Παπανικολάου: «Να δούμε τα λάθη μας, αυτή η αντίδραση μπορεί να μας δείξει το δρόμο»

Παπανικολάου: «Να δούμε τα λάθη μας, αυτή η αντίδραση μπορεί να μας δείξει το δρόμο»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στη Ρεάλ.

Ο κορυφαίος τού Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, που έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους στη Euroleague, μίλησε για την ήττα στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ.

Ο αρχηγός των Ερυθρόλευκων τόνισε πως το αποτέλεσμα πονάει, όμως στάθηκε και στην αντίδραση που έβγαλαν οι παίκτες τού Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Κώστας Παπανικολάου:

«Ήταν ένα παιχνίδι που μπορείς να σταθείς σε πολλά κομμάτια. Κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, που επιτρέπαμε στη Ρεάλ να κάνει ό,τι θέλει κι αυτό της έδωσε αυτοπεποίθηση, εξού και τα τόσο ψηλά ποσοστά.

Πρέπει να κρατήσουμε όμως και τα δύο μέρη. Στο πρώτο να δούμε τα λάθη που μας έφεραν σε αυτή τη θέση. Και το δεύτερο μέρος για τη μαχητικότητα που δείξαμε, για το πείσμα που βγάλαμε μέσα στο παρκέ και καταφέραμε να επιστρέψουμε σε ένα ματς που έμοιαζε πάρα πολύ δύσκολο.

Και η Ρεάλ είχε απουσίες. Σίγουρα δεν πονούσε, όσο εμείς, αλλά είχε απουσίες. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε και αυτό που πρεσβεύει τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός είναι η μαχητικότητα, ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή και σε ό,τι κατάσταση κι αν βρίσκεται, πρέπει να παλεύει τα ματς. Κι ο κόσμος αυτό θέλει να βλέπει από την ομάδα. Στο δεύτερο μέρος δείξαμε αυτό που πρεσεύει αυτός ο σύλλογος. Σίγουρα είναι μια ήττα και δεν την πανηγυρίζουμε, δεν την χαιρόμαστε, προς θεού.

Είναι μια ήττα ενόψει της συνέχειας, δεν το συζητώ. Αλλά είναι και μία αντίδραση που μπορεί να μας δείξει το δρόμο από εδώ και πέρα.

Αυτό που μετράει είναι η ουσία, δηλαδή η ήττα. Δεν πα να έχεις βάλει 50 πόντους, αν έχεις χάσει το παιχνίδι, δεν έχει καμία ουσία. Η ήττα είναι ήττα. Από εκεί και πέρα, είμαι ένας παίκτης που η βάση του παιχνιδιού μου είναι να εμπιστεύομαι τους συμπαίκτες μου, ώστε να με βρουν σε καίριες θέσεις για να έχω την ευκαιρία να σκοράρω. Σήμερα βρήκα πολλές ευκαιρίες, ένιωσα καλά μετά, μπήκαν και τα σουτ και έτσι ήρθαν οι πόντοι.

Για να φτάσω εγώ εκεί ήταν ο Ναζ (Μήτρου-Λονγκ), ήταν ο Τόμας (Γουόκαπ), ήταν όλα τα παιδιά, ο Λουκ (Σίκμα) με τα επιθετικά του ριμπάουντ, που έκανε πολύ σκληρή δουλειά και έδωσε πολλές μάχες, που με βρήκαν σε αυτή τη θέση για να έχω εγώ ένα ελεύθερο σουτ.

Στο τέλος της ημέρας όμως αυτό που μετράει είναι η ήττα. Αν είχαμε κερδίσει, θα μπορούσαμε να συζητάμε πάρα πολλά πράγματα. Ας συγκεντρωθούμε στο ομαδικό κομμάτι, στο κομμάτι της αντίδρασης, στο κομμάτι των λαθών στο πρώτο ημίχρονο και όχι στην ατομική παρουσία κανενός. Δεν έχει καμία ουσία, αν δεν έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα για την ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ