Χατζηχρήστος για Χέιζ: «Απίθανο κατόρθωμα, δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια… παράσταση»

Χατζηχρήστος για Χέιζ: «Απίθανο κατόρθωμα, δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια… παράσταση»

O γυμναστής της Φενέρμπαχτσε, Κώστας Χατζηχρήστος, μίλησε για την σπουδαία εμφάνιση του Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις κόντρα στην Άλμπα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις έγραψε ιστορία στην αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε με την Άλμπα Βερολίνου καθώς έσπασε το ρεκόρ με τους περισσότερους πόντους σε ένα παιχνίδι, χάρη στην 50αρα που σημείωσε.

Ο γυμναστής των Τούρκων, Κώστας Χατζηχρήστος, μίλησε στο WEB Radio της ΕΟΚ για τον Αμερικανό φόργουορντ, για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αλλά και για την Ευρωλίγκα.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Κώστας Χατζηχρήστος:

Για το ρεκόρ των 50 πόντων που πέτυχε ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις: «Ήταν ένα ξεχωριστό γεγονός που εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Χέιζ-Ντέιβις ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς με 10 πόντους στο πρώτο τρίλεπτο. Αρχικά πήγε να “σπάσει” το ρεκόρ του Ντε Κολό στη Φενέρ που ήταν 39. Όταν το ξεπέρασε και αυτό όλοι έπαιζαν για να τον βοηθήσουν να πάει στους 50 και γι’ αυτόν τον έβαλε και ο κόουτς μέσα στο +30. Φυσικά είναι ένα πολύ σπάνιο και απίθανο κατόρθωμα. Εγώ δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια… παράσταση».

Για το ότι σε «τελειωμένο» ματς ο κόουτς Γιασικεβίτσιους ξαναέβαλε τον Χέιζ-Ντέιβις για να «σπάσει» το ρεκόρ: «Η λογική έλεγε ότι δε θα τον ξαναέβαζε, αλλά όταν ο παίκτης είναι τόσο κοντά σε ένα ιστορικό επίτευγμα νομίζω πως καλώς έκανε και τον έβαλε. Δεν είχαμε παιχνίδι λόγω διπλής εβδομάδας, οπότε έγινε ό,τι έπρεπε να γίνει. Σίγουρα πάνω απ’ όλα μπαίνει το συμφέρον της ομάδας, αλλά έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει».

Για τη συνέχεια στην Ευρωλίγκα: «Το κίνητρο είναι μεγάλο. Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει στο Μόναχο και έρθουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα λογικά, η τετράδα θα έχει τελειώσει. Είναι παράξενο, γιατί αυτό που λέγαμε στα αποδυτήρια είναι ότι όλο κερδίζουμε φέτος και είμαστε 5οι.

Οι ομάδες έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, είναι θέμα φορμαρίσματος και του ποιος θα καταφέρει να φτάσει μέχρι το τέλος. Θα παίξει ρόλο το ποια ομάδα θα έχει την καλύτερη απόδοση αυτήν την περίοδο και θα καταφέρει να πάει με όσο το δυνατόν λιγότερους τραυματισμούς, καθώς και με μομέντουμ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ