Χαμός στην Euroleague: Βγαίνει στην αγορά ο Χίφι – Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο… Σπανούλης!

Χαμός στην Euroleague: Βγαίνει στην αγορά ο Χίφι – Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο… Σπανούλης!

Ο Ναντίρ Χίφι είναι δυσαρεστημένος με τη φετινή πορεία της Παρί και εμφανίζεται έτοιμος για το επόμενο βήμα – Το συμβόλαιο, οι «αιώνιοι», η Μονακό του Σπανούλη και το ενδεχόμενο μετακόμισης στο NBA.

Αλλιώς τα περίμενε ο Ναντίρ Χίφι, αλλιώς έχουν έρθει τα πράγματα. Το περασμένο καλοκαίρι ο… μικρός πρίγκιπας «δήλωσε» πιστός στην Παρί και σε αντίθεση με τους Τι Τζέι Σορτς (Παναθηναϊκό), Τάισον Γουόρντ (Ολυμπιακό) και Μίκαελ Γιάντουνεν (Φενερμπαχτσέ), παρέμεινε στη γαλλική ομάδα, κλείνοντας τα αφτιά του στις… σειρήνες.

Ο 23χρονος γκαρντ, παρά το πρέσινγκ της Μονακό του Βασίλη Σπανούλ, τίμησε το +1 που είχε το συμβόλαιο που είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2023. Έξι μήνες μετά, όμως, όλα δείχνουν να έχουν αλλάξει, με τον Ναντίρ Χίφι να δείχνει απογοητευμένος από την εικόνα και τη δυναμική της Παρί, ειδικά όσον αφορά στις αναμετρήσεις της Euroleague. Η γαλλική ομάδα, που πέρσι ήταν η ευχάριστη έκπληξη της regular season, μετά από 16 παιχνίδια στη φετινή διοργάνωση βρίσκεται στην 18η θέση της βαθμολογίας, με ρεκόρ 5/11, όσο έχει και η 19η Μπάγερν (5/11), ενώ η 20η Βιλερμπάν έχει 4/12.

Σε αυτό το συνονθύλευμα που παρουσιάζει η Παρί, ο Ναντίρ Χίφι ξεχωρίζει σαν τη… μύγα μέσα στο γάλα, με τον 23χρονο να κάνει σπουδαίες εμφανίσεις και να έχει μέσο όρο 20.5 πόντους, 2.5 ριμπάουντ, 3.4 ασίστ, 1.4 κλεψίματα και 18.1 στο σύστημα αξιολόγησης.

Διαβάστε επίσης: Ο Γιαζίτζι, το παράδειγμα του Φορτούνη και η απόφαση του Μεντιλίμπαρ

Εμφανίσεις που τον έχει αναγάγει σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες της Euroleague και χωρίς καμία αμφιβολία το επόμενο καλοκαίρι θα γίνει… σκοτωμός για την υπογραφή του, αφού τη δεδομένη στιγμή φαντάζει δύσκολο να ανανεώσει με την Παρί.

Όλα δείχνουν ότι το καλοκαίρι θα βγει στην αγορά και θα αναζητήσει όχι μόνο ένα καλό συμβόλαιο, αλλά και μια ομάδα που θα καλύπτει τις αγωνιστικές του απαιτήσεις, αφού πρόκειται για έναν γεννημένο νικητή, που έχει ως στόχο την κατάκτηση της Euroleague.

Εάν ολοκληρώσει τη συνεργασία του με την Παρί, είναι δεδομένο ότι η Μονακό του Βασίλη Σπανούλη θα κινηθεί για την απόκτησή του. Το έκανε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά τελικά ο Ναντίρ Χίφι αποφάσισε να παραμείνει στην ομάδα που τον ανέδειξε και του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Σπανούλης θα ήθελε στην ομάδα του έναν παίκτη στον 23χρονο, που με την ποιότητά και την… τρέλα του μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα, ειδικά εάν αποχωρήσει από τη Μονακό ο Τζέιμς.

Στο ενδεχόμενο αποχώρησής του από την Παρί, δεν αποκλείεται να ενδιαφερθούν για την απόκτηση του τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός, με τον Χίφι να έχει φίλους και στις δύο ομάδες: Τον Γουόρντ στους Πειραιώτες, τον Σορτς στους Πράσινους, με τον Εργκίν Αταμάν να αρέσκεται σε παίκτες όπως ο 23χρονος γκαρντ, όπως έχει φανεί στο παρελθόν (Εφές).

Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που γραφόταν έντονα το όνομά του για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη.

Αναμφίβολα πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη, γι’ αυτό και δεν θα πρέπει κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να μην παραμείνει στην Ευρώπη, αλλά να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε ο πρώην προπονητής του στην Παρί, Τιάγκο Σπλίτερ, ο οποίος πλέον βρίσκεται στον μαγικό κόσμο του NBA και στους Πόρτλαντ Μπλέιζερς.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα, όσον αφορά στο μέλλον του, αλλά τη δεδομένη στιγμή φαντάζει δύσκολο να παραμείνει στην Παρί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ