Μόουζες Ράιτ: Ποιος είναι ο εκλεκτός του Μπαρτζώκα για την ενίσχυση της front line του Ολυμπιακού (vids)

Μόουζες Ράιτ: Ποιος είναι ο εκλεκτός του Μπαρτζώκα για την ενίσχυση της front line του Ολυμπιακού (vids)

Ο Μόουζες Ράιτ είναι αυτός που πήρε το πράσινο φως από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και φορά τα ερυθρόλευκα προκειμένου να μπει στα παπούτσια του Νίκολα Μιλουτίνοφ - Η ραγδαία του εξέλιξη, το πέρασμα του από το NBA και οι εξωπραγματικοί του αριθμοί στην Τουρκία.

Με την κακοδαιμονία να συνεχίζεται στον Ολυμπιακό και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να μένει στα «πιτς» για τους επόμενους δύο μήνες, ο Ολυμπιακός βγήκε στην αγορά για την εύρεση του παίκτη ο οποίος θα καλύψει το τεράστιο κενό που δημιουργεί η απουσία του Σέρβου άσου.

Και το όνομα αυτού… Μόουζες Ραιτ. Ο 25χρονος Αμερικάνος ψηλός είναι αυτός στου οποίου το πρόσωπο ο Ολυμπιακός βρήκε τον αντικαταστάτη του Μιλουτίνοφ, με τον ίδιο να πιάνει λιμάνι, προκειμένου να αποτελέσει ακόμη μια περίπτωση, η οποία στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα θα εκτοξευθεί.

Διαβάστε επίσης: Ακόμη δεν έχει ανοίξει λογαριασμό κόντρα σε ισπανική ομάδα ο Ολυμπιακός: Από το περσινό 7/8 στο φετινό 0/7

Το ενθαρρυντικό ξεκίνημα και η προσπάθεια για NBA

Γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1998 ο Ράιτ φοίτησε για τέσσερα χρόνια στο πανεπιστήμιο Georgia Tech, όπου και διακρίθηκε. Πιο συγκεκριμένα ήταν ένα από τα ταλέντα τα οποία ξεχώρισε μιας και σε 111 παιχνίδια μέτρησε 11.2 πόντους και 6.6 ριμπάουντ, με την τελευταία του χρονιά (18.4 πόντους) να είναι αυτή που το έδωσε το δικαίωμα να ονειρεύεται NBA παραστάσεις.

Τα παραπάνω τον έφεραν στους Πέλικανς εκεί όπου κατάφερε να ξεχωρίσει στο Summer League το καλοκαίρι του 2021. Ωστόσο ποτέ δεν μπόρεσε να… στεριώσει στον μαγικό κόσμο με τον ίδιο να αρκείται σε τέσσερις εμφανίσεις και σε μη εγγυημένο συμβόλαιο με τα χρώματα των Κλίπερς και Μάβερικς.

Το πέρασμα από την Κίνα

Η επόμενη μέρα θα έβρισκε τον Ράιτ στην Κίνα. Οι πολύ καλοί του αριθμοί στη G League εκεί όπου μέτρησε σε 32 αγώνες 20,7 πόντους 10,3 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ θα του εγγυηθούν ένα πολύ καλό συμβόλαιο στην Κίνα με την φανέλα των Ζετζιάνγκ Γκόλντεν Μπουλς. Έπειτα από 50 ματς θα σημειώσει 13,1 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ.

Η αθλητικότητα του Μόουζες Ράιτ και η έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ

Πρόκειται για ένα αθλητικό σέντερ με καλό άλμα, είναι γρήγορος, ενώ ξέρει να τελειώνει καλά τις φάσεις κοντά στο καλάθι. Επίσης, έχει έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ και είναι απειλητικός από μέση και μακρινή απόσταση. Αμυντικά μπορεί να προσφέρει πράγματα σε άμυνα δεύτερης ζώνης.

Η ευκαιρία ως αντι- Οτούρου και οι εξωπραγματικοί αριθμοί

Η μετακίνηση του Ντάνιελ Οτούρου στην Αναντολού Εφές ανάγκασε την Μερκεζεφέντι να βρει τον αντικαταστάτη του με τους Τούρκους να καταλήγουν στην περίπτωση του Μόουζες Ράιτ. Μια επιλογή που τους δικαίωσε αμέσως μιας και ο 25χρονος άσος μόλις στις πέντε πρώτες εμφανίσεις του έσπασε τα… κοντέρ.

Πιο συγκριμένα 27,4 πόντους (58,6% εντός πεδιάς, 27% στα τρίποντα), 9,4 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ, 1,7 κλεψίματα και 1,5 τάπες σε 35,3 λεπτά κατά μέσο όρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ