
Πόσες νίκες θα χρειαστούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για να βρεθούν στην πρώτη 4άδα της Euroleague; To10.gr έχει την απάντηση...
Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από το τζάμπολ της 12ης αγωνιστικής της Euroleague. Ο Ολυμπιακός είναι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, με ρεκόρ 7 ήττες και 4 ήττες, μαζί με Ζαλγκίρις, Παναθηναϊκό και Μπαρτσελόνα, έχοντας μέχρι τώρα διανύσει περίπου το 1/4 της regular season.
Οι «αιώνιοι» για ακόμη μία χρονιά είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης και έχουν στόχο την παρουσία τους στο Final Four της διοργάνωσης, το οποίο μάλιστα θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα και το «Telekom Center Athens», την έδρα του Παναθηναϊκού.
Τι θέλουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Κάπως έτσι λοιπόν, φτάνουμε στο «φλέγον» ερώτημα: Πόσες νίκες θα χρειαστούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για να βρεθούν στην πρώτη 4άδα της Euroleague; Με τη βοήθεια της σελίδας «Figurei8ht» to10.gr έχει την απάντηση.
Σύμφωνα με 10.000 προσομοιώσεις που πραγματοποίησε η σελίδα, οι ομάδες θα χρειαστούν τουλάχιστον 23 νίκες για να έχουν ρεαλιστικές ελπίδες για την 4άδα. Συγκεκριμένα, με 23 νίκες οι ομάδες έχουν 36%, με 24, 75% και με 25 νίκες θα είναι στο top-4 σχεδόν σίγουρα (94%). Από’ κει και πέρα, για το top-6 θα χρειαστούν 22 νίκες (60%) και για το top-10 και την είσοδο στα play in πάνω από 20 (88%), σύμφωνα με τις εν λόγω προσομοιώσεις.
📊 Projection on Wins Needed for Playoff and Play-in @EuroLeague Round 11
🟢 Top 4 (seeded direct PO):
if 2⃣3⃣ Wins: 36% chance for Top4
if 2⃣4⃣ Wins: 75%
if 2⃣5⃣ Wins: 94%🟠 Top 6: 22 Wins (unseeded direct PO)
if 2⃣1⃣ Wins: 19% chance for Top6
if 2⃣2⃣ Wins: 60%
if 2⃣3⃣ Wins:… pic.twitter.com/GIoIjHT2lB— Figurei8ht (@Figurei8ht) November 15, 2025
Τι χρειάστηκαν πέρσι
Ας συγκρίνουμε όμως τι έγινε πέρσι. Ο Ολυμπιακός με 24 νίκες σε 34 ματς (φέτος αυξήθηκαν κατά 4 τα παιχνίδια), τερμάτισε στην πρώτη θέση, ενώ η Μονακό που συμπλήρωσε την 4άδα είχε 21 νίκες. Μπαρτσελόνα και Εφές είχαν 20, με αποτέλεσμα να πάρουν την 5η και 6η θέση, αντίστοιχα. Και για τα play in: Ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε με 18 νίκες, όντας στη 10η θέση της βαθμολογίας.

Συμπέρασμα: Συγκριτικά με πέρσι, βλέπουμε πως οι 21 νίκες τις Μονακό ίσως να μην φτάσουν φέτος για την 4άδα, αφού οριακά θα βάλουν μια ομάδα στην 6άδα, σύμφωνα με τις προσομοιώσεις της σελίδας «Figurei8ht». Κάτι, που είναι και λογικό αν συνυπολογιστεί το γεγονός πως οι ομάδες φέτος αυξήθηκαν κατά δύο, άρα και τα ματς των ομάδων κατά τέσσερα.



















