Σάρας : «Δεν έχουν ιδέα οι κολεγιόπαιδες τι πράγμα είναι αυτός ο Ντόντσιτς»!

Σάρας : «Δεν έχουν ιδέα οι κολεγιόπαιδες τι πράγμα είναι αυτός ο Ντόντσιτς»!

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι κατηγορηματικός όταν αναφέρεται στις δυνατότητες του Λούκα Ντόντσιτς και στη σύγκρισή του με τη φετινή φουρνιά των ρούκι του ΝΒΑ.

Το ότι ο Λούκα Ντόντσιτς επελέγη στο νούμερο 3 του φετινού ντραφτ δεν σημαίνει και πολλά πράγματα για τον κόσμο του ΝΒΑ. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αμφιβολίες ότι ο νεαρός Σλοβένος θα μπορέσει να κάνει κι εκεί όσα έκανε την τελευταία διετία στην Ευρώπη. Πρόσφατα, μάλιστα, έγινε ψηφοφορία ανάμεσα στους φετινούς ρούκι του ΝΒΑ με το ερώτημα ποιοι εξ αυτών θα διακριθούν φέτος στην πρώτη τους χρονιά. Ο Ντόντσιτς δεν πήρε ούτε μία ψήφο!

Όλους αυτούς τους κατακεραυνώνει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Όπως λέει κι ο ίδιος, έχει παίξει παντού (NCAA, ΝΒΑ, Ευρωλίγκα), οπότε η άποψή του έχει βαρύνουσα σημασία. Και είναι κατηγορηματικός:

«Είναι αδύνατον για οποιονδήποτε από αυτούς τους παίκτες πανεπιστημίων να κάνει όσα έκανε ο Ντόντσιτς στην Ευρωλίγκα. Εννοείται πως βοηθήθηκε από τα τρία προηγούμενα χρόνια που αγωνιζόταν σε υψηλό επίπεδο. Δεν ήταν κάτι καινούριο γι’ αυτόν. Είχε ήδη συνηθίσει, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση αυτά τα παιδιά που προέρχονται από κολέγια να κάνουν ό,τι έκανε αυτός! Δεν είναι δυνατό! Έπαιξα στο κολέγιο, έπαιξα στην Ευρωλίγκα, έχω παίξει παντού και ξέρω ότι η Ευρωλίγκα είναι μια μεγάλη διοργάνωση, πολύ απαιτητική και ό,τι έκανε ο Λούκα, το έκανε σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο, σε τόσο νεαρή ηλικία που είναι απλά εκπληκτικό! Δεν έπαιζε σε μια μικρή ομάδα στην οποία θα είχε όλες τις κατοχές. Έπαιξε μέσα σε ένα σύστημα, σε μια υπερβολικά δυνατή ομάδα και αυτός ήταν που τους οδήγησε στη νίκη. Αυτά τα παιδιά από το κολέγιο δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε όταν αναφέρονται σ’ αυτόν και τι μπορεί να κάνει ο Λούκα»!

Ο Σάρας έδωσε συνέντευξη σε κανάλι της σλοβενικής τηλεόρασης και μίλησε επίσης για:

Την σύγκριση Ντράζεν Πέτροβιτς και Λούκα Ντόντσιτς: «Κατά κάποιο τρόπο μπορούν να συγκριθούν. Ο Ντόντσιτς είναι ψηλότερος, ο Ντράζεν ήταν καλύτερος σουτέρ. Είναι από διαφορετικές εποχές, αλλά έχουν και οι δύο ποιότητα και καλά στοιχεία και σίγουρα ταλέντο. Και οι δύο μπορούσαν να σκοράρουν και να πασάρουν. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί η καριέρα του Ντόντσιτς στο ΝΒΑ».

Το τι συνδέει τον ίδιο με τον Ζντοβτς και τον Ντράζεν: «Με τον Γιούρι Ζντοβιτς ήμασταν συμπαίκτες στην Ολίμπια Λουμπλιάνα και ήταν από τους αγαπημένους μου παίκτες, γιατί έδειχνε σαν να είναι το αντίθετό μου με τη ηρεμία μου. Αλλά με επιρροή στην ομάδα. Ήταν έμπειρος και έμαθα πολλά από αυτόν. Με ηρεμούσε όσο μπορούσε,έμαθα πολλά από αυτόν, με ενθάρρυνε, μου εξηγούσε πράγματα. Καθώς δεν υπήρχε YouTube και όλα αυτά τότε, πήγαινα σπίτι του και έβλεπα κασέτες που είχε στο βίντεο με τον Ντράζεν Πέτροβιτς. Ουσιαστικά έτσι γνώρισα τον Ντράζεν. Βλέπαμε αγώνες με τις ώρες. Γι’ αυτό λέω πως με βοήθησε ο Γιούρι τόσο πολύ ως παίκτη».

Τα καλά στοιχεία του Ντόντσιτς: «Έχει ό,τι χρειάζεται για να γίνει ένας μεγάλος παίκτης. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Αλλά υπάρχουν επίσης πολλοί παίκτες που είχαν τα πάντα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτό που ξεχωρίζει αυτόν από τους άλλους παίκτες είναι ότι διαβάζει το παιχνίδι παράλογα καλά για την ηλικία του. Δεν είναι φυσιολογικό. Βλέπει πράγματα που δεν μπορεί να τα διδάξεις ή που ούτε στα 30 του δεν μπορεί να κάνει ένας παίκτης. Γι’ αυτόν είναι κάτι φυσικό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ