Μίτσιτς: «Ο Διαμαντίδης είναι το είδωλό μου»

Μίτσιτς: «Ο Διαμαντίδης είναι το είδωλό μου»

Τον Δημήτρη Διαμαντίδη αποθέωσε ο Βασίλιε Μίτσιτς τονίζοντας πως είναι το είδωλό του, ενώ αναφέρθηκε στη δική του καριέρα.

Μια ενδιαφέρουσε συνέντευξη στο «Sport5» παραχώρησε ο Βασίλιε Μίτσιτς, ο οποίος αναφέρθηκε στον Δημήτρη Διαμαντίδη επισημαίνοντας ότι είναι το είδωλό του.

Παράλληλα, ο Σέρβος γκαρντ αναφέρθηκε στην καριέρα του, στην περιπέτεια του ΝΒΑ, αλλά και στην επιλογή του να γυρίσει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Χάποελ Τελ Αβίβ.

Οι δηλώσεις του Βασίλιε Μίτσιτς:

«Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ από τα 8. Είδωλό μου ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Αγαπώ την ηγετικότητά του, την αφοσίωσή του στην ομάδα. Ήταν νικητής, ήταν ο αγαπημένος μου».

Για τις νίκες και την καλύτερη στιγμή: «Δεν κυνήγησα τις νίκες, ήρθαν φυσικά. Αλλά πάντα στόχευα ψηλά. Δεν ξέρω το μυστικό της επιτυχίας. Είμαι αφοσιωμένος στο μπάσκετ. Η κατάκτηση της Euroleague με βοήθησε ως άνθρωπος επειδή δυστυχώς ο κόσμος υπολογίζει μόνο τις επιτυχίες, αλλά υπάρχει αρκετή δουλειά και πολλές θυσίες που γίνονται στο παρασκήνιο. Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν βγήκα MVP της Euroleague».

Για την θητεία του στο ΝΒΑ: «Ήταν χρήσιμα τα χρόνια στο ΝΒΑ. Από έξω φάνηκε σαν να μην είχα ευκαιρίες, αλλά όταν ήμουν εκεί έμαθα για την λίγκα, για τον εαυτό μου και με βοήθησε να ετοιμαστώ για νέες προκλήσεις. Είναι πιο γρήγορος ο ρυθμός και παίζουν ταλαντούχοι παίκτες εκεί. Ήταν καλό να δω πως αφοσιώνονται στο παιχνίδι».

Για την επιλογή να πάει στην Χάποελ Τελ Αβίβ: «Ήθελα να ξεκινήσω κάτι καινούργιο. Υπήρξε μία στιγμή που ένιωσα την ανάγκη να ξεκινήσω κάτι με νέους παίκτες. Δεν σκέφτηκα την ασφάλεια. Πάντα πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να προσεύχονται για το καλύτερο, για την ειρήνη. Το γεγονός πως μεγάλωσα στην Σερβία με βοήθησε να καταλάβω καλύτερα την κατάσταση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ