Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός : «Οι σκέψεις μας στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους», είπε ο Σφαιρόπουλος

Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός : «Οι σκέψεις μας στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους», είπε ο Σφαιρόπουλος

Σε δεύτερη μοίρα πέρασε η εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενερμπαχτσέ, αφού ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην συνέντευξη Τύπου στάθηκε στις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την Μάνδρα Αττικής.

Η αποστολή του Ολυμπιακού τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, όμως, το μυαλό των «ερυθρόλευκων» βρίσκεται στην Ελλάδα και στις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την Μάνδρα Αττικής.

Εκεί στάθηκε και με δηλώσεις του ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει πως έχουν χάσει τη ζωή τους τόσοι πολλοί άνθρωποι.

«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων που έχουν χάσει τις ζωές τους. Είμαστε συγκλονισμένοι κι εμείς».

Για το «διπλό» στην Κωνσταντινούπολη ανέφερε πως, «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου όχι μόνο για τη νίκη, αλλά για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα επειδή για την επικράτησή τους επί της Φενέρμπαχτσε στην έδρα της, αλλά και για το γεγονός ότι αντέδρασαν μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις εδώ, κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα με έναν σπουδαίο προπονητή.

Στο πρώτο ημίχρονο το σκορ ήταν 31-30 περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος και η Φενέρ είναι τόσο καλή που χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να επιβάλλει τον ρυθμό της. Στο δεύτερο μέρος, μιλήσαμε με τους παίκτες και είπαμε πως πρέπει να βελτιώσουν την άμυνά τους και να γίνου πιο επιθετικοί στην επίθεση και έτοιμοι να εκτελέσουν. Ήταν πολύ σημαντικό το πως ξεκινήσαμε στην 3η περίοδο και πως οι παίκτες ανταποκρίθηκαν σε αυτά που τους ζητήσαμε. Αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερα στην άμυνα και βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση και ευστοχήσαμε σε σημαντικά περιφερειακά σουτ.

Στην 4η περίοδο πήραμε ένα μικρό προβάδισμα που θα μπορούσε να μας δώσει τη νίκη, όμως, δυστυχώς 2-3 κακές επιλογές έδωσαν στην αντίπαλό μας το δικαίωμα να επιστρέψει στο ματς. Και παρότι είχαμε το τελευταίο σουτ, τελικά πήγε ο αγώνας στην παράταση. Ήταν επίσης σημαντικό ότι στην παράταση κρατήσαμε την πίστη μας για νίκη, παρότι η Φενέρμπαχτσε μας είχε ισοφαρίσει.

Συνεχίσαμε να παίζουμε το ίδιο καλά στην άμυνα και στην επίθεση. Μοιράσαμε την μπάλα και πήγαμε στις καλύτερες επιλογές για σουτ. Θεωρώ πως αξίζαμε να κερδίσουμε, γιατί μετά το πρώτο εικοσάλεπτο δείξαμε διαφορετική εικόνα στο παρκέ. Όχι ότι ήμασταν κακοί στο πρώτο μέρος, όμως, στο δεύτερο και στην παράταση ήμασταν καλύτεροι».

Είπα στους παίκτες μου πως πρέπει να συνεχίσουμε γιατί η Euroleague είναι ένας Μαραθώνιος. Πρέπει να βλέπουμε ξεχωριστά κάθε ματς, να παλεύουμε σε κάθε ματς και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Τώρα πρέπει να ξεχάσουμε αυτή τη νίκη και να συνεχίσουμε στην επόμενη αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ