Ναβάρο : «Πάου, σε περίμενα, δεν μπορούσα να περιμένω άλλο» (vids)

Ναβάρο : «Πάου, σε περίμενα, δεν μπορούσα να περιμένω άλλο» (vids)

Πολλή συγκίνηση στο «αντίο» στο μπάσκετ του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, που πάντως έβγαλε και πίκρα κατά της Μπαρτσελόνα για τον τρόπο με τον οποίο τον ανάγκασε να σταματήσει.

Μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είπε το «αντίο» του στο μπάσκετ. Οι καλεσμένοι τον υποδέχθηκαν με ένα ανεπανάληπτο standing ovation, που τον έκανε να λυγίσει. Αλλά και ο ίδιος ήταν εμφανώς συγκινημένος όταν μιλούσε προσπαθώντας να συνοψίσει μια λαμπρή καριέρα τόσων χρόνων μέσα σε μερικές λέξεις.

Ειδικά όταν είδε στο κοινό τον Πάου Γκασόλ, που ήταν εκεί μαζί με τους άλλους δύο «κολλητούς» του, τον αδελφό του, Μαρκ, και τον Ρίκι Ρούμπιο. «Πάου, σε περίμενα, αλλά δεν μπορούσα να περιμένω άλλο. Θα ήθελα να παίξω άλλον ένα χρόνο μαζί σου», του είπε.

Είχε όμως και πίκρα μέσα του ο Ναβάρο για τον τρόπο με τον οποίο σταμάτησε. Και την έβγαλε, δεν την κράτησε μέσα του. Ήταν φανερό πως ήθελε να συνεχίσει να παίζει. Όμως η Μπαρτσελόνα δεν τον υπολόγιζε κι αυτό του κόστισε. «Θα ήθελα τα πράγματα να είχαν γίνει διαφορετικά. Αλλά αν δεν σε υπολογίζουν, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Θα ήθελα να φύγω με διαφορετικό τρόπο, αλλά η απόφαση είχε ήδη ληφθεί», είπε.

Η φανέλα του Χουάν Κάρλος Ναβάρο θα αποσυρθεί και θα αναρτηθεί στην οροφή του Παλαού Μπλαουγκράνα. Κι ο ίδιος θα αναλάβει πόστο μέσα στην ομάδα της ζωής του, όπως χαρακτήρισε την Μπαρτσελόνα, τιμώντας το δεκαετές συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι μαζί της.

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είπε τα ακόλουθα:

«Θέλω να ευχαριστήσω όσους ήρθαν. Είναι η ώρα να πω αντίο. Είναι μια μέρα πάρα πολύ σημαντική γι μένα. Μου έρχονται πολλά στο μυαλό για το μπάσκετ, με την Μπαρτσελόνα και την Εθνική Ομάδα.

Είμαι ευγνώμων σε όλους, στην ομάδα που μου τα έδωσε όλα στο μάξιμουμ με καλές στιγμές και άλλες όχι τόσο καλές και την Εθνική με την οποία κατέκτησα όλα όσα ονειρευόμουν.

Αν και η αρχική μου σκέψη ήταν να συνεχίσω ένα χρόνο ακόμη, δέχθηκα πως ήρθε η στιγμή και από τώρα είμαι μέλος του συλλόγου με άλλη ιδιότητα.

Αυτή τη στιγμή αυτό που σκέφτομαι είναι πως θα μεταφέρω την εμπειρία και την γνώση μου για να βοηθήσω την ομάδα με άλλον τρόπο. Βοηθώντας τους νέους στην μετάβαση για να φτάσουν στην πρώτη ομάδα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς και τα αδέλφια μου. Την Βανέσα και τις κόρες μου που χωρίς αυτές δεν θα μπορούσα να είχα φτάσει ως εδώ. Τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους μου που σίγουρα με βοήθησαν να γίνω καλύτερος ως άνθρωπος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους στα αποδυτήρια, τους γιατρούς, τους φυσιοθεραπευτές, τους αθρώπους του Τύπου, όλους αυτούς που κάνουν μια απίστευτη και σημαντική όσο και αόρατη δουλειά σε μια ομάδα.

Τους προπονητές μου, δεν θέλω να ξεχάσω κανέναν,από τον πρώτο ως τον τελευταίο, γιατί όλοι μου έδωσαν κάτι θετικό.

Επίσης θα ήθελα να μιλήσω για το Παλάου. Θα μου λείψει περισσότερο το παρκέ, να αγωνίζομαι, όλα. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του Παλάου που είναι τόσο σημαντικός! Και τον κόσμο, με τον οποίο έχουμε ζήσει στιγμές ιστορικές και αξέχαστες βραδιές.

Ευχαριστώ επίσης του εκπροσώπους των ΜΜΕ. Ξέρω πως κάποις φορές δυσκολευτήκατε πολύ να πάρετε δύο κουβέντες από μένα, αλλά πάντα μου φερθήκατε καλά.

Ξεχωριστή μνεία για τους φίλους μου, που πάντα ήταν ένα σημείο αναφοράς. Στον Πάου, στον Ρίκι, στον Μαρκ. Πάου, σε περίμενα, αλλά δεν μπορούσα να περιμένω άλλο. Θα ήθελα πολύ να παίξω άλλον έναν χρόνο μαζί σου».

«Στην αρχή είναι σα να δέχεσαι ένα χτύπημα, αλλά μετά το αποδέχεσαι»

«Κλείνει ένας εκπληκτικός κύκλος της ζωής μου, αλλά ανοίγει ένας διαφορετικός, όχι λιγότερο συγκινητικός και θα δώσω τα πάντα γι’ αυτή την ομάδα.

Πέρυσι ένιωσα καλά, αλλά στις συζητήσεις που είχα μου είπαν πως δεν ήθελαν να συνεχίσω να αγωνίζομαι, πως ήθελαν να κάνουν άλλα πράγματα για την ομάδα και μετά από συζητήσεις με τον πρόεδρο, κατάλαβα πως έπρεπε να κάνω ένα βήμα μπροστά και να συνεχίζω να κοιτάζω μπροστά.

Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι. Θα ήθελα να φύγω με διαφορετικό τρόπο, αλλά η απόφαση είχε ήδη ληφθεί. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Έχω υπογράψει ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα.

Αυτόν τον πρώτο χρόνο θα πρέπει να μάθω. Μου δινει κίνητρο να βοηθήσω νέους παίκτες να φτάσουν στην πρώτη ομάδα. Ειναι ξεκάθαρο πως τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, αλλά θα πρέπει να μάθω πρώτα πως λειτουργούν τα πάντα. Πιστεύω πως με την εμπειρία μου μπορώ να προσφέρω κάτι, να είμαι σημείο αναφοράς για τους νεότερους.

Τα τελευταία χρόνια ήταν άσχημα, αλλά όχι ο τελευταίος χρόνος. Έπαιξα αρκετά σε κάποια παιχνίδια και ήμουν καλά σε φυσική κατάσταση. Αυτοί σκέφτηκαν όμως πως ήταν η ώρα να κάνουμε ένα διαφορετικό βήμα.

Ο κόσμος, οι συμπαίκτες, οι τίτλοι, δύο Ευρωλίγκες. Η πρώτη στην Βαρκελώνη, μπροστά στο δικό μας κόσμο. Ενοχλεί γιατί σε καλούν να αφήσεις κάτι που κάνεις όλη σου τη ζωή, σε ένα άθλημα που αγαπάς. Στην αρχή είναι σαν να δέχεσαι ένα χτύπημα, αλλά μετά το αποδέχεσαι. Είμαι 38 χρονών και πρέπει να κοιτάξω το μέλλον».

«Δύσκολο για οποιονδήποτε να επαναλάβει όσα πετύχαμε με την Εθνική»

«Πριν από οτιδήποτε θα πρέπει να προσαρμοστώ και να μάθω πως λειτουργεί το τμήμα μπάσκετ.

Είχα πολλούς συμπαίκτες, συγκάτοικους με τους οποίους έζησα πολλά. Οι τρεις που είναι εδώ όμως (Πάου, Μαρκ, Ρίκι) είναι τα σημεία αναφοράς. Πιστεύω πως κέρδισα τον σεβασμό, προσπαθούσα πάντα να είμαι ένας νορμάλ τύπος και έχω κερδίσει τη φιλία συμπαικτών και αντιπάλων.

Προσπαθώ να προσαρμοστώ, αλλά όταν βλέπω βίντεο της ομάδας όταν κάνει προπονηση στενοχωριέμαι. Πέρασα ένα διαφορετικό καλοκαίρι, το πιο περίπλοκο της ζωής μου και αυτό στοιχίζει. Αν λένε πως θέλουν να κάνουν ένα βήμα μπροστά, αλλά όχι στα παρκέ, στην αρχή ενοχλεί, γιατί ήρθε ξαφνικά και ως δεδομένο. Όμως, το κατανοείς σιγά σιγά και να’ μαστε.

Όπως είπα και στον πρόεδρο θα ήθελα τα πράγματα να είχαν γίνει διαφορετικά, αλλά μαθαίνεις. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι… Αν δεν σε υπολογίζουν… Είναι ξεκάθαρο για μένα πως υπέγραψα αυτό το συμβόλαιο που με δένει με την ομάδα της ζωής μου για πολύ καιρό. Μίλησα μαζί του και είπαμε πως ήταν η στιγμή.

Σε ποιον δεν θα άρεσε να παίξει με τον Πάου στο Παλάου. Είναι ένα πρόσωπο πολύ αγαπητό στην ομάδα. Είπα πως είναι μια δύσκολη κατάσταση, αν και περρίμενα δύο χρόνια και δεν επέστρεψε.

Ναι, θα μπορούσα να μείνω στο ΝΒΑ περισσότερα χρόνια. Το να αρχίσεις την καριέρα σου σε μια ομάδα και να την τελειώσεις στην ίδια μετά από πολλά χρόνια είναι δύσκολο.

Γράψαμε ιστορία με την Εθνική Ομάδα και είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να επαναλάβει όσα κάναμε. Μίλησα με τον Χόρχε (Γκαρμπαχόσα) για πολλά πράγματα, γιατί αυτός έκανε αυτό το βήμα μετά το τέλος της καριέρας του και ξέρει και μου έδωσε την βοήθειά του. Είμαστε φίλοι εδώ και πάρα πολύ καιρό και μιλάμε για όλα, αλλά δεν μου πρόσφερε κάποια θέση στην ομοσπονδία, όχι.

Έχω περάσει από όλες τις κατηγορίες ηλικιακά, κάτι δύσκολο, που κατέκτησα τίτλους,που άφησα τα πάντα στο παρκέ για να νικήσω και όλα αυτά με την ομάδα της ζωής μου. Είναι σημαντικό οι νέοι να το δουν, να το καταλάβουν και να αγαπήσουν, να δεθούν με την ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ