Ο Μάικ Τζέιμς, η Μονακό και το… φλερτ με τον Ολυμπιακό

Ο Μάικ Τζέιμς, η Μονακό και το… φλερτ με τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός παίζει τον τελικό των τελικών στο ΟΑΚΑ και τα ΜΜΕ στο εξωτερικό συνεχίζουν να εμπλέκουν τους «ερυθρόλευκους» με τον Μάικ Τζέιμς

Ο Ολυμπιακός έχει το μυαλό του μόνο στον αποψινό (14/6, 22:00) πέμπτο τελικό της Stoiximan Basket League, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Πρόκειται για ένα ματς το οποίο θα κρίνει το φετινό πρωτάθλημα και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι «ερυθρόλευκοι» δεν ασχολούνται με κάτι άλλο εκτός από το κρισιμότερο ντέρμπι «αιωνίων» των τελευταίων ετών. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να γίνει διαφορετικά.

Ωστόσο, εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει η κουβέντα για την επόμενη μέρα στις περισσότερες ομάδες της Ευρώπης. Το καλοκαίρι άρχισε, η θερινή μεταγραφική περίοδος είναι μπροστά μας και οι φήμες… πάνε κι έρχονται. Με τους συλλόγους να έχουν αρχίσει τον σχεδιασμό τους εν όψει της ερχόμενης σεζόν.

Η αδυναμία στα γκαρντ και ο Μάικ Τζέιμς

Ο Ολυμπιακός είναι μία δυνατή ομάδα, με πολλές αγωνιστικές αρετές. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί φέτος να μην είχε στη διάθεσή του τους Κώστα Σλούκα και Σάσα Βεζένκοφ, αλλά κατάφερε να πάει την ομάδα σε ένα ακόμη Final Four. Στο τρίτο της σερί! Γεγονός που από μόνο του προφανώς συνιστά μία σημαντική επιτυχία. Όπως όλες οι ομάδες όμως, έτσι και οι «ερυθρόλευκοι», έχουν κάποιες αδυναμίες.

Πού υστερεί ο Ολυμπιακός; Στο ότι δεν διαθέτει έναν γκαρντ-ηγέτη μέσα στο παρκέ. Που θα πάρει την μπάλα όταν «καίει» και ξέρεις ότι 8/10 θα το βάλει. Αυτή τη στιγμή, από τα λίγα πράγματα που λείπουν από τους Πειραιώτες, είναι ένας πολυσύνθετος play maker ο οποίος θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα και θα την πάει ένα βήμα παρακάτω.

Ένας εκ των παικτών που, αναμφίβολα, διαθέτει όλο το πακέτο που προαναφέραμε, είναι δεδομένα ο Μάικ Τζέιμς. Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη Euroleague. Και ο MVP της φετινής κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, παρότι η Μονακό απέτυχε να προκριθεί στο Final Four του Βερολίνου. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι το πιο «καυτό» όνομα που κυκλοφορεί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στην ευρωπαϊκή αγορά. Και το όνομά του θα κυκλοφορεί σίγουρα, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την παραμονή του ή μη στη Μονακό.

Η Μονακό, τα σενάρια και ο Ολυμπιακός

Τις τελευταίες ημέρες έχουν υπάρξει αναφορές από Μέσα του εξωτερικού ότι ο Μάικ Τζέιμς θα συνεχίσει στη Μονακό. Αλλά όσο δεν ανακοινώνεται κάτι, τόσο οι φήμες και τα σενάρια θα δίνουν και θα παίρνουν.

Το περσινό καλοκαίρι είχε ξεκινήσει το… φλερτ μεταξύ του Τζέιμς και του Ολυμπιακού. Δεν κατέληξε, ωστόσο, σε «γάμο», διότι ο 33χρονος γκαρντ δεσμευόταν με συμβόλαιο με τους Μονεγάσκους. Φέτος όμως μένει ελεύθερος. Έχει πρόταση από τη Μονακό για νέο τριετές συμβόλαιο, με ετήσιες αποδοχές 3 εκατομμυρίων ευρώ! Αλλά ο Τζέιμς «τρενάρει» την υπόθεση, δεν λέει το «ναι» και κάπου εκεί στην κουβέντα, σύμφωνα με δημοσιεύματα από το εξωτερικό, μπαίνει ο Ολυμπιακός.

Λέγεται, μάλιστα, πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι από τις ομάδες που έχουν το πάνω χέρι για να αποσπάσουν την πολυπόθητη υπογραφή του Μάικ Τζέιμς. Αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει, αλλά προφανώς πρόκειται για μία πολύ δύσκολη περίπτωση, η οποία φαίνεται πως έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ