Ο κόουτς Αταμάν χρωστάει κέρασμα στον κόουτς Σεγκούρα

Ο κόουτς Αταμάν χρωστάει κέρασμα στον κόουτς Σεγκούρα

Πως ο Κολοσσός «κλείδωσε» τη νίκη με την Αλμπα για τον Παναθηναϊκό.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού επέστρεψε αμέσως μετά τον αγώνα-θρίλερ με τον Κολοσσό Ρόδου στην Αθήνα καθώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τρέχουν και τους Πράσινους περιμένει ένα μεγάλο παιχνίδι την Πέμπτη.

Απέναντι στην ουραγό Αλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ, το τριφύλλι με νίκη σφραγίζει τη 2η θέση στην κανονική περίοδο και ανοίγει διάπλατα το δρόμο για να βρεθεί στην πόλη της επόμενης αντιπάλου του, το Βερολίνο.

Διαβάστε επίσης: Καλά νέα για τον Μεντιλίμπαρ ενόψει Φενέρ

Το παιχνίδι κόντρα στην αδύναμη γερμανική ομάδα μπορεί να φαίνεται (και ενδεχομένως να είναι) εύκολο αλλά κάτι τέτοιο πάντα πρέπει να το αποδεικνύεις στο παρκέ καθώς στον αθλητισμό οι εκπλήξεις – όσο μεγάλες και αν είναι καμμιά φορά – παραμονεύουν πάντα.

Και όμως οι πιθανότητες να πέσει θύμα μεγάλης έκπληξης η ελληνική ομάδα ψαλιδίστηκαν στο ελάχιστο χάρις στην ομάδα της Ρόδου.

Ο Κολοσσός όχι απλά έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό, αλλά του θύμισε με τον καλύτερο τρόπο πως ένα παιχνίδι μπορεί να σου ξεφύγει εάν θεωρήσεις κάποια θέματα δεδομένα, υπερεκτιμήσεις τις δικές σου δυνατότητες ή υποτιμήσεις τον αντίπαλο πιστεύοντας ότι με 2-3 λεπτά καλού μπάσκετ θα νικήσεις εύκολα.

«Ήταν ένα θλιβερό παιχνίδι και κάποιοι παίκτες δεν αξίζουν να φοράνε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Αν παίξουμε έτσι και νομίζουμε ότι γίναμε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη θα χάσουμε την Πέμπτη ό,τι έχουμε χτίσει όλους αυτούς τους επτά μήνες. Σήμερα παίξαμε απαίσιο μπάσκετ» είπε ο κόουτς Αταμαν στη συνέντευξη Τύπου αλλά ενδεχομένως εάν δεν είχε την άμεση επιστροφή στην Αθήνα, θα έψαχνε τον κόουτς του Κολοσσού Κούρο Σεγκούρα για να του κάνει το τραπέζι!

Ο Ισπανός τεχνικός του έκανε το…καλύτερο δώρο φέρνοντας την ομάδας του στα σκοινιά παραμονές του πιο κρίσιμου ευρωπαϊκού παιχνιδιού του συλλόγου την τελευταία τετραετία θυμίζοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι στην Ευρωλίγκα τέτοιες (αγωνιστικές) συμπεριφορές και νοοτροπίες πληρώνονται ακριβά σε αντίθεση με την Ελλάδα που μπορείς πιο εύκολα να τη γλυτώσεις.

«Αν νομίσεις ότι είσαι μεγάλος και ότι μπορείς να νικήσεις χωρίς ενέργεια, γίνεται αυτό το πράγμα. Σήμερα κερδίσαμε από τύχη. Θέλω να κάνω παράπονα για παίκτες και ειδικά για τον Βιλντόζα. Ο Λούκα Βιλντόζα δεν μπορεί να έχει 1/7 εντός παιδιάς και δεν μπορεί να διεκδικεί χρόνο στη Ευρωλίγκα με τέτοια εμφάνιση. Επίσης η απόδοση του Μήτογλου έχει πέσει. Να είμαστε έτοιμοι όλοι νομιζουν πως τα πάντα τελειωσαν. Την Πέμπτη παίζουμε σημαντικό ματς κόντρα στην Άλμπα. Αν παίξουμε έτσι θα… χάσουμε όλη τη σεζόν στο τελευταίο ματς στην Ευρωλίγκα. Κάνω επίθεση στους παικτες μου για αυτό» δήλωσε λίγο πριν το ξέσπασμα στη συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος προπονητής στην κάμερα της ΕΡΤ και έδωσε φόρα παρτίδα τον Βιλντόζα (κάτι που είχε κάνει και στο Περιστέρι) ο οποίος είναι φανερό ότι είναι στη «μαύρη λίστα» του έμπειρου τεχνικού κυρίως για την αγωνιστική συμπεριφορά του και όχι για την αξία του ως παίκτη.

Πως τα φέρνει καμμιά φορά η ζωή, όταν ο Βιλντόζα ερχόταν το καλοκαίρι μετά βαϊων και κλάδων στον Παναθηναϊκό, ο Μάριους Γκριγκόνις περίμενε να μάθει εάν θα συνεχίσει ή όχι στο τριφύλλι με τις πιθανότητες να ήταν λίγες και ο νέος κόουτς περίμενε τον Μίχαλιουκ. Όμως η μη έλευσή του κράτησε τον Γκριγκόνις στο ΟΑΚΑ και αυτός σε κάθε ματς είναι όλο και καλύτερος. Με τρίποντα «φωτιά» όπως το νικητήριο στο Μονακό ή στη Ρόδο εκείνο το απίθανο (ένα από τα 6/6 που είχε συνολικά). Το κυριώτερο όμως είναι η αγωνιστική συμπεριφορά του Λιθουανού που έχει κερδίσει τους πάντες και για αυτό θα παραμείνει άλλα τρία χρόνια κάτοικος ΟΑΚΑ.

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ