Το σέρβικο «κλειδί» της πρόκρισης στο Final Four (vids)

Το σέρβικο «κλειδί» της πρόκρισης στο Final Four (vids)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ επέστρεψε στα γνωστά στάνταρ απόδοσής του και θα είναι το κλειδί για το Game 5 στη Βαρκελώνη.

Μπορεί στο Game 3, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ να μην αγωνίστηκε δευτερόλεπτο και να είδε τον Ολυμπιακό να χάνει το παιχνίδι, όμως ήταν εκεί και ήταν έτοιμος για να μπει και να δώσει την ψυχή του για να φέρει η ομάδα του τη σειρά στα ίσια.

Έτσι κι έγινε, στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς σηκώθηκε για να αντικαταστήσει τον Μουστάφα Φαλ στο δεύτερο δεκάλεπτο. Μπήκε και ήταν απόλυτα κομβικός σημειώνοντας 8 πόντους και μαζεύοντας 11 ριμπάουντ σε 22 λεπτά συμμετοχής.

Όμως το πιο σημαντικό ήταν πως προστάτεψε τη ρακέτα του Ολυμπιακού, έχοντας αντιπάλους παίκτες όπως ο Βέσελι και ο Ερνανγκόμεθ που στο προηγούμενο παιχνίδι είχαν κάνει πολύ μεγάλη ζημιά.

Στο Game 3 η δυάδα ψηλών της Μπάρτσα είχε 29 πόντους (16 ο Βέσελι και 13 ο Ερνανγκόμεθ) και 8 ριμπάουντ, ενώ στο 4ο περιορίστηκαν σε μόλις 9 πόντους ο Τσέχος και 6 ο Ισπανός.

Ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού όταν είναι υγιής είναι πιο πάνω στην ιεραρχία του ροτέισον από τον Ράιτ, ο οποίος ναι μεν μπορεί να είναι ταλαντούχος στην επίθεση και στην ατομική άμυνα, όμως δείχνει να χωλαίνει λίγο στην ομαδική αντιμετώπιση των αντιπάλων, πράγμα που είναι απόλυτα λογικό καθώς έχει να κάνει και με την εμπειρία του παίκτη.

Τώρα με τα πράγματα σε μια τόσο οριακή κατάσταση ο Ολυμπιακός θα στηριχθεί στους «ψημένους» παίκτες του, με παραστάσεις και τριβή σε τέτοια ματς.

Είναι δεδομένο πως ο «Μίλου» είναι στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα, ως ένας παίκτης που μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στο do or die παιχνίδι της Βαρκελώνης, αποτελώντας τη ραχοκοκαλιά των Πειραιωτών μέσα στο ζωγραφιστό μαζί με τον Φαλ.

Το Game 5 πλησιάζει και η άνοδος της απόδοσης του Μιλουτίνοφ μόνο καλό μπορεί να κάνει στον Ολυμπιακό και κακό στη Μπαρτσελόνα, η οποία αν περιοριστεί και μέσα στο ζωγραφιστό δεν θα έχει και πολλούς τρόπους να επιτεθεί.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ