
Μετά το σοκ με τον Κίναν Έβανς, ο Ολυμπιακός πρόκειται να βγει στην αγορά για γκαρντ προκειμένου να καλύψει το κενό της απουσίας του Αμερικανού. Τι αποκάλυψε ο Μπαρτζώκας και πώς προβλέπεται να κινηθούν οι ερυθρόλευκοι.
Η ατυχία χτύπησε ξανά… την πόρτα στον Κίναν Έβανς, ο οποίος υπέστη ρήξη αχιλλείου τένοντα για δεύτερη φορά στην καριέρα του, αυτή τη φορά στο αριστερό πόδι και θα πρέπει να χειρουργηθεί και να μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον 10 μήνες. Η τραγική εξέλιξη μετά το νέο σοβαρό τραυματισμό του Αμερικανού, δείχνει ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί στην αγορά για παίκτη, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τα λόγια του.
«Συναισθηματικά μας σκότωσε ο τραυματισμός του Έβανς, αλλά συνεχίζουμε. Θα κάνει την εγχείρηση του και την θεραπεία του. Ο Ολυμπιακός θα αναγκαστεί να ψάξει λύσεις στα γκαρντ. Υπάρχουν καλύτερα πράγματα από αυτό, υπάρχουν όμως και πολύ χειρότερα», αυτά ήταν τα λόγια του τεχνικού των Πειραιωτών και φυσικά, με δεδομένη τη στήριξη στον παίκτη, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κοιτάξει την επόμενη μέρα μετά το σοκ με τον 29χρονο πόιντ γκαρντ.
Θυμηθείτε τον σοκαριστικό τραυματισμό του Έβανς
Διαβάστε επίσης: MVP της 10ης αγωνιστικής της Euroleague ο Ελάιτζα Μπράιαντ (pic)
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στο τιμόνι, όταν υπάρχει κάποιο κενό στο ρόστερ, οι ερυθρόλευκοι κινούνται σε λύσεις με παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Ευρώπη, είτε στη Euroleague είτε στο Eurocup και δεν «κοιτάζουν» σε επιλογές από την αγορά της Αμερικής.
Την πρώτη χρονιά που επέστρεψε στο μεγάλο λιμάνι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Ολυμπιακός είχε τους Τέιλορ Ρότσεστι, που είχε περάσει μεταξύ άλλων από Ερυθρό Αστέρα (2017/2018) και Μακάμπι (2015/2016), Γουέιντ Μπόλντγουιν, που έπαιζε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, Μπράντον Πολ, που είχε παίξει στην Εφές (2016/2017),Ντουέιτ Μπακς, που είχε αγωνιστεί στην Βαλένθια (2014/2015), Σακίλ ΜακΚίσικ, που νωρίτερα έπαιζε στην Τουρκία, Όγκουστιν Ρούμπιτ, που είχε παίξει στη Γερμανία, αλλά και τον Οκτάβιους Έλις, που έπαιζε στην Προμηθέα.
Τη σεζόν 2020/2021 ο Ολυμπιακός είχε τον Άαρον Χάρισον, ο οποίος στο παρελθόν είχε αγωνιστεί σε Γαλατάσαραϊ (2018-2020) και Τουρκ Τέλεκομ(2021/2022), τον Χασάν Μάρτιν, που είχε παίξει στην Μπούντουτσνοστ και όπως προαναφέραμε τους Οκτάβιους Έλις και Σακίλ ΜακΚίσικ.
Τη σεζόν 2021/2022 τους Τόμας Γουόκαπ, που έπαιζε στην Λιθουανία με την Ζαλγκίρις, τον Σακίλ ΜακΚίσικ, τον Κουίνσι Έισι, που είχε παίξει στηνΜακάμπι Τελ Αβίβ και τον Χασάν Μάρτιν. Είχε επίσης τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, που είχε παίξει τη περασμένη σεζόν στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Συνεπώς, το ρόστερ την επόμενη χρονιά είχε τους είχε τους Τόμας Γουόκαπ, Σακίλ ΜακΚίσικ,Αζάια Κάνααν, που είχε παίξει στην Ούνικς, τον Άλεκ Πίτερς, που αγωνιζόταν στην Μπασκόνια, τον Τζοέλ Μπολομπόι από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Ταρίκ Μπλακ, που είχε παίξει μεταξύ άλλων σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ζενίτ.
Ακολούθως, το 2023/2024 στο ρόστερ υπήρχαν οι: Τόμας Γουόκαπ, Αζάια Κάνααν, ΣακίλΜακΚίσικ, Άλεκ Πίτερς, τον Μόουζες Ράιτ, που είχε αγωνιστεί μια σεζόν πριν στην Τουρκία με την Μερκεζεφέντι και τον Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος, που είχε περάσει και στο παρελθόν από τον Ολυμπιακό.
Πέρσι είχε τους Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος, ΣακίλΜακΚίσικ, Άλεκ Πίτερς, Μόουζες Ράιτ, Σέιμπεν Λι, που είχε αγωνιστεί στην Μακάμπι Τελ Αβιβ, αλλά και τον Κίναν Έβανς, που είχε παίξει στην Λιθουανία με την Ζαλγκίρις Κάουνας και τον Ναζ Μήτρου Λονγκ που επίσης είχε παίξει στη λιθουανική ομάδα.



















