Τα δώδεκα χρόνια του Παναθηναϊκού: Όσα θα παίξουν κομβικό ρόλο με την Φενέρμπαχτσε (vids)

Τα δώδεκα χρόνια του Παναθηναϊκού: Όσα θα παίξουν κομβικό ρόλο με την Φενέρμπαχτσε (vids)

Ο Παναθηναϊκός επανέρχεται σε Final Four έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια και φιλοδοξεί να επιστρέψει στις επιτυχίες. Όμως η Φενέρ τον απειλεί.

Πέρασαν 12 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός δήλωνε παρών σε Final Four και ήταν αυτό της Κωνσταντινούπολης, το οποίο κατέκτησε ο Ολυμπιακός.

Τότε, όπως κατά «διαβολική» σύμπτωση και τώρα είχε αποκλείσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ σε πέμπτο ματς μέσα στο ΟΑΚΑ, για να χάσει στον ημιτελικό της Πόλης από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Φυσικά τώρα φιλοδοξεί να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Διαβάστε επίσης: Βατερλό για ΑΕΚ – Άρη στην Super League- Έχασαν 2-11 σε ψηφοφορία

Μαζί θα δούμε τα όσα πρόκειται να παίξουν ιδιαίτερο ρόλο στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Φενέρμπαχτσε του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Η κατάσταση στην οποία θα εμφανιστεί ο Κώστας Σλούκας

Ο Κώστας Σλούκας ταλαιπωρείται το τελευταίο διάστημα από θλάση, όμως τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει να προπονείται κανονικά. Το ζητούμενο φυσικά είναι να αποκτήσει ρυθμό μέχρι να έρθει η ώρα του ημιτελικού κάτι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει ελλείψει παιχνιδιών, μέσα μόνο από προπονήσεις.

Πρόκειται σίγουρα για τον πιο κομβικό παίκτη των πράσινων μαζί με τον Κέντρικ Ναν και είναι αυτός που έχει και την μεγαλύτερη εμπειρία από Final Four, καθώς αυτό θα είναι το 11ο στην καριέρα του.

Η μοναξιά του Λεσόρ, απέναντι σε τρεις ψηλούς

Ο Ματίας Λεσόρ είναι κοινώς αποδεκτό πως παίζει σχεδόν αποκλειστικά την θέση του σέντερ στον Παναθηναϊκό την εφετινή σεζόν. Από την άλλη η Φενέρμπαχτσε έχει τρεις διαφορετικούς παίκτες στην θέση πέντε, οι οποίοι πρόκειται να επωμιστούν το βάρος του να περιορίσουν τον Γάλλο σέντερ.

Ο Μότλεϊ θα είναι αυτός που θα πάρει την μερίδα του λέοντος στο ροτέισον του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Παπαγιάννης και ο Σανλί θα έρθουν από τον πάγκο για να δώσουν λύσεις σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού, καθώς μπορούν να δώσουν και άλλη διάσταση στο παιχνίδι των Τούρκων, σουτάροντας και από μακριά.

Tο ζητούμενο θα είναι ο Λεσόρ να είναι φρέσκος μέχρι το τέλος του παιχνιδιού βελτιώνοντας παράλληλα το αποκαρδιωτικό του ποσοστό στις βολές στα playoffs, γιατί αναμένεται να είναι κάτι στο οποίο θα στοχεύσουν οι Τούρκοι να τον στείλουν αρκετά στην γραμμή των βολών ειδικά αν ξεκινήσει από την αρχή το ματς άστοχος και νευρικός.

Το μαρκάρισμα του Καλάθη στον Κέντρικ Ναν

Ο Κέντρικ Ναν είναι ο καλύτερος και ποιοτικότερος επιθετικά παίκτης των πράσινων. Και ο Νικ Καλάθης είναι ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός που διαθέτει η Φενέρμπαχτσε που μπορεί να πιέσει υποδειγματικά πάνω στην μπάλα.

Βέβαια το σχέδιο του Σάρας θα μπορούσε να είναι να πιέσει ώστε η μπάλα να μην φτάνει ή να φτάνει με δυσκολία στα χέρια του Ναν, προκειμένου εκείνος να εκτελεί και με πίεση χρόνου, εκτός από την πίεση του αμυντικού, πράγμα βέβαια που δεν τον κάνει να νιώθει και ιδιαίτερα άβολα.

Αυτό είναι δεδομένα ένα από τα πιο κομβικά matchup του παιχνιδιού καθώς αν βγει από το παιχνίδι ο Αμερικανός σταρ, τα πράγματα στην εκτέλεση του επιθετικού πλάνου του Εργκίν Αταμάν θα δυσκολέψουν αρκετά.

Η Μάχη των πάγκων: Αταμάν vs Γιασικεβίτσιους

Ο Εργκίν Αταμάν ξέρει άριστα όχι μόνο πώς να φτάνει σε ένα Final Four, αλλά και πώς να το κερδίζει.
Τα τελευταία έξι χρόνια (πέντε στην πραγματικότητα, αφού η σεζόν 2019-20 ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού) έπαιξε με την Εφές σε τρία  και κατέκτησε τον τίτλο στα δύο από αυτά. Τη μια κέρδισε και την Μπαρτσελόνα του Γιασικεβίτσιους.
Φέτος έφτασε και με τον Παναθηναϊκό, ενώ τα είχε καταφέρει στο παρελθόν και με μία ακόμα ομάδα, τη Σιένα το 2003. Ως προπονητής της Εφές συμμετείχε και στο Final Four του 2000 στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είχε τελειώσει με τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι στον τελικό.
Ο Σάρας από την άλλη σαν προπονητής έχει πάει σε 4 Final Four μαζί με αυτό και σε έναν τελικό το 2021 όπου ηττήθηκε από την Εφές του Εργκίν Αταμάν με 86-81, όμως πλέον είναι και εκείνος από του πλέον έμπειρους προπονητές της διοργάνωσης σε αυτές τις συνθήκες και η μάχη των πάγκων αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρή και έντονη και για τους δύο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ