
Δημοσιεύματα από το εξωτερικό κάνουν λόγο για τα συμβόλαια των Ντάνιελ Τάις, Νικ Καλάθη και Μάικ Τζέιμς με τη Μονακό. Ποια τα δεδομένα των τριών υποθέσεων
Η Μονακό έχει αρκετά ενεργά συμβόλαια και για την επόμενη σεζόν μάλιστα κάποια εξ αυτών είναι και με παίκτες που δεν υπολογίζονται από την ομάδα του Πριγκιπάτου.
Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη προσπαθεί να λύσει το συμβόλαιο του Ντονάτας Μοτιεγιούνας, καθώς ο παίκτης δεν υπολογίζεται, με τη Μονακό να έχει ανάγκη από έναν ψηλό με διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα του Λιθουανού.
Διαβάστε επίσης: «Ο Ολυμπιακός δίνει μάχη για την… υπογραφή του – Έχει δείξει σοβαρό ενδιαφέρον»
Επίσης εκτός από τον Μοτιεγιοούνας καθόλου σίγουρη δεν θα πρέπει να θεωρείται και η παραμονή του Νικ Καλάθη στο Μόντε Κάρλο.
Ο Έλληνας γκαρντ μπορεί να έχει συμβόλαιο με την ομάδα του Πριγκιπάτου έως το 2026, όμως η… πολυκοσμία στις θέσεις της περιφέρειας στο σύνολο του Βασίλη Σπανούλη δύσκολα θα του δώσει τον ρόλο που εκείνος θα ήθελε την επόμενη σεζόν.
Στην ομάδα βρίσκονται ο Τζέιμς, ο Οκόμπο, ο Λόιντ και ο Στραζέλ και έτσι ο Καλάθης δύσκολα θα βρει χρόνο συμμετοχής. Πέρσι ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς, ωστόσο έχει ακόμα μερικά καλά χρόνια να του απομένουν και αυτά ενδέχεται να τον βρουν μακριά από τη Μονακό.
Σύμφωνα τώρα με το «Backdoor Podcast» γίνεται λόγος και για τα συμβόλαια των Ντάνιελ Τάις και Μάικ Τζέιμς οι οποίοι αν και δυσαρεστημένοι φαίνεται πως μένουν μέχρι νεοτέρας στην ομάδα. Και οι δύο είναι πολύ «βαριά» συμβόλαια για την ομάδα, η οποία ωστόσο αν καταφέρει να εξοικονομήσει τα συμβόλαια των Μοτιεγιούνας (περίπου ένα εκατομμύριο) και του Καλάθη (1.5 εκατομμύριο) θα ήταν ικανοποιημένη, ούτως ώστε να τα διαθέσει για να τους αντικαταστήσει στο ρόστερ.
Αναλυτικά όσα υποστηρίζουν στο «Backdoor Podcast»:
«Η μεταγραφική δραστηριότητα της Μονακό, ειδικά ως προς τις αποχωρήσεις, αυτή τη στιγμή είναι μπλοκαρισμένη λόγω των περιπτώσεων των Ντονάτας Μοτιεγιούνας και Νικ Καλάθη. Πρόκειται για δύο παίκτες των οποίων η αποχώρηση δεν θα προκαλούσε ιδιαίτερο πρόβλημα στον σύλλογο, ωστόσο, προς το παρόν, δυσκολεύονται να φύγουν από την ομάδα του Πριγκιπάτου. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν ομάδες διατεθειμένες να καλύψουν τους μισθούς που λαμβάνουν σήμερα στη Μονακό”, υπογράμμισε ο Ιταλός.
“Ο Καλάθης έχει συμβόλαιο άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ για τον Μοτιεγιούνας οι απολαβές είναι λίγο χαμηλότερες, αλλά και πάλι ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο. Αυτή τη στιγμή, λίγες είναι οι ομάδες στην Ευρώπη που μπορούν να προσφέρουν αντίστοιχα χρήματα. Έτσι, παρόλο που και οι δύο πλευρές (παίκτες και σύλλογος) θα ήθελαν να χωρίσουν τους δρόμους τους, η κατάσταση παραμένει περίπλοκη. Εκτός αν προκύψει κάποια ομάδα που να μπορεί να προσφέρει ένα παρόμοιο οικονομικό πακέτο, οι δύο παίκτες δύσκολα θα μετακινηθούν.
Χωρίς τις αποχωρήσεις των Μοτιεγιούνας και Καλάθη, είναι προφανές πως η Μονακό έχει περιορισμένους οικονομικούς πόρους για να κάνει τις αναγκαίες προσθήκες στο ρόστερ. Γενικότερα, η Μονακό αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που δεν διαχειρίστηκαν ιδανικά, όπως αυτή του Μάικ Τζέιμς ή του Ντάνιελ Τάις. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που προς το παρόν φαίνεται να μένουν στην ομάδα, παρά τη δυσαρέσκειά τους, επειδή έχουν πολύ “βαριά” συμβόλαια που δύσκολα μπορούν να βρουν αλλού στην Ευρώπη», κατέληξε.