Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον Παναθηναϊκό

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό

Βγαλμένη από τα όνειρα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν η νίκη του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη. Όχι μόνο επειδή ήρθε- κυρίως για τον τρόπο που αυτή προέκυψε.

Και μέσα σε αυτό το 40λεπτο της επιτυχίας των Ερυθρόλευκων που πήραν το πλεονέκτημα της έδρας στη σειρά με τη Μπαρτσελόνα, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχουν την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό. Ας μην ειπωθεί ποια …μέθοδος είναι καλύτερη και ποια υποδεέστερη της άλλης. Το θέμα σχετίζεται με την κοσμοθεωρία των προπονητών και εν τέλει των ομάδων.

Προσέξτε: ο Ολυμπιακός φροντίζει ή επιδιώκει (σε ένα τέλειο σενάριο) , να παίρνει λίγους πόντους από πολλούς. ‘Η για να ειπωθεί αλλιώς, όσους είναι απαραίτητοι. Δηλαδή, να σκοράρουν οι περισσότεροι παίκτες, να πατούν ει δυνατόν όλοι στο παρκέ και μάλιστα αρκετά λεπτά, να έχουν ενέργεια σε όλο το παιχνίδι και ασφαλώς τα σχήματα να αλλάζουν ούτως ώστε να μπερδεύονται/ δυσκολεύονται οι αντίπαλοι προπονητές.

Κάπως έτσι, στη Βαρκελώνη είχαμε τον Γουόκαπ να παίζει 18’, τον Γουίλιαμς-Γκος 26’, τον Ράιτ 12’, τον Κάνααν 32’, τον Φαλ 21’, τον Πίτερς 16’, τον Σίκμα 18’ και τον Μακ Κίσικ 22’. Οι υπόλοιποι, μόνο αδρανείς δεν έμειναν, καθόσον είδαμε 7’ τον Λαρεντζάκη, 8’ τον Μπραζντέικις και 5’ τον Μιλουτίνοφ και ασφαλώς συνιστά πολυτέλεια ένας ψηλός-κλάση όπως ο Σέρβος να έρχεται έστω και για λίγο από τον πάγκο.

Εδώ, ας αναλογιστούμε πόσο λίγο παίζουν στον Παναθηναϊκό ορισμένοι παίκτες και πόσο «τραβούν το κουπί» ο Ναν και ο Σλούκας, ο Λεσόρ και ο Γκραντ. Βέβαια, για να ειπωθεί η ξεκάθαρη αλήθεια, υφίσταται και αντίλογος. Που επιμένει πως οι Πράσινοι με τους παίκτες-βαριά χαρτιά που έχουν μπορούν να κρίνουν υπέρ τους ένα ματς στο φινάλε του και όταν «καίει η μπάλα». Αυτά, ωστόσο, η συνέχεια θα τα δείξει, ενώ στο ΟΑΚΑ και με βάση τη σημερινή κατάσταση, ισχύει το «παίρνουμε πολλά από λίγους».

Τι άλλο προκύπτει από το ματς στην Ισπανία; Ο Μπαρτζώκας φρόντισε να εμφανίσει σε καλή κατάσταση τους περισσότερους παίκτες, ακόμη και όσους φαινόταν πως δεν υπολόγιζε. Ο Σίκμα, κρυφός άσος, μάλλον δεν είναι τόσο …κακός παίκτης όσο ορισμένοι τον θεωρούν.

Ο Πίτερς επιχείρησε λίγα σουτ και έμεινε στον έναν πόντο, αυτός που πάντα έδινε σκορ στους Ερυθρόλευκους. Ο δε Γουίλιαμς-Γκος, μοιάζει πυραυλοκίνητος μετά το τελευταίο διάστημα που έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού και ασφαλώς κλείνει με την απόδοσή του την κουβέντα για το αν πρέπει να συνεχίσει στο Λιμάνι. Καθοριστικός στα πολύ καλά του και πολύπειρος σε μεγάλα παιχνίδια. Οσο είναι απόλυτα φορμαρισμένος και υγιής, να αποσαφηνιστεί…

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ