Η άλλη μάχη της Euroleague: Ο Ζοτς, το τελευταίο χαρτί της Εφές και ο «τελικός» Βαλένθια-Μπάγερν

Η άλλη μάχη της Euroleague: Ο Ζοτς, το τελευταίο χαρτί της Εφές και ο «τελικός» Βαλένθια-Μπάγερν

Το νέο format της Euroleague, δίνει και άλλο ενδιαφέρον στο φινάλε της κανονικής διάρκειας

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η τελευταία διαβολοβδομάδα της Euroleague στην σεζόν. Και με μια μεγάλη επιβεβαίωση για την επιτυχία του νέο format που ακολούθησε η διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου μπασκετικού προϊόντος στην Ευρώπη. Διότι η επιλογή της εναρμόνισης με το αμερικάνικο μοντέλο του play in tournament έχει καταφέρει ήδη κάτι πολύ σημαντικό.

Να είμαστε 5 στροφές πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας, ενός μαραθώνιου 34 αγωνιστικών, και οι 15 ομάδες από τις 18 ακόμη να παλεύουν για κάτι: Είτε για το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs, είτε για την παρουσία στην 6αδα που εξασφαλίζει θέση στα playoffs, είτε ακόμη και για την 10η θέση που αποτελεί την τελευταία προνομιούχα θέση του play in tournament. Για αυτό το 10ο εισιτήριο δίνει μάχη η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το διεκδικεί η Βαλένθια που υποχώρησε από τη μάχη της 8άδας, η Μπάγερν του Πάμπλο Λάσο, το Μιλάνο, η Εφές που απόψε φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στην Πόλη, ακόμη και η Ζαλγκίρις που ως γνωστόν στην έδρα της δεν… χαρίζει κάστανα.

Διαβάστε επίσης: Ανοίγει και το δεύτερο πέταλο στην OPAP Arena για το Ελλάδα-Καζακστάν

Ποια είναι η βαθμολογία πέντε στροφές πριν από το φινάλε: Παρτιζάν, Βαλένθια και Μπάγερν όλες στο 13-16, με το Μιλάνο και την Εφές ένα βήμα πίσω (12-17) και την Ζαλγκίρις στο 11-18 να παίζει άμεσα το τελευταίο της χαρτί. Ουσιαστικά καμία από αυτές τις ομάδες δεν προλαβαίνουν την 9η θέση της κατάταξης –η Μακάμπι και η Μπασκόνια βρίσκονται στο 16-13 και ουσιαστικά ψάχνουν δύο νίκες ως το φινάλε για να σφραγίσουν την παρουσία τους στην έξτρα αγωνιστική περίοδο-

Η Παρτιζάν που για πολλούς πέρσι το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη –φυσικά μετά τον Ολυμπιακό-, έχει ομολογουμένως ένα πολύ παράξενο πρόγραμμα στο φινάλε: φιλοξενεί απόψε τη Μπασκόνια και μεθαύριο την Ρεάλ Μαδρίτης (21/3). Αμέσως μετά έχει «εντός» και τον Ολυμπιακό (28/3) ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Βαλένθια (12/4). Τέσσερα «εντός» και μόλις ένα «εκτός» (με την Άλμπα). Πέραν την Ρεάλ όμως που είναι σίγουρα πρώτη όλοι οι «φιλοξενούμενοι» θέλουν τους βαθμούς της νίκης.

Ειδικά η Βαλένθια που είναι και ο άμεσος ανταγωνιστής της Παρτιζάν για την 10η θέση. Οι Ισπανοί βεβαίως τον πρώτο «τελικό» τον δίνουν αύριο στην πόλη τους, φιλοξενώντας τη Μπάγερν Μονάχου. Ακολουθούν δύο συνεχόμενα «εκτός» (Μονακό, Μακάμπι) πριν το ταξίδι για το λημέρι της Παρτιζάν, και μόλις ένα ακόμη εντός-με τη Βιλερμπάν-. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα η Βαλένθια έχει γίνει πλέον πολύ μεγάλο αουτσάιντερ για την κατάκτηση της 10ης θέσης. Αντίστοιχα πολύ δύσκολο με βάση τα ονόματα των αντιπάλων και το κίνητρο τους, και το πρόγραμμα της Μπάγερν. Αν η ομάδα του Πάμπλο Λάσο όμως τα καταφέρει αύριο, έχει 3 σερί εντός έδρας: Μακάμπι, Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός πριν ταξιδέψουν τελευταία αγωνιστική στο Πριγκιπάτο για το ματς με τη Μονακό.

Στο Πριγκιπάτο θα είναι αύριο βράδυ η Αρμάνι (12-17) που την Παρασκευή υποδέχεται την σούπερ φορμαρισμένη Φενέρ του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ζαλγκίρις εκτός, Βίρτους εντός και Μακάμπι εκτός ολοκληρώνουν τη διαδρομή για τους Ιταλούς που για ακόμη μια σεζόν παρά το μεγάλο μπάτζετ απογοητεύσαν. Όπως απογοήτευσε και η Εφές που απόψε παίζει τα ρέστα της φιλοξενώντας τον Ολυμπιακό. Ένα σύνολο με παίκτες επιπέδου Λάρκιν και Κλάιμπερν που την προηγούμενη εβδομάδα έχασε ως και από την Βιλερμπάν! Έχει τρία εντός στα τελευταία 5 η Εφές. Φιλοξενεί και Άλμπα και Ερυθρό Αστέρα που είναι στο γκρουπ των τελευταίων θέσεων και ήδη αδιάφοροι. Αν κάνει το 3Χ3 στην έδρα της τότε στο ντέρμπι με την Φενέρ (33η) και στο ταξίδι στη Μπασκόνια (32η) θα παίξει όντως τις πιθανότητες της για την 10η θέση.

Και όσο για την Ζαλγκίρις του Αντρέα Τρινκιέρι; Οι Λιθουανοί και αν ψάχνουν ένα μικρό θαύμα έχοντας δύο νίκες λιγότερες από Παρτιζάν, Βαλένθια και Μπάγερν. Το πρόγραμμα τους όμως είναι καλό στον επίλογο. Με 4 εντός έδρας (Βίρτους, Μπασκόνια, Μιλάνο, Ρεάλ) και ένα εκτός (Μονακό). Άρα γιατί και εκείνοι να μην το παλέψουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ