Τι ετοιμάζει ο Παναθηναϊκός: Λορέντζο Μπράουν αλλά και Ντάνιελ Τάις στο μπλοκάκι του Αταμάν (vids)

Τι ετοιμάζει ο Παναθηναϊκός: Λορέντζο Μπράουν αλλά και Ντάνιελ Τάις στο μπλοκάκι του Αταμάν (vids)

Ο Λορέντζο Μπράουν παρουσιάζεται ένα βήμα από τον Παναθηναϊκό, με τους πράσινους να θέλουν να κάνουν αίσθηση και στην θέση «5» με τη μεταγραφή που πρόκειται να κάνουν.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Παναθηναϊκό με απολογισμό το 7ο τρόπαιο της Euroleague στην ιστορία του, αλλά και το πρωτάθλημα Ελλάδας, οπότε αγωνιστικά, η χρονιά κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένη.

Οι πράσινοι παρ’όλα αυτά δεν χάνουν χρόνο και έχουν ήδη ξεκινήσει να «χτίζουν» την ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός είναι μια έτοιμη ομάδα που χρειάζεται ελάχιστες παρεμβάσεις προκειμένου να φτιάξει το ρόστερ της επόμενης χρονιάς.

Διαβάστε επίσης: Ερυθρόλευκη τρέλα: Αδιανόητο αυτό που συνέβη στην Κρήτη για τον Ολυμπιακό (pics+vids)

Λορέντζο Μπράουν, ο αντί… Βιλντόζα

Ο Λούκα Βιλντόζα, είναι ο πρώτος που θα αποχωρήσει από το τριφύλλι. Ο Αργεντινός γκαρντ δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πράσινων και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει παρελθόν μετά από έναν χρόνο παρουσίας στην χώρα μας.

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τον αντικαταστάτη του Βιλντόζα, ο οποίος ενδέχεται να είναι ο έμπειρος γκαρντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Λορέντζο Μπράουν.

Ο 33χρονος Αμερικανός (με ισπανικό διαβατήριο) μένει ελεύθερος από την ομάδα του Ισραήλ, με την μισή… Euroleague να εξετάζει την περίπτωσή του, αφού αναφερόμαστε σε ένα γκαρντ εγνωσμένης αξίας.

Ο Μπράουν αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση αφού διαθέτει μεγάλη εμπειρία από την Euroleague, έχοντας αγωνιστεί σε Ερυθρό Αστέρα, Φενέρμπαχτσε, Ούνικς Καζάν και Μακάμπι, ενώ μπορεί να βοηθήσει στο σκοράρισμα και την δημιουργία δίνοντας, βοήθειες στους Σλούκα κα Ναν.

Την σεζόν που μας πέρασε, ο Μπράουν αγωνίστηκε με την Μακάμπι σε 38 αγώνες της Euroleague και μέτρησε κατά μέσο όρο 13,2 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 6,1 ασίστ, σε 29,3 λεπτά συμμετοχής.

Ο Παπαγιάννης και ο… διακαής πόθος

Ο Γιώργος Παπαγιάννης αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό πέρυσι το καλοκαίρι σε μια απόφαση που ξεσήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων στο πράσινο στρατόπεδο. Έναν χρόνο μετά και μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Φενέρμπαχτσε από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο χρόνος και ο ρόλος του Γιώργου Παπαγιάννη έχουν μειωθεί αισθητά.

Έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την τουρκική ομάδα, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα το εξαντλήσει. Αν έμενε ελεύθερος τότε σίγουρα θα απασχολούσε τους πράσινους, όμως αυτό είναι μια υποθετική ακόμα κουβέντα.

Ο «διακαής» πόθος του Εργκίν Αταμάν για τη θέση «5» είναι ο Ντάνιελ Τάις. Ο Γερμανός σέντερ αγωνίστηκε τη σεζόν που μας πέρασε στο NBA με την φανέλα των Κλίπερς και είχε 6.3 πόντους και 4.1 ριμπάουντ μέσο όρο σε 60 παιχνίδια.

Ο Τάις αγωνίζεται στο NBA από το 2017 και έχει κάνει πράγματα και θαύματα με τους Σέλτικς για μία τετραετία, μέχρι και το 2021. Στην Ευρώπη έχει αγωνιστεί μόνο εντός Γερμανίας, σε Μπράουνσβαϊκ, Ουλμ και Μπάμπεργκ.

Το συμβόλαιό του με τους Κλίπερς ολοκληρώνεται και έτσι βγαίνει στην αγορά ως ελεύθερος. Αν πειστεί να επιστρέψει στην Ευρώπη και το κάνει για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, τότε θα ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο το ρόστερ των πράσινων καθώς ψηλός με τα δικά του χαρακτηριστικά δεν υπάρχει στην Euroleague.

Εκτός από καλός μέσα στη ρακέτα, αυτό που τον διακρίνει είναι το σουτ μέσης και μακρινής απόστασης που έχει στο ρεπερτόριό του. Σουτάρει με 40% στο τρίποντο, ποσοστό αδιανόητο για σέντερ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ