση.

Το «minigun» της Βασκωνίας κατάφερε ξανά να σκοράρει 30+ πόντους φέτος και οδεύει ολοταχώς για μυθικό ρεκόρ, αφού αυτή ήταν η τρίτη 30αρα στη σεζόν για τον ίδιο σε 22 παιχνίδια. Φυσικά είναι ο πρώτος στη λίστα φέτος, ενώ έχει μπροστά του 12 αγωνιστικές για να γράψει ιστορία, αφού αν σκοράρει σε ακόμη ένα παιχνίδι 30+ πόντους ισοφαρίζει το ρεκόρ σε μια χρονιά, που έχει ο Τσαρλς Σμιθ για τη Σκαβολίνι από τη σεζόν 2004-05.

Ένας… δεινός εκτελεστής

Ο Χάουαρντ έχει αποδείξει από την περασμένη σεζόν ότι είναι ο επόμενος μεγάλος Αμερικανός στην Ευρώπη με τις εμφανίσεις του. Πολλές ομάδες το καλοκαίρι ασχολήθηκαν με την περίπτωση του, όμως εκείνος έμεινε στην Μπασκόνια με σκοπό να ηγηθεί της προσπάθειας να φτάσει στην οκτάδα και να διεκδικήσει το Final Four.

Το ξεκίνημα της χρονιάς δεν τον βρήκε όπως θα ήθελε, είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, όμως από την έλευση του Ιβάνοβιτς και μετά ο Χάουαρντ είναι ένας άλλος παίκτης. Έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του, είναι πιο απελευθερωμένος, ενώ έχει πάρει την… μπαγκέτα στην επίθεση από τον προπονητή.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρον το ταλέντο του και το απίστευτο μακρινό σουτ που διαθέτει, να έχει «εκτοξεύσει» τα νούμερα του και να είναι ο δεύτερος σκόρερ της Euroleague.

Ο Χάουαρντ είναι μόνο πίσω από τον Μάικ Τζέιμς σε όλη τη διοργάνωση έχοντας 19,1 πόντους ανά παιχνίδι, 1,6 ασίστ, 1,1 ριμπάουντ και 11,3 στο σύστημα αξιολόγησης σε μόλις 23 λεπτά. Έχει ποσοστό πάνω από 40% στο τρίποντο και πραγματοποιεί ασύλληπτες εμφανίσεις, πετυχαίνοντας κατά μέσο όρο 3,8 τρίποντα ανά ματς.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο παιχνίδι με τον είχε 70%, ενώ είναι και παίκτης ψυχολογίας, αφού αν μπει το πρώτο μπορεί να «καθαρίσει» οποιονδήποτε αντίπαλο. Το βίωσε από πρώτο χέρι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Ερυθρό Αστέρας. Όπως καταλαβαίνει κανείς όλη η Ευρώπη μιλάει για τον Χάουαρντ και τους αριθμούς του, ενώ μαζί με τους Μάικ Τζέιμς, Τορνίκε Σενγκέλια και Φακούντο Καμπάτσο είναι φυσικά υποψήφιος για MVP της Euroleague.

Τα νούμερα του σε κάθε παιχνίδι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ