Αγρίεψε η Μπάρτσα: Υπέγραψε Χεζόνια, αρπάζει και τον Πάντερ

Αγρίεψε η Μπάρτσα: Υπέγραψε Χεζόνια, αρπάζει και τον Πάντερ

Η Μπαρτσελόνα έχει μπει πολύ δυναμικά στην αγορά και ετοιμάζεται να χτίσει ένα πολύ δυνατό σύνολο ενόψει της νέας σεζόν.

Το… πείραμα του Ρότζερ Γκριμάου στην Μπαρτσελόνα δεν απέδωσε όπως θα περίμεναν οι άνθρωποι του συλλόγου, με αποκορύφωμα την «σκούπα» στα ημιτελικά της ACB από τη μισητή Ρεάλ Μαδρίτης όπου έφερε ουσιαστικά και την απόλυση του Ισπανού κόουτς.

Έτσι οι Καταλανοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες αλλαγές και να μπουν δυναμικά στην αγορά για να χτίσουν μια ομάδα που θα επιστρέψει στο Final Four και συνεπώς στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δείχνοντας πως δεν… υπολογίζουν τίποτα.

Ο νέος κόουτς

Μετά την αποχώρηση του Γκριμάου, στην Μπαρτσελόνα έψαξαν άμεσα για τον αντικαταστάτη του. Τα ονόματα που ακούστηκαν ήταν εκείνα των Τσάβι Πασκουάλ και Δημήτρη Ιτούδη. Ειδικά ο πρώτος είχε φτάσει κοντά, όμως σύμφωνα με τους Ισπανούς το deal χάλασε αφού ο Καταλανός τεχνικός ζήτηση πολλές αλλαγές, οι οποίες θα ξεκινούσαν διώχνοντας τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ. κάτι που στην Μπαρτσελόνα αρνήθηκαν.

Τελικά, κατέληξαν στον Ζοάν Πενιαρόγια. Έναν προπονητή που μπορεί να μην έχει την γνώση των δύο προαναφερθέντων, αλλά είναι σχετικά έμπειρος. Έχει κατακτήσει πάντως δύο BCL με την τρομερή Μπούργος που ο ίδιος είχε δημιουργήσει. Πέρσι απολύθηκε στις αρχές της σεζόν από την Μπασκόνια και έκτοτε ήταν σε αναζήτηση ομάδας.

Οι δύο… βόμβες της Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα έχει μπει πολύ δυναμικά στην αγορά. Εδώ και μέρες το όνομα της είχε εμπλακεί με τον Μάριο Χεζόνια, όμως πολλά δημοσιεύματα ήθελαν τον Κροάτη να μένει στη Μαδρίτη. Η «MARCA» όμως ήρθε σήμερα να ρίξει την πρώτη… βόμβα, επισημαίνοντας ότι ο παίκτης τα βρήκε με τους Καταλανούς για τέσσερα χρόνια και μισθό περίπου 3 εκατομμύρια τον χρόνο, για να επιστρέψει στην ομάδα όπου συστήθηκε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Λίγη ώρα αργότερα έσκασε και το δεύτερο «μπαμ». Ο Ντονάτας Ούρμπονας μετέφερε πως η Μπάρτσα ολοκληρώνει το deal της με τον Κέβιν Πάντερ! Οι δύο πλευρές τα είχαν βρει σε όλα και πέρσι, όμως την τελευταία στιγμή ο Αμερικανός επέλεξε να παραμείνει στην Παρτίζαν. Τώρα όμως όλα δείχνουν πως ο… γάμος θα γίνει και ο 30χρονος γκαρντ θα μετακομίσει για πρώτη φορά στην Ισπανία.

Δύο «βόμβες» πριν καλά-καλά ξεκινήσει το καλοκαίρι από τους Καταλανούς. Οι οποίοι δείχνουν διατεθειμένοι να χτίσουν μια πολύ δυνατή ομάδα και να επιστρέψουν ακόμα πιο έτοιμοι τη νέα αγωνιστική περίοδο για να διεκδικήσουν στα ίσα τη Euroleague και φυσικά το ισπανικό πρωτάθλημα από τη Ρεάλ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ