Η «φλέβα χρυσού» του Μπαρτζώκα, το απίθανο 9-1 και ένα στοιχείο-έκπληξη (vids)

Η «φλέβα χρυσού» του Μπαρτζώκα, το απίθανο 9-1 και ένα στοιχείο-έκπληξη (vids)

Μόουζες Ράιτ και... all Wright. Η μεταγραφή Μπαρτζώκα μεσούσης της χρονιάς που άλλαξε τα δεδομένα, το φοβερό ρεκόρ των 10 τελευταίων αγώνων στη Euroleague και ένα στοιχείο που μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στο μέλλον

Ο Ολυμπιακός πέρασε για δεύτερη σερί φορά από το Βελιγράδι. Την περασμένη Πέμπτη το -14 εξελίχθηκε σε μεγάλη νίκη επί της Παρτίζαν (69-74). Χθες, στο ίδιο γήπεδο, ήταν η σειρά του Ερυθρού Αστέρα να υποκύψει στην ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων» που σφράγισαν το εισιτήριο για τα play offs (86-89).

Δύο νίκες, διαφορετικοί πρωταγωνιστές. Με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπροστά βγήκε ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (17π., 3ρ., 3ασ.). Κόντρα στο σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου ξεχώρισε ο Μόουζες Ράιτ. Η μεταγραφή του Γενάρη στη Euroleague. Ένας παίκτης χωρίς καμία πρότερη εμπειρία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Αναμφίβολα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας «χτύπησε», για πολλοστή φορά, «φλέβα χρυσού»!

Διαβάστε επίσης: Κίναν Έβανς… effect: Ο μαγικός αριθμός που κάνει τη Euroleague να υποκλίνεται στο ταλέντο του (vids)

Τα πεπραγμένα του Αμερικανού ψηλού χθες; 20 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 5/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 7/10 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 5 κερδισμένα φάουλ. Ρεκόρ καριέρας στους πόντους από τον φοβερό Ράιτ. Και όλα αυτά; Σε 16:34 συμμετοχής.

Σε δύο μήνες ο Ράιτ έχει ξεχωρίσει ήδη

Στις 26 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η απόκτηση του Μόουζες Ράιτ από τους Πειραιώτες. Έκτοτε, έχει παίξει σε 10 ματς Euroleague. Τι κάνει σε αυτές τις αναμετρήσεις; Πετυχαίνει 10 πόντους ανά ματς. Μαζεύει 2,5 ριμπάουντ. Μοιράζει 0,6 ασίστ. Πραγματοποιεί 1,4 κλεψίματα. Έχει 0,9 μπλοκ. Και μετράει 12,1 στο σύστημα αξιολόγησης (PIR). Αναμφίβολα, ο Μπαρτζώκας πέτυχε «λαχείο». Ένας παίκτης χωρίς κάποιο ιδιαίτερο βιογραφικό, χωρίς καμία συμμετοχή στη Euroleague και κάνει… παπάδες από τους πρώτους δύο μήνες!

Το στοιχείο-έκπληξη που μπορεί να φανεί πάρα πολύ χρήσιμο στο μέλλον

Ο Ράιτ είναι κυριαρχικός στη ρακέτα. Έχει δείξει από την αρχή ότι δεν φοβάται κανέναν. Μα φαίνεται πως έχει ένα ακόμη στοιχείο στο παιχνίδι του που μπορεί να φανεί χρήσιμο. Το τρίποντο. Δεν παίρνει πολλές προσπάθειες από τα 6.75 ο 25χρονος ψηλός. Τρία τρίποντα έχει σουτάρει συνολικά σε 10 αναμετρήσεις Euroleague. Με τα δύο, ωστόσο, να είναι εύστοχα. Το δεύτερο ήταν, μάλιστα, και εκείνο που ουσιαστικά χάρισε στον Ολυμπιακό χθες το ροζ φύλλο αγώνα. Στα 24,7 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, το 84-84 έγινε 84-87 με το τρίποντο-μαχαιριά του Ράιτ. Και όλα κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσαν.

Πότε ήταν το πρώτο; Κόντρα στην Παρτίζαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ έχει μία άστοχη προσπάθεια με τη Βιλερμπάν. Το δουλεύει, το εξελίσσει. Και όπως φαίνεται, το έχει και το τρίποντο ο Αμερικανός! Και αν αποφασίσει κάποια στιγμή ο Μπαρτζώκας να τον μεταθέσει στο «4» λόγω της πολυκοσμίας στο «5», τώρα και με την επιστροφή Μιλουτίνοφ; Τότε το τρίποντο θα αποτελέσει ένα εξαιρετικά κρίσιμο εργαλείο, από έναν ψηλό που είναι καλός και έξω από τη ρακέτα.

Το απίθανο 9-1 που προκάλεσε εντύπωση ακόμα και στη Euroleague

Η χθεσινή εμφάνιση του Ράιτ «ανάγκασε» τη Euroleague να αποθεώσει ξανά τον 25χρονο σέντερ, με ένα ποστάρισμα στο «Χ», γράφοντας απλά «9-1», θέλοντας να δείξει ότι ο Ολυμπιακός έχει 9 νίκες σε 10 ματς από την έλευση του Ράιτ και μετά. Επικό ντεμαράζ από τους «ερυθρόλευκους», που θα παλέψουν μέχρι τέλους για το πλεονέκτημα έδρας. Μέχρι και το τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας δηλαδή, κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ (12/4, 21:15).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ