Μιλουτίνοφ: Η επιστροφή και μια φοβερή γραμμή ψηλών

Μιλουτίνοφ: Η επιστροφή και μια φοβερή γραμμή ψηλών

Ο Ολυμπιακός με την επιστροφή του Μιλουτίνοφ έχει μια γραμμή ψηλών που δείχνει ικανή να …τρομοκρατεί τους αντιπάλους και όμοιά της δύσκολα συναντάμε στο παρελθόν.

Είναι πλέον μια ανάσα από την επάνοδό του στα παρκέ. Εννοείται πως η αναφορά γίνεται για επίσημα ματς, καθώς όπως είδαμε και στο βιντεάκι του Ολυμπιακού, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μπορεί ήδη να καρφώνει με το γνώριμό του στυλ. Πότε θα γυρίσει σε πλήρη δράση;

Ουδείς μπορεί να το προεξοφλήσει, ούτε φυσικά το επίπεδο της φόρμας που θα έχει ο Σέρβος σέντερ που τραυματίστηκε πριν από περίπου 70 μέρες στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ και έκανε έκτοτε θεραπείες και προσπάθειες ώστε να προλάβει το φινάλε της σεζόν.

Τίποτα, όμως, δεν είναι ίδιο με «τότε». Ο Ολυμπιακός με την επιστροφή του Μιλουτίνοφ έχει μια γραμμή ψηλών που δείχνει ικανή να …τρομοκρατεί τους αντιπάλους και όμοιά της δύσκολα συναντάμε στο παρελθόν. Μάλλον δεν έχει προηγούμενο και καθόλου υπερβολική δεν μοιάζει η συγκεκριμένη τοποθέτηση.

Ο Μιλουτίνοφ έχει ύψος 2,13 μ. Ο Φαλ 2,18 μ. Ο Πετρούσεφ 2,11 μ. Ο Ράιτ 2,06 μ. Αλήθεια, βρίσκει κάποιος καλύτερη τετράδα σέντερ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα; Είναι φανερό πως η σκυτάλη πηγαίνει κατευθείαν στον Γιώργο Μπαρτζώκα που καλείται να χωρέσει τους πάντες στην ομάδα και να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής για τις θέσεις «4» και «5».

Και βέβαια δεν μπορεί κάποιος να προσπερνά πως άλλος ήταν ο σχεδιασμός του κόουτς πριν από μήνες και αλλιώς εξελίχθηκαν τα πράγματα, με τις προσθήκες που έγιναν μεσούσης της σεζόν.

Ο ΜΙλουτίνοφ δίνει το ύψος, την εμπειρία, τα καρφώματα, ασφαλώς τα ριμπάουντ και το πάθος που βγάζει στις κινήσεις του. Συν την ικανοποιητική ευστοχία στις βολές.

Με τον Φαλ ισχύει πως «συμπληρώνει ο ένας τον άλλον», με δεδομένο πως ο Γάλλος διαθέτει παιχνίδι «από μέσα προς τα έξω», δίνει δηλαδή ασίστ, ενώ παίρνει ριμπάουντ και μολονότι δεν αποτελεί τον πλέον εύστοχο παίκτη στις βολές, είναι …φόβητρο στη ρακέτα για όποιον τον αντιμετωπίζει.

Ο Πετρούσεφ είναι περισσότερο «πλαστικός» από τους άλλους δύο, έχει σουτ τριών πόντων και καλές κινήσεις, υπό προϋποθέσεις μπορεί να …κατέβει στο σχήμα και να βοθήσει με το ψηλό του κορμί από το «4».

Οσον αφορά στον Ράιτ, αυτό το εύρημα του Ελληνα προπονητή, ήρθε να θυμίσει πόσα έδωσαν στο παρελθόν οι Χάινς και Χάντερ, παίκτες με ανάλογα χαρακτηριστικά. Ενας εκρηκτικός σέντερ, ικανός να σαρώσει τους αντιπάλους με τις κινήσεις του, γρήγορος και στα πόδια, μαθαίνει γρήγορα το πώς λειτουργεί ο Ολυμπιακός.

Συμπέρασμα: όταν «δέσουν» όλοι οι ψηλοί και με την προϋπόθεση πως ο Μπαρτζώκας θα βρει όλων τα κουμπιά, προφανώς και θα απολαύσουμε ωραία πράγματα από μια τετράδα που φαντάζει ασυναγώνιστη.

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ