Μπλατ για κόντρα FIBA-Ευρωλίγκας : «Φτάνει πια, σταματήστε» (vids)

Μπλατ για κόντρα FIBA-Ευρωλίγκας : «Φτάνει πια, σταματήστε» (vids)

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για την προετοιμασία του Ολυμπιακού και τα μπάσκετ που θα παίξει η ομάδα του, αλλά και τον «πόλεμο» που διχάζει το ευρωπαϊκό μπάσκετ με τα «παράθυρα» της FIBA.

Δικαιωμένος παρουσιάστηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού στην παρουσίαση της νέας φανέλας των Πειραιωτών. Βέβαια εκτός από την ομάδα του, ο νέος κόουτς των Ερυθρόλευκων τοποθετήθηκε και για την κόντρα FIBA-Ευρωλίγκας, με την απάντησή του να είναι αποστομωτική και με ιδιαίτερο πάθος.

Ο Αμερικανοϊσραηλινός υποστήριξε από τη μεριά του πως «Χαίρομαι που είμαι σε έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός. Όταν μία εταιρεία, σε στηρίζει, καταλαβαίνεις ότι όσα γίνονται στην ομάδα είναι σημαντικά και τι δουλειά γίνεται. Έχω δημιουργήσει ένα σύνολο, που πλαισιώνει τον πυρήνα από νέους και αθλητικούς παίκτες με κίνητρο και θέλουν να δώσουν στοιχεία που δεν υπήρχαν.

Υπάρχουν δύο τρόποι να κοουτσάρεις, το «πάω με το σύστημα» και το «πάω με τους παίκτες μου». Δεν υπάρχει λάθος και σωστό, όπου και αν ήμουν, φρόντιζα πάντα να εκμεταλλεύομαι το δυναμικό που έχω. Θεωρώ έχουμε καλό δυναμικό και θεωρώ ότι, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, θα παρουσιάσω κάτι καλό και θα παίξουμε καλό μπάσκετ».

Το ίδιο στομφώδης όμως ήταν και ο λόγος του αναφορικά με την κόντρα της FIBA με την Ευρωλίγκα. Η άποψη του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν πραγματικά αποστομωτική: «Έχω περάσει χρόνια και στις δύο πλευρές. Έχω υπάρξει προπονητής της Εθνικής Ρωσίας για 7 χρόνια και σε συλλόγους για 25. Υπάρχουν καλοί άνθρωποι και στη FIBA και στην Ευρωλίγκα, που ενδιαφέρονται για το άθλημα, αλλά όλο αυτό είναι καθαρά θέμα πολιτικής.

Δεν διαφέρει από τον υπόλοιπο κόσμο στην εποχή μας. Είναι κάτι που βλάπτει το άθλημα και είναι μέχρι να βρεθεί κάποιος και να πει «φτάνει πια, σταματήστε». Δεν είναι θέμα της μίας πλευράς ή της άλλης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ