Παίκτης… καταλύτης

Παίκτης… καταλύτης

Ο Ναν μετατρέπει μια πολύ καλή ομάδα, σε σύνολο για φάιναλ φορ

Σαφέστατα το καλοκαίρι η μεταγραφή του Κώστα Σλούκα αντήχησε σε όλη την Ευρώπη καθώς μετακόμισε από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό με τη διοίκηση του τριφυλλιού να κάνει οικονομική υπέρβαση. Ηταν η μεταγραφή που έκανε το μεγαλύτερο γκέλ και μεταξύ των φίλων των δύο ομάδων από τα πειράγματα μεταξύ τους και όχι μόνο.

Η έλευση του Χουάντσο Ερνάνγκομεθ του κινηματογραφικού αστέρα «Μπο Κρούζ» και του ήρωα του Ευρωμπάσκετ του 2022 με τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας προκάλεσε ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού ενώ η απόκτηση του Ματίας Λεσόρ τους απογείωσε.

Διαβάστε επίσης: Ο κακός χαμός για την τετράδα της Euroleague: Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και οι ισοβαθμίες που θα κρίνουν τα πάντα

Αναμφίβολα ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι έχοντας μετά από χρόνια ένα πολύ μεγάλο όνομα στον πάγκο του (το μεγαλύτερο μετά την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αφού ο Εργκίν Αταμάν έχει πετύχει σαφώς περισσότερα από τον Τσάβι Πασκουάλ) έφτιαξε μια πολύ καλή ομάδα με στόχο να ξαναφέρει τον κόσμο στο γήπεδο και τους τίτλους στην τροπαιοθήκη του συλλόγου.

Ο Παναθηναϊκός χτίστηκε για να επιστρέψει μετά από 12 χρόνια σε ένα φάιναλ φορ το μεγάλο στοίχημα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου το μόνο που δεν είχε κερδίσει από τότε που πήρε τα ηνία του Παναθηναϊκού από τον πατέρα και τους θείους του το 2012.

Και όμως αυτή η πολύ καλή ομάδα που φτιάχτηκε έδειχνε να της λείπει ένα σημαντικό κομμάτι του πάζλ, αυτό που θα κούμπωνε στο σύνολο και θα έκανε τη διαφορά και κυρίως το μεγάλο βήμα από τα πλέι οφ (στα οποία θα έμπαιναν οι Πράσινοι με την νέα τους ομάδα) μέχρι το φάιναλ φορ και τη διεκδίκηση της Ευρωλίγκας σε δύο νοκ άουτ ματς, τον ημιτελικό και τον τελικό.
Ε αυτό το κομμάτι βρέθηκε εκεί γύρω στον Οκτώβριο και δεν είναι άλλο από τον Κέντρικ Ναν που μπορεί μια πράγματι καλή ομάδα να της αλλάξει επίπεδο προς το καλύτερο.

Φώναξε ξανά «παρών»

Όταν κόντρα στη Φενέρμπαχτσε οι Πράσινοι έδειχναν να βραχυκυκλώνουν στην επίθεση ο Κέντρικ Νάν «φώναξε» είμαι εδώ και σκόραρε τους 21 από τους 40 τελευταίους πόντους της ομάδας του μετατρέποντας ένα αγχωτικό παιχνίδι στο ξεκίνημα, σε ένα ματς όπου το ζητούμενο ήταν εάν τελικά το Τριφύλλι θα κατάφερνε να πάρει και τη διαφορά.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μόνο ο ίδιος δεν μπήκε να τον μαρκάρει, του άλλαξε σχεδόν μια πεντάδα πάνω του, αλλά ο Αμερικανός σε ένα one man show σκόραρε είτε με κοντινά σουτάκια είτε με βολές (45/45 έχει φτάσει στην Ευρωλίγκα και κυνηγάει το απόλυτο ρεκόρ του Πάντερ που είχε φτάσει στο 69/69 πριν αστοχήσει).

Πήρε συνολικά 14 δίποντα (από τα 25 που έκανε συνολικά ο ΠΑΟ σε τρίτη και τέταρτη περίοδο) στο δεύτερο ημίχρονο όπου είχε και σχεδόν το σύνολο των πόντων του και υπήρχαν στιγμές που απλά άλλαζε τη μπάλα από το ένα χέρι στο άλλο !

Ενώ σταματιόταν μόνο με φάουλ. Φυσικά επειδή το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, η άμυνα των συμπαικτών του ήταν αυτή που έδινε και τη μεγαλύτερη άνεση στον Νάν να αυτοσχεδιάζει στην επίθεση καθώς πλέον ο Παναθηναϊκός δεν κυνηγούσε στο σκορ όπως στο πρώτο δεκάλεπτο.

Όπως και να έχει ο Νάν είναι ο παίκτης που αλλάζει επίπεδο τον Παναθηναϊκό και δείχνει να είναι ο μοναδικός που κάνει την διαφορά σε μια ομάδα για να βρεθεί από τα πλέι οφ στο φάιναλ φορ να διεκδικεί το τρόπαιο.

Η ίντριγκα ότι τον είχε βάλει πρώτος στο στόχαστρο ο κόουτς Μπαρτζώκας αλλά δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι και τον Οκτώβριο χάνει…λάδια για έναν και απλό λόγο. Ο Νάν ήθελε να έρθει ακριβώς έτσι στην Ευρώπη ώς ο απόλυτος πρωταγωνιστής ενώ στον Ολυμπιακό θα έπρεπε να μπει κάτω από την ομάδα και τη φιλοσοφία του προπονητή. Δεν υπήρχε περίπτωση για παράδειγμα να παίζει…μόνος του για 10 λεπτά και αυτό το γνώριζε καλά στην τελική επιλογή του.

Στη media day εκτός από την προφητική ατάκα («Η Φενέρ έρχεται για να χάσει») που δεν είναι αλαζονική αλλά έγινε με βάση τη μεγάλη αυτοπεποίθηση που έχει για τον ίδιο αλλά και την ομάδα του, ο Νάν είπε και κάτι άλλο όταν ρωτήθηκε εάν πιστεύει ακόμα ότι ταιριάζει στο σύστημα του κόουτς Αταμάν κάτι που είχε πρωτοπεί όταν πήρε την απόφασή του να έρθει στον Παναθηναϊκό.

«Ακόμα το πιστεύω και νιώθω το ίδιο. Κάνουμε μία καλή δουλειά με τον προπονητή και τον ασίσταντ. Παίρνω πολλές μπάλες πίσω από το σκριν και έχω μεγάλη στήριξη από τους συμπαίκτες μου. Κάνουμε καλή δουλειά. Μου δίνουν την μπάλα όταν αυτή «καίει» και στην άμυνα παίζουμε πολύ καλά τώρα επίσης. Κάθε μέρα θα είναι καλύτερα».

Ο Ναν είχε απεριόριστο σεβασμό στον κόουτς Μπαρτζώκα και στον Ολυμπιακό, αλλά γνώρισε ότι αυτό που ήθελε ο ίδιος να παίξει θα το έβρισκε στον Παναθηναϊκό, τόσο απλά.

πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ